SZYNA
hagalaz
|
Wysłany: 2011-10-04, 21:57
|
|
|
dzień dobry! od dawna czytuję to forum ale ten wątek na tyle mnie wciągnął, że aż się zarejestrowałam tu oficjalnie Ja również strasznie bałam się porodu, trzymała mnie tylko myśl, że w CZMP dają znieczulenie za darmo jak się człowiek bardzo uprze. Ale najbardziej bałam się CC - myśl o operacji i takiej ingerencji w moje ciało była dla mnie nie do zniesienia Poród trwał 21 godzin i nie dałam rady - wyjąc z bólu wyżebrałam 3 znieczulenia (każde trwa około 1,5 godziny a lekarze wcale nie są chętni do jego podawania). Byłam ledwie żywa i wykończona ale na wzmiankę o CC przemknęło mi tylko przez głowę "niedoczekanie wasze" i 20 minut później urodziłam córkę siłami natury. Strach przed operacją był silniejszy i pozwolił mi pozbierać się i opanować. Tak bardzo różne są więc kobiety - to co dla innych ma być wybawieniem dla innych będzie traumą. Ale wdzięczna jestem za ZZO bez niego nie dałabym rady, ból doprowadził mnie do obłędu. I dziękuję, że jest w Łodzi taki szpital gdzie można je dostać za darmo - chociaż cała reszta w tym szpitalu jest taka sobie ... |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://www.suwaczki.com/] |
|