|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
Gdy nie ma nic, tylko rosół? |
Autor |
Wiadomość |
polena
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 01 Sty 2011 Posty: 168
|
Wysłany: 2011-10-26, 18:44
|
|
|
Mikarin napisał/a: | polena, ja odnosiłam się do wypowiedzi przedmówczyni, która stwierdziła, że nie mieści jej się w głowie, że taka sytuacja miała miejsce w chrześcijańskim domu podczas święta religijnego, że kobieta karmiąca została pozostawiona sama sobie, a reszta bawiła się w najlepsze. Tylko że teraz tego postu nie ma
Uderzyłam w ironię, bo wcześniejszą wypowiedź odebrałam jako ironizującą. Nie łączę takich zachowań z religijnością, bo sama chrześcijanką nie jestem, ale mam silnie wierzącą mamę, której stanowisko rozumiem i szanuję, więc jeżeli uraziłam Cię, nie zrobiłam tego celowo ani umyślnie.
Tylko zła jestem, że nagle ktoś skasował post, a ja go nie zacytowałam, bo teraz idzie na mnie
Edytuję, bo czasami piszę tak po 'polacku', ze sama siebie ledwo co rozumiem... |
W porządku Mikarin, nie chowam urazy
I przepraszam za OT, chociaż ten temat i tak skręcił w bardzo osobliwym kierunku. |
|
|
|
|
an
spec od łudzenia się
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 1316
|
Wysłany: 2011-10-26, 20:41
|
|
|
lilias napisał/a: | to co? zamykamy wątek, zostawiając możliwość lektury, ku uciesze potomnym, jak to "...drzewiej w Polszcze bywało..." i wegetarian za waryatów mieli? | O tak, niech zostanie także ku przestrodze, bo czasami zapominam, że są ludzie, którzy potrafią i lubują się w robieniu innym piekiełka z życia, wtykają nos w nie swoje sprawy, mącą, psują, myślą, że mogą tak po prostu wtargnąć w życie jakiejś społeczności, zmieszać jej członków z pomyjami i jeszcze oczekują że ktoś się nabierze i nie wyczuje ich nieczystych intencji. Wstyd.
Jeśli po tym wszystkim Lukpik nie przejrzał na oczy i nie zrozumiał jak potwornie krzywdząco potraktowano Jagienkę (teraz ostatnio - robiąc jej takie piekło) i że powinien czym prędzej za nią się wstawić, a wobec prowodyrów podjąć jakieś stanowcze działania, to ... byłoby bardzo szkoda ... |
|
|
|
|
bojster
Pomógł: 66 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 2847 Skąd: Neverwhere
|
Wysłany: 2011-10-26, 21:44
|
|
|
Myślę że o dalszych losach tego tematu może decydować tylko jedna osoba... |
|
|
|
|
Jagula
matka-nomadka
Pomogła: 64 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 3207
|
Wysłany: 2011-10-27, 09:00
|
|
|
lilias napisał/a: | to co? zamykamy wątek, zostawiając możliwość lektury, ku uciesze potomnym, jak to "...drzewiej w Polszcze bywało..." i wegetarian za waryatów mieli?
| a w ramach odniesienia przypomnę, że są kraje całkiem niedalekie gdzie wegetarianizm nie jest niczym dziwnym i zdrożnym a nawet w szkołach dzieci mają do wyboru obiady wegetariańskie i powalające podsumowanie- nawet lekarz chwali rodziców za wege sposób odżywiania dzieci |
_________________ hxxp://www.alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří. |
|
|
|
|
ań
Berserk fan
Pomogła: 90 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6991
|
Wysłany: 2011-10-27, 20:28
|
|
|
no cóż, ogólnie rzecz biorąc przykro nam, że niektórzy tak bardzo nie radzą sobie z faktem iż ktoś z rodziny jest wege, że pozwalają sobie na obrzydliwe śledzenie wpisów na forum a potem atakują bezpodstawnie całą społeczność forum tylko dlatego, że sami mają problem z pojęciem faktu, że można zdrowo żyć bez mięsa na talerzu. Wstyd |
_________________ Jag 2004; Lefo 2008; Dobr 2012 |
|
|
|
|
Nah
Nah
|
Wysłany: 2011-11-06, 09:40
|
|
|
przeczytałam cały wątek - bardzo ciekawy, cholernie głupio by mi było, gdyby mój gość na proszonym posiłku nie miał czego zjeść u mnie kombinowałabym jakbym mogła, a o powtórce tej sytuacji na pewno nie mogłoby być mowy, i nawet nie myślę tu tylko o empatycznym wczuciu się w położenie tego gościa, ale egoistycznie o swoim dobrym samopoczuciu...
(kajam się, bo nie przywitałam się na powitaniach, ale głupio mi osobny wątek zakładać dla mojej osoby - myślałam, że tam jakiś zbiorczy jest )
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
Mikarin
szczylowa mama
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 2500 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2011-11-06, 09:50
|
|
|
Nah, każdy w powitaniach ma swój własny wątek witam i zapraszam cię do przedstawienia się w dziale powitań
A co do wątku - wstyd i porażka, ale to już przyznali wszyscy... |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://lilypie.com]hxxp://daisypath.com]hxxp://daisypath.com]hxxp://www.kornela-m.blogspot.com/]blog? zapraszam!
SELER RULEZ! | Nie łączę wegetarianizmu z filozofią, więc jak czasem coś palnę - proszę o wyrozumiałość! Dziękuję
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|