wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bóle kręgosłupa pod koniec ciąży- co robić,by przespać noc?
Autor Wiadomość
Lenka 86 
Lenka

Wysłany: 2013-05-24, 07:55   Bóle kręgosłupa pod koniec ciąży- co robić,by przespać noc?

Witam,
Może temat już sie pojawil,ale nie moglam znalezc pokrewnego.

Jestem w 36 tyg ciazy i do tej pory wszystko bylo wporzadku. Chodze na joge, aquaaerobic i basen oraz funkcjonuje normalnie,czyli zakupy,sprzatanie itp. Od paru dni zaczel mnie bolec kregoslup. Na poczatku w czesci ledzwiowej,a teraz i piersiowej, do tego czeste skurcze przepowiadajace i hemoroidy :( wszystko na jeden raz! Chcialam zapytac,czy sa jakies cwicznia, ktore moge robic w domu na kregoslup? Bezpieczne w ciazy. Troszke chyba mnie to zaskoczylo,bo do tej pory Dzieki Panu Bogu nic sie nie dzialo. Wiem,ze to nie jest grozne i wiele kobiet ma takie problemy,ale juz 3 noc jak nie spie :( ( na hemoroidy biore masc od proktologa,na skurcze zawiele nie mozna robic chyba,ale prosze o rady co do bólów kregoslupa. Jak spicie w takich bólach? Ja pomimo poduszek wsadzanych wszedzie i łóżka z podnoszonym materacem nie umiem spac. Lewy bok zle, prawy i plecy to samo, wiec pozostaje na stojaco chyba jeszcze :(

Bylabym wdzieczna za kazda rade!

strzyga 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2013-05-24, 12:26   

Na bóle kręgosłupa dobrze robią skręty (jeśli chodzisz na jogę to na pewno wiesz o co chodzi, np hxxp://www.google.pl/search?q=joga+skr%C4%99ty&client=opera&hs=S9B&channel=suggest&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=u0yfUfGiL8y-Pb6JgNAL&ved=0CEIQsAQ&biw=1440&bih=787#facrc=_&imgrc=EyAMzGnKPPdL0M%3A%3BbeySki6xP43vQM%3Bhttp%253A%252F%252Fyogamudra.pl%252Fimages%252Fasany%252Fjoga_ciaza%252Fjoga-ciaza-skret-swastikasana-ola-kunstler.png%3Bhttp%253A%252F%252Fyogamudra.pl%252Fhome%252Fmiejsce%252F215-joga-w-ciazy%3B374%3B562]coś takiego). Są bezpieczne w ciąży, mi pomagały.

MartaJS 

Pomogła: 101 razy
Wysłany: 2013-05-24, 12:31   

Polecam tzw. kocie grzbiety.

hxxp://www.kurazdoktoratem.blogspot.com

mariaaleksandra

Wysłany: 2013-05-24, 13:50   

Lenka przeczytaj sobie ten artykuł wpisz w Google "kinesiotaping w ciazy chomikuj" i pierwszy link co wyskoczy.
moze masz kogos kto moglby Cie obkleic?

Lenka 86 
Lenka

Wysłany: 2013-05-24, 17:01   

Wow! Ciekawe to jest bardzo. Chetnie bym sie dala okleic, byle by pomoglo! Ale to musi fizjoterapeuta robic z tego co wiem. Jezeli mi nie przejdzie to wybiore sie do jakiegos i spytam o te metode. Widze,ze bardzo fajna metoda.

Kocie grzebiety i skrety robie. Znam wlasnie tez z jogi i inne cwiczenia i cwicze. Z pilka takze,maz pomaga mi przy niektorych cwiczeniach i naciera micmiejsca bolace,co pomaga tylko w danej chwili,a potem to samo :( . Dziwne jest to,ze jak chodze to mnie nic nie boli. Siedzenie,lezenie to juz koszmar :( ale tak mysle, ze inne kobiety mialy gorzej w ciazy i musze dla malutkiej byc silna,a za 4tygodnie przyjdzie wynagrodzenie!!! Mimo mieszanych uczuc miedzy strachem a ogromna radosci pozostaje mysli,ze bedżie wszystko dobrze :)

mariaaleksandra

Wysłany: 2013-05-24, 20:37   

Lenka z skad jestes?

Lenka 86 
Lenka

Wysłany: 2013-05-24, 22:34   

To trudne pytanie hehe. Skad pochodze,czy gdzie obecnie mieszkam? ;)

Odpowiedz do tematu