|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
Ubranka dla lalek, mebelki, drobiazgi.. |
| Autor |
Wiadomość |
Soul

Pomogła: 27 razy Dołączyła: 06 Sty 2008 Posty: 554 Skąd: .:ToruńMagicCity:.
|
Wysłany: 2013-10-15, 10:36 Ubranka dla lalek, mebelki, drobiazgi..
|
|
|
Córka koleżanki wyrosła już, i leżą u niej w pudle - poprosiła mnie o wystawienie na Allegro, ale zanim ogarnę tworzenie aukcji wystawię i tu - cały karton mam w domu, i porobiłam zdjęcia komórką. Ma też jakieś lalki w bdb stanie, ale jeszcze ich mi nie doniosła, więc na razie tylko to:
zestaw kuchenny, miotły są zdecydowanie niższe niż wzrost Barbie, ale reszta spoko - proporcje na oko do kuchenki i na stół Barbie pasują, 5 zł
hxxp://www.fotosik.pl]
wieszaki na ubranka, niby parasol - nie otwiera się ofkors, szczotka i grzebień, plus stos gumek do lalkowych kitek i warkoczyków, 1 zł
strój konny, bryczesy i bluzka, plus 2 czapki na zimę, tyci szaliczek i jakaś czapka z daszkiem przeciwdeszczowa, 2 zł
legginsy koronkowe, spodnie w granatowo-białe pasy, po 1 zł za sztukę
torebka za sztruksu z podszewką i kieszonką, taka na ramię dla lalki i drobiazgi: różowa futerkowa etola z diamencikiem, jakieś majtasy, (nie ma tylko stroju kąpielowego już!) wszystkie pierdoły za 3 zł
suknia balowa z szerokim kapeluszem, naprawdę na jakiś wielki łeb - ale jak zrobi się Barbie trwałą lub afro - to chyba będzie pasowało do sukni nie mam zastrzeżeń, taka księżniczkowa - 1 zł
spódnico-spodnie 1 zł
spódniczki różniaste, w tym oldskulowa miniówa z wełny, a co 4 zł za całość
pikna sukienka w różowe groszki i paski, w sam raz na proszony niedzielny obiadek w gości, wyprasowana stan idealny :] 1 zł
kurtka z rękawami na 3/4, 2 zł
bolerko niby atłasowe, top wiązany na szyji i fartuszek kuchenny, 2 zł za całość
no i teraz rarytasy, czyli mebelki na widok których ślinię się i mam ochotę od razu wskoczyć do łóżka i spłodzić córkę
biblioteczka, wysoka i duża, na oko wyższa od Barbie o głowę czy jakoś, wszystkie szuflady się wysuwają i szafki otwierają, czad!!! Aż mam ochotę się zminiaturyzować i coś tam sobie poukładać 8 zł
no i gwiazda dzisiejszego wieczoru
KUCHNIA
wszystko się otwiera, z tyłu na kartonowej ścianie są namalowane niby zawartości półek, jest zlew, palniki, kratki na palniki, piekarnik, drzwiczki z szybeczkami, jaaaaaaa cię - no i co mnie przyprawiło o palpitacje serca - bo nikt mnie o tym nie uprzedził kuźwa - jak naciśnie się na jedno pokrętło od kuchenki gazowej, to świeci się piekarnik i wyje taki alarm, że już się upiekło, wiecie, taki Ding-Dong... Uprzedzam lojalnie, bo ja nie byłam psychicznie przygotowana na takie atrakcje
Ofkors, wszystko jest duże, wysokie, lalka może się czuć tam jak w prawdziwym domu. Bez kitu, ja taką kuchnię w domu bym mogła mieć!
za kuchnię dziewczyna chce 30 zł. |
|
 |
AzjaB
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 28 Cze 2013 Posty: 743
|
Wysłany: 2013-10-15, 11:19
|
|
|
| A ja akurat szukam prezentu dla Chrześnicy. Jeśli to nie kłopot przytrzymaj mi całość do wieczora. Dowiem się czy czasem nie ma już domku umeblowanego. Ok? |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
Soul

|
Wysłany: 2013-10-15, 13:26
|
|
|
Dobrze, nie ma problemu |
|
 |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2013-10-15, 13:35
|
|
|
| jakby AzjaB, nie wzięła to zaptałabyś o wymiary całkowite kuchni? |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
Soul

|
Wysłany: 2013-10-15, 20:36
|
|
|
gosiu, jak postawiłam obok siebie mebelki, to cała kuchnia jest długa na 49 cm, a wysoka na 32 cm.
ooo, zerknij tutaj:
hxxp://allegro.pl/kuchnia-mebelki-kuchenne-lalka-29cm-dzwiek-swiatlo-i3626179300.html
tylko tu są 3 elementy, a ja mam 4, no i ta jest fajna czerwono biała bez naklejek, nie taka różowiasta jak w aukcji, ofkors |
|
 |
AzjaB
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 28 Cze 2013 Posty: 743
|
Wysłany: 2013-10-15, 20:44
|
|
|
Mam pecha, akurat Chrześnica ma kuchnię, a moja Madzia jeszcze za mała... Dziękuję za wstrzymanie |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
karmelowa_mumi
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 12 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-10-15, 21:27
|
|
|
| Gdyby kuchnia była wolna, to ja się decyduje i na bliblioteczke |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://wegedzieciak.pl]
ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE |
|
|
|
 |
Soul

|
Wysłany: 2013-10-16, 08:12
|
|
|
karmelowa, Azja zwolniła kuchenkę, więc zaczekamy na gosię, bo przed tobą pytała o kuchnię i wymiary, ok? |
|
 |
Soul

|
Wysłany: 2013-10-17, 12:21
|
|
|
karmelowa mumi - kuchenka wolna - bierzesz razem z biblioteczką? Gosia z badylem mówi, że najwyżej odkupi od ciebie potem |
|
 |
go.

|
Wysłany: 2013-10-17, 12:34
|
|
|
| Soul napisał/a: | Gosia z badylem mówi, że najwyżej odkupi od ciebie potem |
dokładnie! Jak jest chętny na użytek obecny to mi szkoda by było brać, żeby jeszcze rok leżało i czekało na młodą, bo S. co najwyżej by z tego garaż zrobił |
|
|
|
 |
karmelowa_mumi
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 12 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-10-17, 17:40
|
|
|
Soul, biere
Gosia, mam nadzieje, ze moj maly niszczyciel zostawi to za rok w stanie dobrym |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://wegedzieciak.pl]
ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2013-10-17, 19:32
|
|
|
karmelowa_mumi, spoko maroko jak zniszczy, jej prawo
Ale jak jedna się ostanie w miare cało to jak za rok czy dwa się znudzi to napisz mi pw ok? byłabym mega wdzięczna:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|