wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zwrot podatku za granice
Autor Wiadomość
tcioflove 

Wysłany: 2013-04-29, 16:08   zwrot podatku za granice

Moze zna sie ktos na tym i pomoze...? Razem z chlopakiem od pol roku mieszkamy w Irlandii. Chlopak pracowal w Polsce na umowe zlecenie. Nalezy mu sie zwrot podatku ale ze pracowal na zlecenie nie moze to wplynac na zadne konto bankowe tylko przyjdzie do domu tam gdzie jest zameldowany w Polsce. Mieszka tam jego siostra wiec chyba nie dadza jej i tak tej kasy. Z tego co wiem bedzie to czekalo na odbior na poczcie 3 miesiace ale i tak przez ten czas raczej do Polski nie wybiera sie. Czy ktos wie co mozna w takiej sytuacji zrobic? Nie jest to duza kwota ale mamy kredyt w Pl i akurat byloby na rate. Zawsze to cos...

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2013-04-29, 16:46   

tcioflove napisał/a:
Nalezy mu sie zwrot podatku ale ze pracowal na zlecenie nie moze to wplynac na zadne konto bankowe
nie rozumiem czemu nie może
tcioflove napisał/a:
Nie jest to duza kwota ale mamy kredyt w Pl i akurat byloby na rate.
nie mógł podać do us tego konta?

tcioflove 

Wysłany: 2013-04-29, 22:23   

Cytat:
majaja napisał/a:
tcioflove napisał/a:
Nalezy mu sie zwrot podatku ale ze pracowal na zlecenie nie moze to wplynac na zadne konto bankowe
nie rozumiem czemu nie może

na picie za umowe zlecenie nie ma nr konta. musialby wyslac jakis tam druk ze zmiana adresu i numerem konta.

Cytat:
majaja napisał/a:
tcioflove napisał/a:
Nie jest to duza kwota ale mamy kredyt w Pl i akurat byloby na rate.
nie mógł podać do us tego konta?

nie pomyslelismy wtedy o tym... :oops: a teraz okazuje sie ze nie mozna podac czyjegos konta ( czyli mojego gdzie jest kredyt) a do swojego nie mialby dostepu. kasa moglaby wplynac i lezala by tam sobie bo nie bylo by ani jak przelac gdzie indziej ani wyplacic.

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2013-04-29, 22:52   

tcioflove napisał/a:
na picie za umowe zlecenie nie ma nr konta.
na żadnym picie nie ma numeru konta, urzędowi numer podajesz w nipie, składasz Nip-2 i tyle, tylko po to on teraz jest, bo sama zmiana adresu to na picie wystarczy.
tcioflove napisał/a:
a teraz okazuje sie ze nie mozna podac czyjegos konta ( czyli mojego gdzie jest kredyt)
tego nie wiem, szczerze mówiąc pierwsze słyszę, ale przypuszczam jak jak nawet to gdybyś ustanowiła go pełnomocnikiem tego konta to by wystarczyło.

Jak macie taką możłiwość to proponuję zadzwonić do urzędu i spytać czy jeszcze może dosłać NIP-2, bo jeśli dobrze pamietam to ja kiedys tak zrobiłam, urząd wysłał zwrot przekazem i do urzędu ta kasa wróciła i dopiero wtedy składałam NIP z numerem konta i wtedy przelali.

tcioflove 

Wysłany: 2013-04-30, 00:37   

chyba tak wlasnie zrobimy ze zadzwonimy. dobrze by bylo gdyby dalo rade na moje konto bo bez sensu gdyby przyszlo to tutaj.
[quote]dopiero wtedy składałam NIP z numerem konta i wtedy przelali.
Cytat:

ale Twoje czy kogos innego?

i czy jesli przysla ta kase tam gdzie jest zameldowany to czy wydadza ja jego siostrze? wiem ze teoretycznie niepowinni ale nie wiem jak w praktyce...

Odpowiedz do tematu