|
Terapia Gersona |
| Autor |
Wiadomość |
es
es
|
Wysłany: 2009-07-01, 16:26
|
|
|
W terapii Gersona za cięzkostrawne uważne są:
-soja, owoce morza , mleko, orzechy, orzechy ziemne
I sa w zasadzie zabronione mówimy o terapii a nie profilaktyce.
Soja jest bogata w tłuszcz i zawiera 30 alergenów, kwas fitynowy blokujący przyswajanie waznych minerałów, inhibitory enzymów wstrzymujące uzdrawiajacą siłę żywych enzymów zawartych w sokach, oraz substancje zwiększające krzepliwość. Jest tu także mowa wręcz o tym, ze soja jest stymulantem nowotworów złośliwych. W obliczu niekontrolowanego zalewu soi GMO ja osobiscie ograniczyłem soję do minimum.
Uwaga!!!
Także kiełki i sok z trawy pszenicznej są niewskazane poniewaz chory organizm nie radzi sobi ze szkodliwymi skutkami ubocznymi. Trawa pszeniczna podraznia żołądek.
żródło - the Gerson terapy.
Pojawiła sie także znakomita moim zdaniem książka spajajaca wszystkie terapie będące nie uznawane przez medycyne consensusu.
Dr. Brian Richards, Frank Hourigan
NIETOKSYCZNE METODY LECZENIA NOWOTWORÓW
(“The Even Better Good News about Cancer”, b. r. w.) |
|
|
|
 |
gibusia
gibusia
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Wrz 2007 Posty: 104 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-07-07, 21:09
|
|
|
| Gdzie znaleźć tę książkę o nietoksycznych metodach leczenia nowotworów? w necie nie znalazłam. |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-07-07, 21:12
|
|
|
| gibusia napisał/a: | | Gdzie znaleźć tę książkę o nietoksycznych metodach leczenia nowotworów? w necie nie znalazłam. | pierwszy link hxxp://chomikuj.pl/obol?fid=19291213
chyba że masz na myśli papierową wersję, to nie wiem |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
gibusia
gibusia
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Wrz 2007 Posty: 104 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-07-07, 21:32
|
|
|
| Lily, dzięki za szybką odpowiedź. Mój tata jest bardzo chory na nowotwór. Zaraz to przejrzę. |
|
|
|
 |
bioantidotum

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 12 Sie 2009 Posty: 65 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-08-18, 21:00
|
|
|
| gibusia napisał/a: | | Gdzie znaleźć tę książkę o nietoksycznych metodach leczenia nowotworów? w necie nie znalazłam. |
Chciałabym się wtrącić... po pierwsze dlatego, że bardzo mnie interesuje ten temat ze względów osobistych, po drugie dlatego że prowadzę sklep ukierunkowany na wspomaganie leczenia nowotworów. Nasi klienci to w większości osoby chore lub ich rodziny.
Terapia Gersona jest jedną z alternatywnych metod leczenia raka i z pewnością w niektórych wypadkach skuteczną. Potwierdzają to osoby, które z niej korzystały.
Jeśli chodzi o książki to POLECAM:
1. Odżywianie dla zdrowia P. Pitchford - REWELACJA !!!!!!!!!!!!!!!!
2. Antyrak
3. Terapia Gersona
4. Środowiskowe zagrożenia zdrowia, M. Siemiński (DLA BARDZIEJ DOCIEKLIWYCH)
5. Naturalne Substancje przeciwnowotworowe, S. Ball
6. Ratujmy się - elementarz medycyny ekologicznej. dr J. Krop
7. Świat bez raka
Po przeczytanie tych pozycji, można wybrać i stworzyć terapię dla siebie, która będzie połączeniem wielu elementów. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa i tak jak ze wszystkim trzeba też słuchać swojej intuicji i wybrać z tych wszystkich metod najbardziej odpowiednią dla siebie. Moim zdaniem nie ma panaceum i każdy z nas reaguje bardzo indywidualnie na metody tzw. alternatywne.
Zastanawiam się czy ktoś z Was ma doświadczenia związane z zażywaniem grzybów leczniczych takich jak np. Reishi, Maitake, Shiitake, Agaricus blazei Murrill ?
Proszę o wiadomość czy macie jakieś doświadczenia z tym związane.
Może być na priv. Bardzo interesuje mnie ten temat i z góry dziękuję za podpowiedź. |
|
|
|
 |
szo

Pomogła: 38 razy Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 2532 Skąd: PL
|
Wysłany: 2010-02-23, 22:21
|
|
|
| malwina5, może się przedstawisz ? i czemu wrzucasz w 3 różnych miejscach na forum tak samo brzmiący post ? |
|
|
|
 |
bioantidotum

|
Wysłany: 2010-02-25, 23:05
|
|
|
| szo napisał/a: | | malwina5, może się przedstawisz ? i czemu wrzucasz w 3 różnych miejscach na forum tak samo brzmiący post ? |
czy to mnie prosisz o przedstawienie się ? |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2010-02-25, 23:12
|
|
|
| bioantidotum napisał/a: | | czy to mnie prosisz o przedstawienie się ? | podejrzewam, że coś zostało usunięte, to na pewno nie do Ciebie |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
szo

|
Wysłany: 2010-02-25, 23:12
|
|
|
bioantidotum, a malwina5 to Ty ? jak tak to Ciebie |
|
|
|
 |
bioantidotum

|
Wysłany: 2010-02-26, 21:52
|
|
|
| szo napisał/a: | bioantidotum, a malwina5 to Ty ? jak tak to Ciebie |
bioantidotum to bioantidotum, a nie malwina 5 pozdrawiam |
|
|
|
 |
szo

|
Wysłany: 2010-02-26, 21:53
|
|
|
| bioantidotum, pozdro |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2010-12-08, 17:18
|
|
|
Jenny, ale ten sok z wątroby też piłaś? |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-08, 20:13
|
|
|
Lily ,czy Ty nie możesz się powstrzymać ? |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2010-12-09, 10:51
|
|
|
| pomarańczka napisał/a: | Lily ,czy Ty nie możesz się powstrzymać ? |
Nie wiem, o co Ci chodzi, ale nie chce nawet wiedzieć.
Jenny, chodziło mi o to:
| Cytat: | Wskazane jest by pacjent wypijał codziennie minimum:
1 do 2 szklanek soku z wątroby
12 szklanek soków owocowo warzywnych
6 szklanek soków z zielonych liści
4 szklanki zupy Hipokratesa |
hxxp://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_terapia_gersona.html
Ale natrafiłam też na informację, że w 1989 wycofano się z tego pomysłu...
Ciekawa jest ta terapia i dobrze przebadana, ale raczej bym na niej nie wytrzymała No, pewnie w sytuacji skrajnej mówiłabym inaczej. |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-09, 12:04
|
|
|
Lily |
|
|
|
 |
truther
|
Wysłany: 2012-04-01, 10:45
|
|
|
| Witam, w terapii Gersona należy przyjmować płyn lugola. Problemem jest to, że nigdzie nie mogę znaleźć płynu lugola nadającego się od użytku wewnętrznego. Wie ktoś, gdzie mogę się w takowy zaopatrzyć? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2012-04-03, 23:34
|
|
|
Płyn Lugola? Ale w jakim celu? Jako źródło jodu? Płyn Lugola piło się po wybuchu elektrowni atomowej, rzekomo aby wchłonąć jod z niego, a nie z "oparów" radioaktywnych. Wydaje mi się, że to może być bardzo szkodliwe na dłuższą metę.
Nie sądzę, żeby gdzieś był dostępny specjalny płyn Lugola do picia, bo tego się po prostu zazwyczaj nie pije, służy do odkażania skóry. |
|
|
|
 |
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-04-04, 06:52
|
|
|
| tak, w terapii Gersona stosuje się płyn Lugola. Najlepiej sprowadzać suplementy z ich strony internetowej - długo to trwa, jest drogie, ale bezpieczne i skuteczne. |
|
|
|
 |
truther
|
Wysłany: 2012-04-04, 16:37
|
|
|
Lily, Płyn Lugola to nie jest coś co się bierze w razie zagrożenia atomowego. Powiedzmy, że to środek jak każdy inny. Dobre źródło jodu. Fakt, że trzeba używać z głową. W końcu to dawka czyni truciznę
Problem w tym, że każdy płun Lugola, jaką udaje mi się znaleźć jest do użytku zewnętrznego. Szczerze, to mnie zastanawia dlaczego jodyna na bazie wody destylowanej też może być do użytku zewnętrznego, ciekawe czym się w rzeczywistości rożni ta od użytku wewnętrznego od tej do użytku zewnętrznego.
Pipii, dzięki za odpowiedź. Możesz mi przybliżyć stronę, o której mówisz? |
|
|
|
 |
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-04-04, 17:20
|
|
|
Płyn Lugola w Terapii Gersona stosuje się, gdyż powszechnie używany chlor i fluor (woda, pasty do zębów) wypłukują jod z tarczycy (99,9% pacjentów stosowało w życiu codziennym chlorowaną wodę + pasty do zębów z dodatkiem fluoru).
Nie pamiętam już z jakiej strony zamawiałam suplementy, sorry, moja wyszukiwarka też tego nie pamięta |
|
|
|
 |
krzysztof
|
Wysłany: 2012-05-06, 09:49
|
|
|
WITAM
Niedawno córka Gersona, Charllote Gerson obchodziła 90 urodziny.
hxxp://gerson.org/gerpress/charlottes90th/
Charlotte Gerson o raku i chorobie [PL]
www.youtube.com/watch?v=Kuec2VrQ9qY
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="hxxp://www.youtube.com/v/Kuec2VrQ9qY?version=3&hl=pl_PL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="hxxp://www.youtube.com/v/Kuec2VrQ9qY?version=3&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
2.
hxxp://www.youtube.com/watch?v=5RluXW7RUok
3.
hxxp://www.youtube.com/watch?v=jtpoMIza2uU
POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY |
|
|
|
 |
maryczary
kocham życie

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 25 Sie 2008 Posty: 2167
|
Wysłany: 2012-05-06, 10:40
|
|
|
| krzysztof, dziękuję Ci za te linki. Wiedziałam wcześniej o tym ale te filmy mnie bardzo zainspirowały. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Kam
|
Wysłany: 2012-05-06, 16:32
|
|
|
Mam ważne pytanie do wszystkich - chciałabym zgodnie z zaleceniami terapii robic soki owocowe rozcieraczem/ grinderem - ale nigdzie nie moę znaleźć informacji, co to za urządzenie i gdzie je można dostać - czy ktoś się orientuje, jak można to zdobyć? |
|
|
|
 |
krzysztof
|
Wysłany: 2012-05-19, 09:35 grinder
|
|
|
Cześć KaM
Zerknij tutaj - najróżniejsze rozcieracze o wysokiej mocy przerobowej - coś wybierzesz dla siebie
hxxp://www.alibaba.com/showroom/vegetable-grinder.html
Ten model przerabia 800 kg na godz ( zdjęcia jak przerabia warzywa )
hxxp://www.alibaba.com/product-gs/456719379/TW_813_Vegetable_grinder_Video_.html
Najlepiej od razu zainwestować w sokownik typu Triturator/Press Combination
np.:
hxxp://www.nwjcal.com/features.htm
POZDARWIAM Z ZIELONEJ GÓRY |
|
|
|
 |
|
|