|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
Nie dla ACTA! - akcja protestacyjna |
| Autor |
Wiadomość |
an
spec od łudzenia się
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 1316
|
Wysłany: 2012-01-25, 20:55
|
|
|
tak trochę schodząc z tematu głównego -
podpisałam się pod petycją, wysłałam, czekałam na linka potwierdzającego i się nie doczekałam, jednocześnie sprawdzając, czy dodali moje dane... - też nie dodali a w każdym razie nie widziałam, a prawie od wysłania sprawdzałam, tj od momentu kiedy zaczęłam się niecierpliwić, że mail z linkiem nie przychodzi,
myślałam, że mają taki tłok i dlatego...
Gdybym podała błędnego maila, to przecież by mnie dodali jako niezweryfikowaną
Nie rozumiem |
|
|
|
 |
Mirka
|
Wysłany: 2012-01-25, 22:22
|
|
|
Kto zastawia sieci?
"..Nic mocniej nie dowodzi fasadowości demokracji III RP niż histeria związana z „bitwą o ACTA”. Wywołana przez rządowe media i silnie nagłaśniana „kampania sprzeciwu” wydaje się mieć tyleż wspólnego z walką o wolność słowa, ile rząd Donalda Tuska z wiarygodnością.
Nie sposób oceniać obecnego wrzenia inaczej, jak w kategoriach działań propagandowych i osłonowych, mających na celu ukrycie rzeczywistych zagrożeń lub odwrócenie od nich uwagi. Dla przyszłości polskiego internetu zagrożeniem nie są bowiem enigmatyczne zapisy porozumienia ACTA, a przyjęte już przez rząd lub planowane konkretne regulacje prawne.
Gdy na początku listopada 2011 roku w tekście „RZĄD WPROWADZA CENZURĘ INTERNETU” zwracałem uwagę, że za kilkanaście tygodni grupa rządząca uzyska ustawowe narzędzie cenzury Internetu, świadomość tego zagrożenia podzielała zaledwie część użytkowników sieci, a sprawę zgodnie przemilczały rządowe przekaźniki. Możliwość głębokiej ingerencji w treści internetowe przewiduje bowiem rządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawy kodeks cywilny..."
hxxp://solidarni2010.pl/n,2273,13,aleksander-scios-kto-zastawia-sieci.html |
|
|
|
 |
Mirka
|
Wysłany: 2012-01-27, 14:48
|
|
|
Strzał w stopę. Ciekawe, co Donald chciał zasłonić cała tą aferą z ACTA?
hxxp://fiatowiec.nowyekran.pl/post/49915,usa-nie-bedzie-ratyfikowac-acta
Czego ten rząd się tak panicznie boi ?
Przecież świadomie i z premedytacją zaaranżował całą sprawę. Dlaczego tak postępuje?
Jest stara metoda – duży „kłopot” przykryj „większym”.
Nie było żadnego przymusu, by rząd podpisywał regulację prawną w sprawie ACTA już dziś. Czas na podpisanie dokumentu jest do marca 2013r.
I wiele krajów tego przecież nie podpisało.
Podpisano ją zatem z własnej, nieprzymuszonej woli. Kto może wobec tego za całą sprawą stać? Wyłącznie polski rząd.
[ Dodano: 2012-01-27, 15:54 ]
I jeszcze to:
hxxp://www.youtube.com/watch?v=kEfQ3WCgt7U&feature=player_embedded
Wprost 24 - Boni:
"Tusk był zły, łajał mnie. Jestem gotowy do dymisji........"
hxxp://www.wprost.pl/ar/290169/Boni-Tusk-byl-zly-lajal-mnie-Jestem-gotowy-do-dymisji/
Ministrze Cyfra, jesteś tak samo wiarygodny jak wówczas, gdy szedłeś w zaparte , że nigdy nie byłeś kapusiem o ksywie TW Znak.
Cholera mnie bierze, jak czytam takie, excusez le mot, pierdoły. Dla mnie to bezczelna ściema i wciskanie ludziom kolejny raz tego samego starego kitu: jak się coś spier..., to gensek ze zmarszczoną brwią "przygląda się" wytypowanym "winowajcom". Mało razy tak było? Tusk "się wścieka", a stada debili nawet się nie zastanowią nad tym, że od początku musiał o wszystkim wiedzieć, także o tym, za co teraz "łaja" swoje pokojówki.
Idą w zaparte w robieniu z ludzi idiotow. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|