wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stoisko przeciw GMO- Festiwal Smaku w Grucznie, 20-21.08.
Autor Wiadomość
AgnieszkaO 

Wysłany: 2011-08-19, 09:19   Stoisko przeciw GMO- Festiwal Smaku w Grucznie, 20-21.08.

Witam
W najbliższy weekend 20-21 sierpnia w miejscowości Gruczno koło Świecia odbywa się Festiwal Smaku. Jest to cykliczna impreza, na którą przyjeżdżają wystawcy żywności regionalnej i tradycyjnej z całego kraju: hxxp://festiwalsmaku.pl/festiwal-smaku,menu,0,184.html

Ponieważ Festiwal cieszy się wielkim zainteresowaniem (nawet ponad 30 tys. uczestników), uznałam, że jest to odpowiednie miejsce na zorganizowanie stoiska informacyjno-protestacyjnego przeciwko GMO i zapisom w ustawie o nasiennictwie. Uzyskałam zgodę organizatorów Festiwalu na takie działanie. Podczas Festiwalu będą też regionalne media.

Pomysł ten zrodził się przed 2 dniami, dlatego bardzo trudno jest mi zebrać osoby, którym temat ten nie jest obcy i obojętny, a które mogą mnie wesprzeć podczas Festiwalu. Wystarczą 2-3 osoby, które będą mogły wraz ze mną zbierać podpisy pod apelem do Prezydenta lub rozdawać ulotki. Pomoc potrzebna jest przede wszystkim na sobotę. W niedzielę wesprze mnie pani Danuta Pilarska, ale obecność w niedziele również mile widziana :)
Przekazuję telefon do mnie: 792 892 984 oraz adres mailowy: moniqquee@wp.pl
To już jest ostatni moment na tego typu projekt i może wiele zdziałać! Dzisiaj jest też delegacja u Prezydenta, zobaczymy, jaki będzie efekt rozmów!

Gruczno leży koło trasy: Bydgoszcz-Gdańsk (krajowa "5"), jadąc z Bydgoszczy, należy skręcić w prawo w Zbrachlinie i dalej jechać ok. 12 km, a jadąc od Świecia trzeba skręcić w Konopacie na Dworzysko - i jechać prosto ok. 5 km. Impreza ma miejsce na malowniczej polanie koło starego Młyna w centrum wsi.

Będę wdzięczna za wszelką pomoc oraz pomysły także mile widziane :)
Pozdrawiam
Monika Heinrich

Odpowiedz do tematu