wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry stomatolog- Warszawa
Autor Wiadomość
Bellis_perennis 
stokrotka polna

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2012-03-10, 15:37   Dobry stomatolog- Warszawa

Czy ktoś może mi podać namiary na dobrego dentystę w Warszawie, najlepiej na NFZ. Szukałam wcześniej sama ale w rankingach znajdują się w przewadze prywaciarze i to bardzo drodzy...

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2012-03-10, 20:35   

Jak chcesz na NFZ to spytaj na Koszykowej, w Cepeleku, tylko nie wiem jak jest teraz, ale czas jakiś temu na NFZ to był tylko amalgamat, nieźli stomalodzy byli też w przychodni przyszpitalnej na Wołoskiej, ale tam to już w ogóle ostatni raz to jak starszego urodziłam więc w ogóle moze byc nieaktualne.
Zakres usług "za darmo" zależy od tego co kontraktuje NFZ, więc umawiając sie musisz dokłądnie spytać co mogą zrobić w ramach, a za co ewentualnie musisz dopłacić.

A przypomniało mi się, jeszcze podobno dobrze i tanio jest w Wojewódzkim, tym koło mostu śląsko-dąbrowskiego, koleżanka była bardzo zadowolona, dzieci są za ubezpieczenie, dorośli taniej, choć jak wyżej zalezy co kontraktuje NFZ, a oni miewają dziwne pomysły.

Bellis_perennis 
stokrotka polna

Wysłany: 2012-03-11, 15:19   

Dzięki :D
Wiesz za lepszą plombę to mogę sobie zapłacić (gorzej jak muszę osobno za przegląd, konsultację a czasami nawet za opatrunek!), to takie wypośrodkowanie kosztów dla mnie. Nie jest tak kosmicznie drogo jak całkowicie prywatnie gdzie co niektórzy stomatolodzy potrafią wyciągnąć z człowieka ostatni grosz :/ poza tym... jestem ubezpieczona to mi się należy. Po dzwonie, popytam ;)

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2012-03-11, 16:08   

Ja chodzę prywatnie ale znajoma na Żoliborzu znalazła prywatny gabinet, który na część zabiegów ma umowę z NFZ (na 100% nie dotyczy kanałowego leczenia). Jak potrzeba zapytam.

Bellis_perennis 
stokrotka polna

Wysłany: 2012-03-11, 20:54   

O! To byłoby świetnie, takie placówki prywatne oferujące dodatkowo świadczenia NFZ zwykle są super, miałam kiedyś zabieg w takiej i byłam bardzo zadowolona więc poproszę o namiar :mryellow:

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2012-03-11, 22:21   

ok, poleci jutro na pw

dżo 

Pomogła: 142 razy
Wysłany: 2012-04-18, 19:12   

Szukam pilnie dobrego stomatologa w lux medzie w warszawie, możecie mi kogoś polecić?

Odpowiedz do tematu