|
Odchudzam(y?) się od 1 lipca |
| Autor |
Wiadomość |
mada
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 501 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2012-11-19, 14:54
|
|
|
| Ja należę do tej nieszczęsnej frakcji, która podczas karmienia piersią tyje. Ważę już 4 kg więcej niż tuż po porodzie. Czyli mogę jeść chleb pełnoziarnisty? to dobrze:) |
|
 |
Malinetshka
Paulina

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2012-11-19, 14:54
|
|
|
| bronka napisał/a: | ha! Myślisz, ze moje kilogramy wyhodowały dzieci? Aż taka obłudna nie jestem. |
Nie to miałam na myśli, absolutnie! Chodzi mi raczej o to, że nie mam wymówki w tejże postaci, a wiem, że często tak się dzieje, że jednak ciąża rozregulowuje co nieco i trudniej nabyte kg zrzucić. Nie przyszłoby mi do głowy, żeby dzieci "obwiniać"
| tutusia napisał/a: | | Taki pełnoziarnisty, na zakwasie jest wielce ok. |
Zależy jednak tuczy trochę... choć ja jem. Na samym początku diety ograniczyłam pieczywo do minimum, ale teraz jem od paru miesięcy dość często i jest ok. Poza tym indywidualna kwestia trawienia zbóż też ma duże znaczenie. |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-19, 14:56
|
|
|
mada, z tego co wszem i wobec się mówi to podczas karmienia jednak nie wolno się odchudzać. Ale myślę, że odstawienie słodyczy i ich zamiana na zdrowe przekąski to strzał w dziesiątkę Może po prostu od tego zacznij póki karmisz. |
|
|
|
 |
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2012-11-19, 15:15
|
|
|
| Malinetshka napisał/a: | | Chodzi mi raczej o to, że nie mam wymówki w tejże postaci, |
ale to taka zapasowa wymówka. Zawsze łatwiej powiedzieć, ze to po ciąży. A ciąża nie powoduje otyłości. Nadmierny apetyt ją powoduje
| Malinetshka napisał/a: | mada, z tego co wszem i wobec się mówi to podczas karmienia jednak nie wolno się odchudzać. Ale myślę, że odstawienie słodyczy i ich zamiana na zdrowe przekąski to strzał w dziesiątkę |
tpo samo chciałam napisać. Mniejsze ( ale częstsze) porcje, zero słodyczy i karmienie, a waga poleci. Bez "odchudzania".
Na karmienie zużywa się około 500 kcal |
|
|
|
 |
ropuszka

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 17 Maj 2012 Posty: 576 Skąd: Wro / B-c
|
Wysłany: 2012-11-20, 04:55
|
|
|
| Malinetshka napisał/a: | Nie sztuka patrzeć na swoje ciało przychylnie gdy jest całkiem ładne dla naszego oka. Sztuką jest odnajdywać świetną babkę w ciele, które nie do końca akceptujemy. Dlatego zacznijcie siebie kochać już w tej wadze, w której jesteście. To dobry start, a potem już będzie tylko coraz lepiej |
o to to to
( przyznam się że odchudzanie poszło się j$#!% )
chciałam tylko powiedzieć, że bardziej akceptuję swoje ciało teraz niż w liceum, kiedy jeszcze się mieściłam w górnej granicy normy. niestety wtedy bardzo brałam do serca rodzinkowe komentarze a najdziwniejsze i dla mnie najsmutniejsze jest to, że za młodu chodziłam z mamą na zakupy ubraniowe i do tej pory mogę się wcisnąć w niektóre bluzki (po jakimś + 15 kg). Nic dziwnego że miałam zły obraz siebie skoro ubrania dodawały mi tyyyle centymetrów. |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-22, 23:15
|
|
|
A ja wlazłam w moją sukienkę... ze studniówki i... jest luźniejsza niż ongiś |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 2500 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2012-11-23, 00:26
|
|
|
trochę dołujesz...
Ja teraz pracuję z licealistkami i one wszystkie mają figurę że hej...
Ale pocieszam się, że już niedługo pojadę do dietetyczki |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://lilypie.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://www.kornela-m.blogspot.com/]blog? zapraszam!
SELER RULEZ! | Nie łączę wegetarianizmu z filozofią, więc jak czasem coś palnę - proszę o wyrozumiałość! Dziękuję
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam! |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-23, 08:08
|
|
|
| Nie miałam na celu dołować... Akurat jako licealistka byłam zawsze trochę za duża. |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2012-11-23, 08:27
|
|
|
| Malinetshka napisał/a: | | Nie miałam na celu dołować... | :*
Ja też, zawsze te 5 kilo za dużo. A jak się wbilam w rozmiar 38 to fruwałam pod sufitem mi teraz waga idzie sukcesywnie do góry...
Ale i tak ci gratuluję. Jak patrzę na Twój suwak to normalnie szacun. A ile jeszcze chcesz zrzucić? 5 kilo? |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://lilypie.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://www.kornela-m.blogspot.com/]blog? zapraszam!
SELER RULEZ! | Nie łączę wegetarianizmu z filozofią, więc jak czasem coś palnę - proszę o wyrozumiałość! Dziękuję
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam! |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-23, 08:53
|
|
|
Teraz to już jakieś 2-3 maksymalnie. Ale nie zależy mi, żeby to było teraz, na zimę. Ważne, żeby w ogóle, docelowo Więc mój cel na teraz to utrzymać to, co uzyskałam.
| Mikarin napisał/a: | Ja też, zawsze te 5 kilo za dużo. A jak się wbilam w rozmiar 38 to fruwałam pod sufitem |
Tak samo u mnie.
Trzymam kciuki za dietetyczkę tzn. za Ciebie u dietetyczki |
|
|
|
 |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2012-11-23, 08:55
|
|
|
| Malinetshka napisał/a: | | A ja wlazłam w moją sukienkę... ze studniówki i... jest luźniejsza niż ongiś |
oooo! to jest chyba najlepszy poprawiacz humoru co?
Też bym chciała jakiś czas po drugiej ciąży tak móc. Chyba będę się motywowała patrząc na Twój wyczyn |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2012-11-23, 09:06
|
|
|
Malinetshka, zrób to dla nas i zamieść zdjęcia przed i po - bez twarzy, jeżeli ci to nie pasuje, ale różnica w sylwetce musi już teraz być imponująca |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-24, 11:46
|
|
|
Nie no, kobitki, nie wstawię do netu takich zdjęć.. Bliskim nie pokazuję zdjęć sprzed tych nastu kg (nie mówiąc o tym, że unikałam aparatu jak ognia), a co dopiero w necie może pomyślę nad jakąś reprodukcją kreskówkową |
|
|
|
 |
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2012-11-29, 13:56
|
|
|
| Mikarin napisał/a: | | trochę dołujesz... |
Dołuje????
Jak może Cię dołować czyjeś szczęście i sukces?
Wolałabyś, żeby inni mieli gorzej? To by Cię uskrzydlało?
Malinetshka, bardzo się cieszę Twoim szczęściem. Oby waga się utrzymywała ( do grobowej deski ) albo spadła jeszcze tyle ile chcesz :*
Ja jestem już na miejscu i wracam do gry
Może od niedzieli uda mi się wrócić do ćwiczeń ( na razie chcę się wyspać jeszcze ) |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2012-11-29, 14:54
|
|
|
| bronka napisał/a: | | Wolałabyś, żeby inni mieli gorzej? To by Cię uskrzydlało? | |
|
|
|
 |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2012-11-29, 20:57
|
|
|
| bronka napisał/a: | Ja jestem już na miejscu i wracam do gry
Może od niedzieli uda mi się wrócić do ćwiczeń ( na razie chcę się wyspać jeszcze ) |
nie przejmuj się! przecież budują ścieżkę rowerową bdg-trn, jak codziennie w dwie strony obrócisz to w miesiąc będziesz "szprycha";) Albo latem możemy się w połowie drogi na odpoczynek umawiać |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-11-30, 19:19
|
|
|
bronka, dzięki.
Na razie wagowo jest super, zobaczę co będzie jak mrozy przyjdą.. no wiecie, z zapotrzebowaniem na żarełko ale mam nadzieję, że będzie dopsz. <popija_kawkę>
Wczoraj byłam na ćwiczeniach pt "płaski brzuch", a w poniedziałek na zumbie. Nadal mam w planach wrócić na basen, ale jak karnet na fitness mi się skończy... czyli pewnie wraz z nowym rokiem
Siłownia mnie nie interesuje... |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2012-12-01, 13:41
|
|
|
Wypisuję się z wątku. niestety, nie mam teraz głowy ani niczego do odchudzania się. Niestety, może za jakiś czas. Wam życzę powodzenia |
|
|
|
 |
Malinetshka
Paulina

|
Wysłany: 2012-12-01, 15:09
|
|
|
Mikarin, trzymaj się! ja jednak polecam zaczynać od miesiąców cieplejszych niż listopad czy grudzień początki są kluczowe i najtrudniejsze. |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2012-12-01, 22:39
|
|
|
Malinetshka, może kiedyś. Na razie, zamiast pilnować swojej diety muszę pilnować diety Kuby. Więc autoatycznie przeskakuję na dietę wysokożelazową zobaczymy... |
|
|
|
 |
|
|