wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kosmetyki wege i eko bezpieczne dla kobiet w ciąży
Autor Wiadomość
Anna37 

Wysłany: 2011-12-27, 14:19   Kosmetyki wege i eko bezpieczne dla kobiet w ciąży

czy znacie kosmetyki zgodnie powyższym tematem, którymi można pielęgnować ciało w ciąży ?

klakierzyca 
Polna Róża

Wysłany: 2011-12-27, 23:53   

ja w obawie przed rozstępami smarowałam się co jakiś czas (nie codziennie bo zatyka pory) oliwą z oliwek albo do kąpieli dolewałam olej z pestek winogron.

Pipii 

Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2011-12-28, 08:42   

jak oliwa z oliwek, naturalna, może zatykać pory ?? Zatyka pory chemiczne świństwo, a nie naturalny kosmetyk!

zina 

Pomogła: 93 razy
Wysłany: 2011-12-28, 09:56   

Ja pielegnuje swoje cialo a glownie brzuch i piersi olejkiem migdalowym z pierwszego tloczenia.
Rewelacyjnie sie rozmasowuje i nic nie zatyka ;-)

go. 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2011-12-28, 09:59   

eee a mi się wydaje, że jak mamy popękać to i tak popękamy, niezależnie od pielęgnacji. progesteron i nadmiary wody, geny i skłonności osobnicze jednak robią swoje

Jagula 
matka-nomadka

Pomogła: 64 razy
Wysłany: 2011-12-28, 14:03   

gosia z badylem napisał/a:
eee a mi się wydaje, że jak mamy popękać to i tak popękamy
wręcz pewna tego jestem 8-) ale warto powalczyć :mryellow: jak zina stosuję olejek migdałowy.

hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří.

klakierzyca 
Polna Róża

Wysłany: 2011-12-28, 14:44   

smaruje córkę oliwą z oliwek a jeśli nie to do kapieli daje z pestek i lekarka jak to uslyszala, zlapala sie za glowe ze zatykam dziecku pory. Robię więc to rzadziej, ale i tak robię bo nie uzywamy kosmetykow.

no ja niestety popękałam bo przez ostatnie miesiace nie smarowałam się niczym :( głupia baba.

bronka 
Supergirls don t cry

Pomogła: 83 razy
Wysłany: 2011-12-28, 14:47   

klakierzyca, zatkałabyś pory dziecku smarując oliwką uzyskaną z ropy naftowej, a nie tłuszczem roślinnym. Zapytaj lekarki czy na studiach ją tego nauczyli, czy na szkoleniu Johnson&Johnson :evil:

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2011-12-28, 14:52   

No właśnie, te kosmetyki na bazie oleju mineralnego (paraffinum liquidum) dają się usunąć tylko mechanicznie, czyli zatykają pory. Oliwę zmyjesz zwykłym mydłem.

Pipii 

Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2011-12-28, 16:49   

ja jeszcze polecam kokosowy (nazwiecie mnie za niedlugo kokosowa Pipii). Moja przyjaciółka w późnej (bo tóż przed 40 r.ż) ciąży nie nabyła ani jednego rozstępu smarując całe ciało właśnie olejem kokosowym.

go. 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2011-12-28, 16:51   

Jenny napisał/a:

Na jojobie nie pękłam ani na brzuchu ani ekhem.. między nogami. Ale może jest jak gosia pisze...

ja się smarowałam całą ciążę, najbardziej uda- tam wyszły mi rozstępy, brzuch średnio- ani jednego pęknięcia (a wydawałoby się, że na brzuchu skóra się najbardziej rozciąga i napręża), i piersi- z lenistwa z raz na tydzień jak mi się przypomniało i chciało- dokładnie jeden rozstęp

rosa 
born to be wild

Pomogła: 174 razy
Wysłany: 2011-12-28, 16:56   

ja nie smarowałam się niczym, w żadnej ciąży, nie mam rozstępów, podzielam zdanie gosi

squamish 

Pomogła: 18 razy
Wysłany: 2011-12-28, 20:35   

A ja używałam masła shea .No i rewelacja żadnych rozstepów!A po urodzeniu olejek migdałowy !

klakierzyca 
Polna Róża

Wysłany: 2011-12-28, 23:43   

ja się smarowałam oliwą z oliwek, oliwką dla dzieci, olejkiem jojoba (niestety to już przed porodem) i błotem kolagenowym. Na brzuchu nie mam 1 cm bez rozstępów.Biodra, uda i piersi też posypane. "Życie" a nie wiem po kim tak mam bo ani mama ani babcia. A obie po 2 porodach. Chwała Bogu, że miałam cesarkę i TAM mnie uchroniło ;]

MartaJS 

Pomogła: 101 razy
Wysłany: 2011-12-28, 23:48   

Ja się niczym nie smarowałam i nic mi nie popękało :-P a TAM i tak mnie pocięli.

Wydaje mi się, że ważniejsze od tego, co się stosuje na skórę, jest to, co się stosuje do wewnątrz. Ja w ogóle prawie żadnych kosmetyków nie stosuję, ale ja to dziwna jestem.

hxxp://www.kurazdoktoratem.blogspot.com

squamish 

Wysłany: 2011-12-29, 17:04   

'prawie' robi różnice :-P ja też prawie nie używam jedynie szampon,krem,pasta do zębów,olejek i antypers wsjo ,no i czasami jakis parfium.Żadnych upiększaczy bom dosyć piękna 8-) i od tzrech lat nie farbuje włosów co skutkuje postepujacą siwizną :-/

klakierzyca 
Polna Róża

Wysłany: 2011-12-30, 01:09   

kupiłam dziś olej z awokado i testuje :)

MartaJS 

Pomogła: 101 razy
Wysłany: 2011-12-30, 09:53   

Jenny, ja mam tak samo.
Szampon używam ten sam co dziecko, mydło to samo co dziecko, pastę do zębów, krem raz na dwa tygodnie albo i nie ;-) bo też nie cierpię, a poza tym zauważyłam, że im częściej używam kremu, tym bardziej mi się skóra przesusza, jeśli go akurat nie użyję. Antyperspirant tylko jeśli idę w tłum ludzi gdzie będę się stresować - jakieś warsztaty, konferencje itp. czyli rzadko, tak na co dzień nie śmierdzę jakoś, tylko w stresie. Jedyna rzecz do której mam słabość to olejki do kąpieli, takie pachnące.

hxxp://www.kurazdoktoratem.blogspot.com

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2011-12-30, 23:13   

Hmm, ja co prawda kremu na noc używam codziennie, za to balsamów sporadycznie, bo mi się nie chce - ale już parę razy zimą zaliczyłam schodzenie płatów suchej skóry z brzucha i bioder, więc się staram przynajmniej o tej porze roku pilnować :P

klakierzyca 
Polna Róża

Wysłany: 2012-01-01, 21:59   

ja szampon uzywam ten co córeczka, bio, mydło szare,albo szare z makiem, płyn do zmywania makijazu naturalny ale nie organiczny, do kapieli dolewam olej z pestek winogron albo nacieram się olejem z awokado ale na twarzy rozszerza mi pory i to widać na gołe oko. Czasem farbowałam włosy ale od 3 lat tego nie robię, jednak kiedy wyjdą mi siwusy zamierzam z tym walczyć, nie wyobrażam sobie chodzenia z siwulcami.

squamish 

Wysłany: 2012-01-19, 15:18   

A ja mam przeogromną ochote zmienić kolor włosów.Zrobiłam sobie dziś fotke (nie mam porządnego lustra w domu) i zmroziło mi krew w żyłach ,wyglądam jak śmierc na choragwi,masakra.Znacie jakieś farbki bezpieczne w ciąży ,rozważam coś w kolorze śliwki ,w ogóle mam problem zawsze z doborem odcienia.Moze coś ktoś poradzi ,zielone oczy,oliwkowa cera i mysi kolor włosów :?:

Odpowiedz do tematu