wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaczerwieniony siusiak u 2,5 lataka a detreomycyna 2%
Autor Wiadomość
rastamama 

Wysłany: 2013-12-03, 21:15   Zaczerwieniony siusiak u 2,5 lataka a detreomycyna 2%

Synek od ok 2 miesięcy bardzo często siusia czasem nawet co 5 minut po kilkadziesiąt razy dziennie i często przy tym popuszczał ale nie wykazywała przy tym żadnego bólu. Niedawno zauważyłam że siusiak jest lekko opuchnięty i zaczerwieniony. Udałam się do lekarza a ten kazał nam smarować siusiaka detreomycyną. wykupiłam receptę a na ulotce info że to silny antybiotyk i nie stosować u dzieci do 18 roku życia!!. Badanie moczy wyszło ok. na razie stosuje moczenie siusiaku w rumianku, nagietku i kąpiel z kory dębowej. Częste sikanie ustąpiło ale zaczerwienienie dalej widoczne. Czy ktoś miał podobny problem? czy stosowaliście ten antybiotyk u swoich dzieci, co radzicie? Będę wdzięczna za wasze opinie na ten temat :)

bronka 
Supergirls don t cry

Pomogła: 83 razy
Wysłany: 2013-12-04, 10:21   

rastamama, nikt nic nie poradzi nie widząc o co chodzi.
Trzeba rozważyć zakażenie bakteryjne, grzybicze, stulejkę itp.

Ja z powodzeniem stosuję srebro koloidalne do przemywania ran u moich dzieci. Jest ogólnie biobójcze ( na bakterie, wirusy i grzyby). Nie zaszkodzi, a może akurat pomóc.

Soul 

Pomogła: 27 razy
Wysłany: 2013-12-04, 10:21   

Zanim dałabym ten antybiotyk kupiłabym Octanisept, do psikania (bez recepty). Spróbuj z nim, ze 3 razy dziennie psiknąć - musi wyschnąć z 5 minut i dopiero ubieramy majciochy. U nas ten specyfik działa cuda.

rastamama 

Wysłany: 2013-12-04, 13:55   

Dzięki za informacje :) spróbuje z tym srebrem koloidalnym gdyż jesteśmy za naturalnymi metodami leczenia. A jakie badanie można wykonać by stwierdzić zakażenie bakteryjne, grzybicze? Bo lekarko po obejrzeniu małego zaleciła tylko badanie moczu który wyszedł w porządku.

Odpowiedz do tematu