|
Przesyłki pocztowe - cennik |
| Autor |
Wiadomość |
renka
mama sama
Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 3354 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-03-24, 10:20 Przesyłki pocztowe - cennik
|
|
|
Dawno nie wysylalam niczego i ostatnio zleciłam wyslanie listem poleconym dwóch książek i cena mnie powalila, bo za dwie knigi niedużych gabarytow wyszlo 11,50 zl.
Czy lepiej w takim razie wysylac paczka?
Jak to wygląda i czy koszt wysylki listem zależy od wagi czy tez od gabartow np. koperty? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow
|
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2014-03-24, 10:26
|
|
|
renka, najlepiej sobie tu skalkulować hxxp://cennik.poczta-polska.pl/
Ostatnio przesyłki listowe mocno podrożały, ale i tak chyba bardziej opłaca się list do 2 kg niż paczka. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Ka.ja

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 24 Paź 2008 Posty: 746 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-03-24, 13:17
|
|
|
renka, jeśli wysyłasz listem poleconym, to przy książkach zazwyczaj załapiesz się na gabaryt B (sprawdź sobie max rozmiary i grubość koperty w gabarycie A i B w tym linku, co podała Lily
A swoją drogą, takiej ceny 11,50zł nie mogę znaleźć w żadnym przedziale wagowym, w żadnym gabarycie - jeśli masz na potwierdzeniu nadania wpisaną wagę i gabaryt (powinni to wpisywać), to można sprawdzić w cenniku, czy przypadkiem za dużo nie naliczono za tę przesyłkę i reklamować |
_________________ hxxp://www.suwaczek.pl/]
Ciuszki chłopięce 110-140,zabawki, książki dla dzieci i dorosłych - hxxps://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/hZRW/ |
|
|
|
 |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2014-03-24, 14:07
|
|
|
| ja czasem płacę 11,50, ale to za pakę. Od nowego roku podrożało, a mają problemy na stronie z cenami, brak cen pobraniowych itd. |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
Lisia
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Mar 2014 Posty: 4
|
Wysłany: 2014-03-27, 12:40
|
|
|
Zależy od gabarytów (czy zmieści się do skrzynki, poprzez wsuniecie, Panie mają takie szablony do których wsuwają koperty aby się upewnić) ja ostatnio coraz mniej wysyłam, bo od lutego znowu podrożało, wysyłałam w kopercie bąbelkowej poleconym książkę o wadze 550 gram i zapłaciłam 18 zl, po prostu mnie zatkało.
Jak z paczkami jest nie za bardzo wiem, dawno nie wysyłałam. |
|
|
|
 |
|
|