|
Dzienny jadłospis a karmienie piersią |
| Autor |
Wiadomość |
Lilly

|
Wysłany: 2012-10-25, 09:01 Dzienny jadłospis a karmienie piersią
|
|
|
Hej, nie wiem czy juz taki temat był, ale postanowiłam go założyć. (jak byl to proszę o wyrozumiałość). Otóż jestem mamą 2 tyg dziewczynki i nie wiem co jeść. Gubię sie juz w tych "mądrych" radach. Każdy mówi co innego. Może wy mi cos podpowiecie. Co jecie podczas karmienia piersią? Na obiad czasem cos wykombinuję, ale między? Kanapki? Ale z czym? Jak to jest z soją (parówki, kotlety), soczewicą?? Zrobiłabym sobie kotlety z soczewicy, a boję się, że małą rozboli brzuszek? Jadaliście te produkty tak wcześnie? Czy zaczekać do 1 mca? proszę o jakąkolwiek pomoc, bo kończą mi się pomysły. :( |
|
|
|
 |
MartaJS

Pomogła: 101 razy Dołączyła: 04 Wrz 2010 Posty: 6041 Skąd: Kosieczyn
|
Wysłany: 2012-10-25, 09:05
|
|
|
Niedawno był trochę podobny temat:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=13234
A generalnie - przede wszystkim obserwuj dziecko. Są mamy, które jedzą wszystko i dzieci dobrze to znoszą. Są dzieciaki wrażliwsze, które źle reagują na różne produkty, zwykle nabiał. Ostrożnie ze smażonymi, ciężkostrawnymi rzeczami. Nie ma uniwersalnej diety dla matki karmiącej. |
|
 |
zina

Pomogła: 93 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6308
|
Wysłany: 2012-10-25, 09:19
|
|
|
| Starsza corka miala straszne bole brzuszka przez pierwsze 3msc, jadlam glownie kasze jaglana, jeczmienna z machewka, buraczkami i odrobina oliwy. |
|
|
|
 |
Lilly

|
Wysłany: 2012-10-25, 12:33
|
|
|
| MartaJS napisał/a: | Niedawno był trochę podobny temat:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=13234
A generalnie - przede wszystkim obserwuj dziecko. Są mamy, które jedzą wszystko i dzieci dobrze to znoszą. Są dzieciaki wrażliwsze, które źle reagują na różne produkty, zwykle nabiał. Ostrożnie ze smażonymi, ciężkostrawnymi rzeczami. Nie ma uniwersalnej diety dla matki karmiącej. |
Przeczytałam wątek, ale chciałabym jakieś konkrety (wiem, wymagająca jestem )Chodzi mi głównie o jakieś proste dania, typu - kanapki, ale z czym? Jakieś pestki słonecznika czy dyni na przekąskę. Z obiadem jest prościej (tak trochę przynajmniej), ale posiłki między to juz nie wiem. |
|
|
|
 |
MartaJS

Pomogła: 101 razy Dołączyła: 04 Wrz 2010 Posty: 6041 Skąd: Kosieczyn
|
Wysłany: 2012-10-25, 12:52
|
|
|
To może zajrzyj tutaj?