AgnieszkaO
|
Wysłany: 2011-08-19, 09:19 Stoisko przeciw GMO- Festiwal Smaku w Grucznie, 20-21.08.
|
|
|
Witam
W najbliższy weekend 20-21 sierpnia w miejscowości Gruczno koło Świecia odbywa się Festiwal Smaku. Jest to cykliczna impreza, na którą przyjeżdżają wystawcy żywności regionalnej i tradycyjnej z całego kraju: hxxp://festiwalsmaku.pl/festiwal-smaku,menu,0,184.html
Ponieważ Festiwal cieszy się wielkim zainteresowaniem (nawet ponad 30 tys. uczestników), uznałam, że jest to odpowiednie miejsce na zorganizowanie stoiska informacyjno-protestacyjnego przeciwko GMO i zapisom w ustawie o nasiennictwie. Uzyskałam zgodę organizatorów Festiwalu na takie działanie. Podczas Festiwalu będą też regionalne media.
Pomysł ten zrodził się przed 2 dniami, dlatego bardzo trudno jest mi zebrać osoby, którym temat ten nie jest obcy i obojętny, a które mogą mnie wesprzeć podczas Festiwalu. Wystarczą 2-3 osoby, które będą mogły wraz ze mną zbierać podpisy pod apelem do Prezydenta lub rozdawać ulotki. Pomoc potrzebna jest przede wszystkim na sobotę. W niedzielę wesprze mnie pani Danuta Pilarska, ale obecność w niedziele również mile widziana
Przekazuję telefon do mnie: 792 892 984 oraz adres mailowy: moniqquee@wp.pl
To już jest ostatni moment na tego typu projekt i może wiele zdziałać! Dzisiaj jest też delegacja u Prezydenta, zobaczymy, jaki będzie efekt rozmów!
Gruczno leży koło trasy: Bydgoszcz-Gdańsk (krajowa "5"), jadąc z Bydgoszczy, należy skręcić w prawo w Zbrachlinie i dalej jechać ok. 12 km, a jadąc od Świecia trzeba skręcić w Konopacie na Dworzysko - i jechać prosto ok. 5 km. Impreza ma miejsce na malowniczej polanie koło starego Młyna w centrum wsi.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc oraz pomysły także mile widziane
Pozdrawiam
Monika Heinrich |
|