wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sklep ze zdrową żywnością w Warszawie.
Autor Wiadomość
Cytrynka 

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2008-04-19, 14:34   Sklep ze zdrową żywnością w Warszawie.

Nie wiem jeszcze czy polecimy do Polski, ale chcę się zawczasu przygotować. Drogie Warszawianki/Warszawiacy, czy znacie jakiś sklep na Ursynowie albo Kabatach?
Pamiętam, że kiedyś był malutki sklepik gdzieś w okolicach Wąwozowej chyba (w pawilonach).
A może jakiś internetowy sklep z szybką dostawą. Dwa i pół roku temu żyliśmy głównie na serach zółtych, chlebie, mleku sojowym i płatkach przetworzonych. Czasem jakaś soczewica czy ryż. No kiepsko jedliśmy, głównie dlatego, że w mieszkaniu babci męża były zupełnie inne produkty i przyprawy (dostaliśmy pozwolenie na wykorzystanie) a ponieważ przyjechaliśmy tylko na dwa tygodnie, ze względów finansowych nie kupowaliśmy tego, co mi naprawdę potrzebne. Teraz chciałabym inaczej. Planujemy miesiąc, trudno, żebyśmy żywili się samymi bułami. Teraz unikam przetworów mlecznych i mleka, oraz jaj (choć nie mogę jeszcze na 100% powiedzieć, że nigdy tego nie tknę). Mam nadzieję, że uda się tak jakbym chciała.

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2008-04-19, 15:46   

Cytrynko
ja jestem po drugiej stronie Wisły więc nie mam rozeznania. Jednak w wielu marketach są teraz produkty zdrowej żywności a w Centrach handlowych sklepiki z takimi produktami. Myślę, że forumowicze z Mokotowa, Ursynowa coś podpowiedzą.

Co do zakupów w sieci popatrz tu:
hxxp://www.ekosfera.pl/sklep,1101,,,,,pl-pln,0,0.html

tomek 

Wysłany: 2008-04-19, 16:10   

Cytrynko, przy ul. Komisji Edukacji Narodowej 19 jest "Smak natury", a przynajmniej był jeszcze parę lat temu. Polecam też "Źółtego Cesarza" na Bruna 34. Ten drugi znajduje się wprawdzie w dzielnicy Mokotów, ale jeśli będziesz przemieszczać się metrem zajmie niewiele czasu.

Cytrynka 

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2008-04-19, 17:10   

Agnieszko, Tomku, bardzo Wam dziękuję.
Pozdrawiam

neuro 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2008-04-19, 19:17   

Też polecam Smaki Natury. Wystarczy wysiąść z metra na stacji Kabaty i iść w kierunku centrum jakieś 200 m.
Na Ursynowie jest ciągle ten mały sklepik, przy kościele w Galerii Ursynów (chyba to się tak nazywa). Trzeba wysiąść z metra na Stokłosach i wyjść wyjściem bliżej centrum, po lewej stronie. Sklepik jest mały, ale przemiła obsługa i fajne produkty.
Żółty Cesarz jest też na placu Grzybowskim w centrum, niedaleko stacji metra Marszałkowska.
W Złotych Tarasach w centrum jest Organic Market, dużo fajnych produktów, tylko trochę drożej.
Jest też Vega (bar i sklepik) za kinem Femina, przystanek tramwajem od Metra Ratusz.
To z tych najczęściej przeze mnie odwiedzanych :)

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2008-04-19, 19:44   

no właśnie te w Centrach handlowych to Organic :-)

bodi 
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy
Wysłany: 2008-04-20, 08:57   

Cytrynka, myślę że w smaku natury kupisz wszystko co potrzeba. A jeśli zatęsknisz za wegańskimi serami to polecam sklep na Żurawiej (najlepiej dojechac metrem do Centrum), jest stricte wegański i mają duży wybór zamienników nabiału. Nazywa się Greenplanet: hxxp://www.greenplanet.com.pl/

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2008-04-21, 05:36   

Poza tym teraz jest o tyle łatwiej że nawet w supermarketach są stoiska ze zdrową zywnością, gdzie kupisz nie tylko soczewicę ale i bio makaron razowy czy niełuskany sezam.

Salamandra*75 
Salamandra*75

Pomogła: 22 razy
  Wysłany: 2008-04-21, 08:59   

dokładnie my sie zaopatrujemy w tanie tofu w markecie Auchan i ziarna sa tansze np. sezam czy siemie lniane.Poza sklepami polecam bazarki tylko na Kabatach drogo jest niesety ale zawsze mozna podjechac gdzie indziej.I sklep "Smak Natury" jest bardzo dobry potwierdzam duzy wybór nawet pieczywo i warzywa ekologiczne, sporo mleka sojowego różnych firm i kosmetyki.Warto.
Pozdrawiam i życze powodzenia.

BarakMich 

Wysłany: 2013-01-11, 11:05   

Witam,

W Warszawie funkcjonuje też ciekawy sklep internetowy ze zdrową żywnością. Prowadzą oni swoją działalność na stronie: hxxp://www.notoeko.pl/. Są tam przepisy oraz produkty żywnościowe z certfikatem BIO.

Poza tym jest jeszcze jeden godny uwagi sklep: hxxp://www.eko-kraina.com.pl/pages.php?page=onas
Funkcjonuje on w okolicach Ursynowa, ale z tego co wiem prowadzą też wysyłkę artykułów do domu.

Pozdrawiam! ;-)

Odpowiedz do tematu