|
hatha joga |
| Autor |
Wiadomość |
Kitten

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 06 Wrz 2007 Posty: 1197
|
Wysłany: 2009-05-06, 22:05
|
|
|
Odświeżam temat . dziś pobiłam mój rekord - zaliczyłam dwie sesje pod rząd, w sumie 3h . Już się ciesze na myśl o jutrzejszych zakwasach
I zmieniam powoli stanowisko w kwestii 'bo ja jestem kloc i nic się nie da z tym zrobić' . Oto po roku (akademickim) praktyki, choć nieregularnej i z przerwami, robię: stanie na głowie (w zasadzie wiszenie na linie, ale jednak), pług (z podparciem), stanie na rękach (przez 3 sekundy, gdy trzyma mnie nauczyciel). Ale robię! I pewnego dnia będę robiła samodzielnie
Pokochałam wysiłek fizyczny . I stopniowo chciałabym włączyć Tai Chi i jakiś taniec (irlandzki bądź salsę ) |
_________________ hxxp://www.suwaczek.pl/] |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-05-25, 09:30
|
|
|
Dopiero teraz zobaczyłam to, co napisałaś Kitten, ale to nic. Bardzo się cieszę z Twoich postępów, pewnie,że kiedyś będziesz to wszystko robiła sama głowa do góry.Ćwiczenie czyni mistrza i nie chcę słyszeć,że jesteś jakiś tam ''kloc'' Dla mnie każdy jest doskonały. Wiadomo,że wszystko przychodzi z czasem i trzeba go sobie podarować, chodzby ot tak sobie Ponoć w życiu trzeba popróbować różnych rzeczy... i tańca i tai chi też... Obyś doświadczyła wiele dobrego,bo jeszcze dużo jest do odkrycia przed nami. |
|
|
|
 |
Madź

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2011 Posty: 254
|
Wysłany: 2013-02-10, 04:13
|
|
|
Ja mam pytanie - znalazlam wczoraj kilka filmów na yt Yoga Home Practice - zaczęlam coś działać i woow, super. Czuje się troche bardziej rozciągnięta, i endorfiny i taie tam
ALE mam pytanie - na ile takie samodzielne, zupełnie od zera działanie w temacie jogi jest wskazane ? Nigfy nie byłam na żadnym kursie, nigdy nie miałam instruktora, i raczej się nie zapowiada w najbliższym czasie ( kasaaa ) a te wszelkie edycje "Joga w parku" zaczną się dopiero latem
Albo znacie jakieś taki instruktaże dla żółtodzioba ? |
_________________ Moja Hiszpania hxxp://postalesdeasturias.wordpress.com/ |
|
|
|
 |
amanitka

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 28 Lut 2008 Posty: 552 Skąd: południe
|
Wysłany: 2013-02-10, 09:47
|
|
|
| Madź napisał/a: | | Albo znacie jakieś taki instruktaże dla żółtodzioba ? |
Madź, na youtubie jest dużo fajnych filmików wprowadzających do jogi. czujesz się dobrze ćwicząc, więc ćwicz
co bym doradziła, to rozejrzeć się za kimś, kto ćwiczy jogę lub pilates, ma świadomość ciała i mógłby choć jednorazowo popatrzyć , jak ćwiczysz i skorygować, aby ćwiczenia, które wykonujesz były efektywniejsze.
powodzenia |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
 |
|
|
|
 |
sweet cherry

|
Wysłany: 2013-02-10, 09:58
|
|
|
| Madź napisał/a: | | Ja mam pytanie - znalazłam wczoraj kilka filmów na yt Yoga Home Practice - zaczęlam coś działać i woow, super. |
Madź - a od którego konkretnie filmiku Ty zaczynałaś? bo jest kilka Yoga Home Practice - part 1, też bym chciała zacząć, ale na kurs dopiero za jakiś czas będę się mogła zapisać.
amanitka - skoro Ty jesteś bardziej w temacie, może jakieś szczególne filmiki dla początkujących z yt polecasz? Najlepiej pl.... mi się udało kilka wyszukać, ale nigdy nie wiem od którego filmiku najlepiej zacząć. |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2013-02-10, 10:33
|
|
|
sweet cherry, ja zaczynałam przygodę z jogą 10 lat temu w izraelu. ćwiczyłam przez 2-3 miesiące w grupie. później wyjechałam, ale nabrałam podstaw, by ćwiczyć sama. z filmów nigdy nie korzystałam. ostatnio jednak przygotowywałam program ćwiczeń dla seniorów korzystając z pomocy youtuba, stąd wiem, że fajne rzeczy można tam znaleźć.
wieczorkiem poszukam czegoś sensownego |
 |
|
|
|
 |
Madź

|
Wysłany: 2013-02-10, 11:05
|
|
|
sweet cherry, z tej serii jest kilka hxxp://www.youtube.com/watch?v=34QH6H5Tm6U, ja "przerobiłąm" 3 czy 4
| amanitka napisał/a: | | jest dużo fajnych filmików wprowadzających do jogi. czujesz się dobrze ćwicząc, więc ćwicz | zamierzam kontynuować - dziś jak wychodziłam z nocki z pracy, to myślałam tylko o tym, że będę mogła poćwiczyć Nigdy wcześniej tak nie miałam
| amanitka napisał/a: | | co bym doradziła, to rozejrzeć się za kimś, kto ćwiczy jogę lub pilates, ma świadomość ciała i mógłby choć jednorazowo popatrzyć , jak ćwiczysz i skorygować, aby ćwiczenia, które wykonujesz były efektywniejsze. | z tym może być ciężko, bo nie znam nikogo takiego, niestety, ale... kombinować będę i każdą dobrą radę przyjmę z radością |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2013-02-10, 11:09
|
|
|
| Madź napisał/a: | | zamierzam kontynuować - dziś jak wychodziłam z nocki z pracy, to myślałam tylko o tym, że będę mogła poćwiczyć Nigdy wcześniej tak nie miałam |
Madź, skąd jesteś? można zapytać? |
 |
|
|
|
 |
Madź

|
Wysłany: 2013-02-10, 11:14
|
|
|
| amanitka napisał/a: | | skąd jesteś? można zapytać? | Krakau |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2013-02-10, 11:16
|
|
|
wpadnij do nowego sącza, to chętnie pomogę |
 |
|
|
|
 |
Madź

|
Wysłany: 2013-02-10, 11:19
|
|
|
| amanitka napisał/a: | | wpadnij do nowego sącza, to chętnie pomogę | hehe, ogarnę sięz sesjąi się ciut cieplej zrobi na stopa, i na bank skorzystam
A tymczasem będę gapić się w yt i naśladować, czasem jak słoń w składzie porcelany, ale za to z jaką frajdą |
|
|
|
 |
|
|