|
alergia skórna |
| Autor |
Wiadomość |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-12, 21:46
|
|
|
a skoro o wodzie mowa:
po zamontowaniu filtra wpierw przepuśćcie wodę będzie leciała czarna ale sie nie przeraźcie tylko pozwólcie jej spłynąć potem będzie już normalna |
|
|
|
 |
kasienka

Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2007-09-12, 22:25
|
|
|
Chyba tez kupię, tylko zastanawiam się ,czy nasza bateria to przeżyje, czy będę musiała kupować nowy wąż itd |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2007-09-12, 22:48
|
|
|
| pao, czy mogłabyś napisać, jaki "wysoki" jest ten filtr? Bo w opisie aukcji nie widzę...a u mnie odległość od baterii do brzegu wanny wynosi niecałe 10cm... |
|
|
|
 |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-12, 22:51
|
|
|
| kurcze, nie mam czym zmierzyć... ale długi nie jest choć może mieć trochę więcej niż 10 cm... |
|
|
|
 |
majaja
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 3450 Skąd: warszawskie Bielany
|
Wysłany: 2007-09-13, 05:44
|
|
|
| Mając uczelenie na nikiel czy chrom (i tak są zawsze razem) nalezy też na pranie zwrócić uwagę. Jak objawy wracają to mężowskie dzinsy itp z tymi metalowymi wstawkami lepeij prać oddzielnie niż nasze ciuchy. |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2007-09-13, 09:10
|
|
|
pao, jak znajdziesz jakąś miarkę, czy linijkę, to pamiętaj o mnie |
|
|
|
 |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-13, 12:10
|
|
|
bartek zmierzył i całość, razem z gwintem 14cm |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2007-09-13, 15:27
|
|
|
Dziękuję, zmierzę jeszcze dokładnie u nas, ale obawiam się, że może być za mało miejsca na wkręcenie tego |
|
|
|
 |
YolaW

Pomogła: 39 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5462 Skąd: Południe :)
|
Wysłany: 2007-09-14, 22:14
|
|
|
co do tych nitów na spodniach to bardzo źle na nie reagowałam i już kupuję spodnie bez nich, ale o praniu razem z innymi spodniami mnie zaskoczyło.
od jakiegos czasu ta alergia (pokrzywka) mnie oszczędza - chyba masz rację z tą żywnościa przetworzoną neo
dzięki za linka pao! |
_________________ hxxp://www.slub-wesele.pl]
hxxp://slub-wesele.pl/]
hxxps://achtedzieciaki.pl/artykul/17] |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2007-09-14, 22:45
|
|
|
Kurcze, a mnie właśnie od kilku dni męczy pokrzywka i to jest bardzo dziwne, bo ostatnie problemy podobnej natury miałam w podstawówce... I to też nie dokładnie takie.
Teraz mam lekką pokrzywkę głównie na brzuchu, dekolcie, ale jakby się dobrze przypatrzeć to również nogi i ręce Towarzyszy temu swędzenie...
Jeśli chodzi o moje jedzenie to myślę, że coraz mniej mam styczności z konserwantami i żywnością przetworzoną. Zaczęłam się zastanawiać czy to np. nie migdały? Oczywiście wcześniej też je jadłam w przeciągu swojego życia, ale teraz zwiększyłam ich ilość i przygotowuję z nich mleczko. Jednak przez ostatnią dobę odstawiłam migdały, a pokrzywka się nie zmniejsza. Swędzenie też...Co ciekawe, nie ma też żadnej pozytywnej reakcji po wapnie.
Nie mam pomysła co innego z jedzonka mogłoby wywołać taką reakcję skóry.. Nigdy nie miałam problemów z alergią pokarmową
Latem tylko kicham trochę na różne pyłki.. |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
 |
YolaW

|
Wysłany: 2007-09-14, 22:57
|
|
|
| może to alergia na nikiel właśnie? Sprawdź biżuterię, nity itp... Czasami alergie na coś wychodzą nam nagle... |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2007-09-15, 08:59
|
|
|
Yolu, ja raczej nie noszę nic z niklem. Czasem zakładam pasek z taką sprzączką, ale nie miałam go na sobie już wiele tygodni, jeśli nie miesięcy.. Raczej to nie to. Moja bratowa ma alergię na nikiel i widziałam, że u niej to uczulenie było raczej miejscowe i bardzo wyraźne, a ja mam lekką pokrzywkę, ale na większości ciała. Przez ostatnie dni nawet nie przypominam sobie ciucha na sobie z nitem jakimkolwiek.. Ale chcę powiedzieć, że mam wrażenie, że dzisiaj prawie tej pokrzywki nie widać (zaznaczam, że wcześniej była lekka, też nie jakaś bardzo wyraźna) tylko, że jeszcze mnie skóra swędzi. Właśnie wysmarowałam się glutkiem siemieniowym, a potem pod prysznic i postaram się nie używać żadnego kosmetyku do ciała (poza szamponem)..
Myślę sobie, że u mnie to może być jakaś forma oczyszczania organizmu, bo nie umiem znaleźć "sprawcy" w jedzeniu czy też kosmetykach (nic nowego nie wprowadziłam w ostatnim czasie). Chyba, żeby te migdały? No ale wcześniej też je jadłam tylko sporadycznie... |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2007-09-15, 09:33
|
|
|
Ja na nikiel też mam chyba uczulenie, po jeansach zawsze mi w miejscach kontaktowych wyskakiwały jakieś krostki...
Niedawno też mi rękę coś obsypało, a jadłam dużo czerwonej soczewicy - czy to możliwe, że to ona?
Migdały chyba mogą być dosyć uczulające, podobnie jak orzechy... |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
biechna

Pomogła: 65 razy Dołączyła: 09 Cze 2007 Posty: 4587
|
Wysłany: 2007-09-15, 10:48
|
|
|
| wszelkie metalowe gudziki przy spodniach zamalowuję lakierem bezbarwnym |
|
|
|
 |
YolaW

|
Wysłany: 2007-09-15, 22:03
|
|
|
| biechna napisał/a: | | wszelkie metalowe gudziki przy spodniach zamalowuję lakierem bezbarwnym |
o! to chyba dobry patent? Nie schodzi ten lakier po praniu? |
|
|
|
 |
Jagula
matka-nomadka

Pomogła: 64 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 3207
|
Wysłany: 2007-09-15, 22:52
|
|
|
| ja też tak robię tylko trzeba poprawiać po każdym praniu niestety |
|
|
|
 |
kml123
|
Wysłany: 2012-05-25, 15:48
|
|
|
| czy mozecie polecic cos naturalnego na szorstkie policzki i wysypke u 4 miesiecznego niemowlecia?chcialabym uniknac specyfikow aptecznych, bo np mam wrazenie, ze po linomagu buzia robi sie jeszcze bardziej czerwona?Chcialabym mu te policzki nawilzyc i przyspieszyc gojenie. |
|
|
|
 |
|
|