wegeznachor - dokąd pójść? |
Autor |
Wiadomość |
jarzynajarzyna
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 11 Sie 2010 Posty: 2549
|
Wysłany: 2012-09-07, 22:08 wegeznachor - dokąd pójść?
|
|
|
nie wiem, chyba nie ma takiego tematu, to może ktoś mi wskaże, gdzie tu może pójść.
familianci nie dają mi żyć i za każdym razem słyszę, że jak oni zobaczą na papierze, że LEKARZ mówi, że to dziecko jest zdrowe i dobrze żywione, to się odczepią. wiedziona taką nadzieję pytam więc: gdzie są jacyś spece od wege dzieci? we wrocu (takie miasto na końcu świata) nie ma takich zjawisk raczej, w stolicy chyba są, tv pokazywało. można się gdzieś zarejestrować, okazać, zbadać? tzn. potomka, nie siebie nie znam się na takim czymś, ja z tych, co to "daleko od noszy, od noszy najdalej"
nie chce mi się już tłumaczyć już nic nikomu, chcę mieć podkładkę na to, że dzieciak nie zamorzony głodem. gdzie szukać światełka w tunelu? |
|
|
|
|
Lily
Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2012-09-07, 22:11
|
|
|
No, jest taki pan hxxp://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/15051/Witold-Klemarczyk/gastroenterolog_dzieciecy/Nowe%20Babice-Warszawa |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-07, 22:26
|
|
|
master, jaka Ty obeznana jesteś, znasz wszystkie plotki z wegepółświatka chyba ciekawe, ile się czeka w kolejce, może zdążymy przed maturą |
|
|
|
|
Lily
|
Wysłany: 2012-09-07, 22:27
|
|
|
Eee, o Klemarczyku to już z 15 lat temu się gadało chyba Ale pewnie ktoś tu zaproponuje lepsze opcje. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
|
jagodzianka
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 03 Wrz 2011 Posty: 2731 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-09-08, 06:44
|
|
|
A dietetyk może być? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
maga
mama Zioma
Pomogła: 79 razy Dołączyła: 03 Cze 2008 Posty: 4625 Skąd: sielsko izersko
|
Wysłany: 2012-09-08, 07:54
|
|
|
jarzynajarzyna, rozumiem Twoje rozterki. Sama takie miałam i na szczęście udało nam się załapać do CZD na badania prowadzone przez p. Desmond. W zasadzie rzutem na taśmę poszło, bo Ziomas byl ciut jeszcze mały (najmłodszy uczestnik badań ), ale udało się i dzięki Jah, bo rodzina się odczepiła No a teraz to już w ogóle, jak widzą, że chłopie niechorujące, wielkie, żwawe, ęteligętne itp.
Jeśli nie żałujesz kasy - może w Wawie u p. Desmond skonsultujesz? Ona ma zaplecze medyczne też. |
|
|
go.
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2012-09-08, 09:58
|
|
|
jarzynajarzyna, a nie możesz najwyżej zrobić morfologii i mikroelementów? wyniki nie kłamią
Duża jesteś! I samodecyzyjna!
Czy Twoich tam rodziców/niedoszłych teściów/kogokolwiek ktoś kontrolował jak szprycowali Cię od początku cholesterolem? |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
|
anielski-torcik
|
Wysłany: 2012-09-09, 07:34
|
|
|
Ja polecam dr Wszelakiego w Warszawie.Był ktoś może u niego? Stosuje medycynę chińską i zaleca odstawianie nabiału ale czy jest weganinem nie wiem. Wiem że jest przychylny |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-09, 16:41
|
|
|
Lily napisał/a: | Eee, o Klemarczyku to już z 15 lat temu się gadało chyba |
może, tylko co mnie to wtedy obchodziło? tzn. obiło mi się to o uszy nazwisko, ale zapomniałam właśnie, ja zawsze przekręcam, toteż żem wdzięczna za podanie na tacy
jagodzianka, dietetyk odpada, niestety dla nich wiarygodny jest tylko konował.
maga napisał/a: | Jeśli nie żałujesz kasy - może w Wawie u p. Desmond skonsultujesz? Ona ma zaplecze medyczne też. |
bardzo żałuję, bo to w ogóle niepotrzebne wszystko jak dla mnie ale liczę się z tym, że trochę za to bekniemy - nawet, gdyby to robić na jakiś nfz czy coś, to przecież jesteśmy z innego województwa, więc chyba nie będzie się dało za free niestety... dla mnie desmond jest super specem w tej sprawie, ale chyba nie jest "medykiem żadnym":shock: więc pewnie będzie "mało wiarygodna"...
ogólnie sama bym poczekała pewnie na te badania, bo oni w czd zdaje się mówili, że będą je kiedyś powtarzać... ale względny spokój chcę mieć już
gosia z badylem napisał/a: | wyniki nie kłamią |
pewnie, ale oni zawsze gadają na takie coś, że teraz są zajebiste, ale na pewno zaraz się popsują. niestety wiem po sobie. chcę mieć świstek w rodzaju "dzieciak zdrów jak ryba, a dieta zajebista. podpisano - dochtór spec" najlepiej, żeby też napisał coś w rodzaju zaleceń, że nie należy przesadzać z nabiałem i takimi tam, bo niestety zarówno matka, jak i teściowa chętnie by karmiły ją na zmianę jajkami i twarogiem. teraz jeszcze mogę jakoś interweniować, ale przecież niedługo ona zacznie zostawać u nich beze mnie i co wtedy? everyday jajo i ser, żeby "było białko"? wiem, że mięcha nie odważą się podać raczej, ale nabiał to ich konik niestety. tym bardziej, że ona w chacie tego nie je, okazyjnie jajko, ale mlecznych rzeczy nie, więc chcę mieć na papierze zalecenie, żeby była jakaś granica. bo ja sobie mogę gadać, a one wiedzą, że "dziecku to potrzebne i tak".
anielski-torcik, dzięki, medycyna chińska raczej odpada, na moich to działa jak płachta na byka, a ja sama nie wiem, o co w tym chodzi zresztą. |
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-09-09, 16:44
|
|
|
Klemarczyk, polecam!! |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-09, 16:49
|
|
|
jutro tam zadzwonię, chociaż nie cierpię dzwonić donikąd i się rejestrować na jakieś koszmary |
|
|
|
|
anielski-torcik
|
Wysłany: 2012-09-09, 18:13
|
|
|
jarzyna, dr Wszelaki mojego synka badał, kazał mu odstawić nabiał (było to rok temu). Dał nam to na piśmie i do przedszkola też Moja rodzina się dostosowała a wcześniej też go karmili danonkami itp. |
|
|
|
|
jagodzianka
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 03 Wrz 2011 Posty: 2731 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-09-09, 19:47
|
|
|
anielski-torcik napisał/a: | dr Wszelaki |
Poszłabym do niego za samo nazwisko.
Serio jarzyna są aż tak upierdliwi, że chce ci się jechać po świstek aż do Wawy? Ja ci to mogę napisać za free. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-09, 20:47
|
|
|
Cytat: |
anielski-torcik napisał/a:
dr Wszelaki
Poszłabym do niego za samo nazwisko. |
są bardzo upierdliwi. i jest ich cała gromada |
|
|
|
|
aga40
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 711
|
Wysłany: 2012-09-10, 06:43
|
|
|
jarza, ty jestes matka i nie musisz nic i nikomu udowadniac! moja tesciowa ostatnio poila kranowa dziecia, to dostala opierdol z gory na dol. jak sie cos nie podoba, to nie musi dzieciaka widziec i po sprawie zobaczymy na jak dlugo... skoro chca od ciebie takich dowodow, to znczy, ze ci nie ufaja! |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-10, 08:29
|
|
|
aga40 napisał/a: | jak sie cos nie podoba, to nie musi dzieciaka widziec i po sprawie |
a ja akurat wychodzę z założenia, że kontakty dziecka z dziadkami są bardzo ważne i nie mogą być psute przez to, że mamy inne poglądy na żarcie. nie zamierzam toczyć wojny z matką o kawałek sera, tak samo, jak nie zamierzam konfliktować się z teściową z tego samego powodu. rozumiem, że ich marudzenie nie wynika ze złośliwości czy jakichś innych chujowych pobudek, a raczej z zestawu troska o dzieciaka+brak wiedzy w temacie. jesteśmy, gdzie jesteśmy i niestety tutaj nadal pokutuje mit weg*anizmu jako czegoś, na co można umrzeć.
jeśli można komuś dać podstawy do tego, żeby nie bał się o wnuczkę, to czemu to nie zrobić? tym bardziej, że wtedy ja też będę mieć święty spokój i nie musieć wysłuchiwać ciągłego marudzenia.
aga40 napisał/a: | skoro chca od ciebie takich dowodow, to znczy, ze ci nie ufaja! |
nikt mi mi zasadniczo nie postawił takich żądań, to jest moja inicjatywa. nie godzi to jakoś specjalnie w moje matczyne ego. |
|
|
|
|
aga40
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 711
|
Wysłany: 2012-09-10, 08:41
|
|
|
ty to masz przynajmniej troskliwa rodzinke! u mnie jest odwrotnie: tesciowa robi wszystko, zeby bylo po jej mysli. sama kwituje, ze jak nie bedzie tak jak ona chce, to nie musi dziecka widziec... to nie moja inicjatywa! |
|
|
|
|
go.
|
Wysłany: 2012-09-10, 08:57
|
|
|
jarzynajarzyna, zawsze mogą to skwitować, że znalazłaś jakiegoś postrzelonego szarlatana z drugiego końca polski , a w "ogólnodostępnych"/bliskich przychodniach/inni znajomi/kompetentni lekarze mówią inaczej i chuj bombki strzeli
Myślisz, że jest sens udowaniać coś n a siłę? Ty w końcu też jakoś przeżyłaś ciążę bez hipotrofii płodu itp.
Ja tam się pogodziłam z faktem, że pokolenie wyżej się starzeje powoli i po prostu musi sobie pogadać... |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-10, 12:08
|
|
|
gosia z badylem napisał/a: | pokolenie wyżej się starzeje powoli i po prostu musi sobie pogadać... |
oni zawsze tacy byli chyba, tak ich przynajmniej pamiętam
udało się nam zapisać na 27. września. cena wizyty 150 zł, co mnie bardzo zaskoczyło, myślałam, że stołeczne ceny są bardziej wygórowane, a to tymczasem cena całkiem wrocławska niestety / na szczęście - zależy jak patrzeć
i tak mam chyba sprawę w wawie poza tym, więc gra gitara.
dzięki raz jeszcze, Lily. |
|
|
|
|
Poli
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 07 Mar 2011 Posty: 1315 Skąd: Dania
|
Wysłany: 2012-09-10, 13:54
|
|
|
gosia z badylem napisał/a: | jarzynajarzyna, zawsze mogą to skwitować, że znalazłaś jakiegoś postrzelonego szarlatana z drugiego końca polski , a w "ogólnodostępnych"/bliskich przychodniach/inni znajomi/kompetentni lekarze mówią inaczej i chuj bombki strzeli
Myślisz, że jest sens udowaniać coś n a siłę? Ty w końcu też jakoś przeżyłaś ciążę bez hipotrofii płodu itp.
Ja tam się pogodziłam z faktem, że pokolenie wyżej się starzeje powoli i po prostu musi sobie pogadać... |
Zgadzma sie w 100 %
Jarzyna mam nadzieje ze rodzinka po wizycie u lekarza uspokoi sie, ale jak maja to zrobic ,jak w swietej telwizji w kolko powtarzaja, ze tylko produkty mleczne daja zdrowe kosci itp badziewia . Ktos kto ma juz gleboko zakorzenione poglady ciezko przekonac, szczegolnie starszego.
Ja mam doskonaly przyklad w swojej rodzinie, "a w telwizji mowia ...."
W kazdym razie trzymam kciuki i jak mozesz powiedz jak wizyta sie udala |
|
|
MartaJS
Pomogła: 101 razy Dołączyła: 04 Wrz 2010 Posty: 6041 Skąd: Kosieczyn
|
Wysłany: 2012-09-10, 14:34
|
|
|
jarzynajarzyna, ale teraz koniecznie musisz wysłać rodzinę hurtem na kolonoskopię i gastroskopię, i może jeszcze na jakieś inne miłe badania. Plus obowiązkowo raz na pół roku krew, mocz i inne podstawowe badania. Przecież troszczysz się o nich i musisz mieć pewność, że są zdrowi |
|
|
Lily
|
Wysłany: 2012-09-10, 15:06
|
|
|
jarzynajarzyna, mam nadzieję, że raz i skutecznie zatkasz im usta w tej sprawie
MartaJS napisał/a: | jarzynajarzyna, ale teraz koniecznie musisz wysłać rodzinę hurtem na kolonoskopię i gastroskopię, i może jeszcze na jakieś inne miłe badania. | Koniecznie badania prostaty |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2012-09-10, 15:30
|
|
|
jarzyna, my chadzamy do dr Dawidiuk. Jest lekarzem i dietetykiem. Nasz 3,5-letni Pawcio jest dość okazałym (17 kg wagi, 101 cm wzrostu) okazem zdrowia na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i oczywiście wegetariańskiej. Wizyta nie należy do drogich - pierwsza i druga kosztuje stówkę (dane sprzed roku), kolejne 75 zł (dane sprzed kilku miesięcy). Dostajesz rozpisane zalecenia - co wyłączyć z diety, a co powinno się w niej znajdować. I doktor wcale nie jest entuzjastką nabiału
No i nie będziesz musiała ruszać się z Wrocka
Namiary tutaj: hxxp://www.centrumfutura.com/pl |
_________________ "Nowego kłamstwa słucha się chętniej aniżeli starej prawdy" (A.Czechow) |
|
|
|
|
go.
|
Wysłany: 2012-09-10, 17:10
|
|
|
Lily napisał/a: | Koniecznie badania prostaty |
szczególnie mamę i teściową |
|
|
|
|
jarzynajarzyna
|
Wysłany: 2012-09-10, 17:15
|
|
|
o, gemi, dzięki, to mi się na bank przyda na przyszłość. teraz raczej nie będę odkręcać tamtego, bo i tak mam sprawę w stolicy, ale na przyszłość jak znalazł. a powiedz, jak ona się zapatruje na (nie)szczepienie? |
|
|
|
|
|