|
Pudding/krem orzechowy |
| Autor |
Wiadomość |
sheana

Dołączyła: 08 Sty 2011 Posty: 61 Skąd: Krk
|
Wysłany: 2011-11-11, 20:54 Pudding/krem orzechowy
|
|
|
Chyba raw, bo nie jestem pewna jak zaklasyfikowac tofu - nie raw
Oryginalny przepis z proporcjami wyszukany TUhttp://blogs.babble.com/family-kitchen/2011/10/09/5-ingredient-peanut-butter-banana-pudding-no-cook/]TU
U mnie była:
mała deserowa miseczka tofu (własnej produkcji)
jeden banan
dwie łyżeczki masła orzechowego
Wszystko zblendowane i schłodzone.
Podjadane z lodówki, ale docelowo zrobione jako krem do naleśników. Cuuuudne! |
_________________
i  |
| Ostatnio zmieniony przez sheana 2011-11-12, 17:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
edysqa

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 02 Sie 2009 Posty: 1093 Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
|
Wysłany: 2011-11-12, 17:00
|
|
|
sheana, nie raw bo przecież żeby zrobić tofu musialas podgrzac mleko (a raw food to żywność surowa nie poddana obróbce cieplnej). Deser na pewno pyszny |
_________________ Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com |
|
|
|
 |
seminko
samosiejka
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 18 Lip 2010 Posty: 2027 Skąd: znad rzeki
|
Wysłany: 2011-11-12, 17:19
|
|
|
raw chyba dopuszcza podgrzewanie do maks 40 stopni C
[ Dodano: 2011-11-12, 17:20 ]
PS. Lubię takie przepisy, dodaję do zakładek |
_________________ "wiara w to,że okoliczności działają na naszą korzyść, ostatecznie sprawia, że tak jest." Chris Prentiss |
|
|
|
 |
edysqa

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 02 Sie 2009 Posty: 1093 Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
|
Wysłany: 2011-11-12, 17:28
|
|
|
Zgadza się a przy produkcji tofu trzeba gotować mleko |
_________________ Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com |
|
|
|
 |
sheana

Dołączyła: 08 Sty 2011 Posty: 61 Skąd: Krk
|
Wysłany: 2011-11-12, 17:42
|
|
|
Poprawione |
_________________
i  |
|
|
|
 |
|
|