|
moja pierwsza wizyta w sprawie ciąży u ginekologa :D |
| Autor |
Wiadomość |
dort

Pomogła: 56 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 2569 Skąd: okolice
|
Wysłany: 2008-01-05, 19:52
|
|
|
| wiekszość lekarzy jak slyszy o candidozie to zupelnie bagatelizuje spawe, bo candida jest drozdzakiem, ktory naturalnie zamieszkuje w naszych jelitach, ale niestety wiekszosc ma jego przerost |
_________________ syn 02.09.2005r. i syn 09.06.2013r. |
|
|
|
 |
Judyt
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 90 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2008-01-05, 22:26
|
|
|
| Dort, a jakie badania robi się na candidę? Gdzie Ty je robiłaś? |
|
|
|
 |
Kamm
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 18 Paź 2007 Posty: 1737
|
Wysłany: 2008-01-06, 08:57
|
|
|
| daria napisał/a: | ja też tak kiedyś myślałam i teraz w sumie to trochę żałuję, że nie zaszłam w ciazę 5 lat temu
myślę, że to są poważne argumenty, ale póki dziecko małe, nie potrzeba mu za wiele miejsca, a pieniądze nie są najważniejsze
no chyba, że ledwo wiążecie koniec z końcem.. |
Tez tak mysle ... Szczegolnie ze warunki jakich wymaga moj mąz będziemy spelniac moze gdzies za 5lat , wiec robi mi sie strasznie przykro gdy o tym mysle..Dzidzia dopiero za tak dlugi okres czasu...
Jednak niewątpliwie malz ma troszke racji ... chociaz ... ( heh i tu zawsze pojawia sie u mnie nadzieja ) |
_________________ hxxp://picasaweb.google.com/acmme.bizuteria.autorska/ Moja biżuteria ! |
|
|
|
 |
Malati
Pomogła: 71 razy Dołączyła: 10 Cze 2007 Posty: 3924
|
Wysłany: 2008-01-06, 12:17
|
|
|
| Judyt napisał/a: | | Dort, a jakie badania robi się na candidę? Gdzie Ty je robiłaś? |
Co prawda pytanie nie do mnie, ale odpowiem
Badania jakie mozna zrobic w celu stwierdzenia przerostu candidi to:
- badania kału na posiew z antymykogramem;
- badanie przeciwcial w kierunku kandydozy( to z krwi);
Robi sie je w laboratoriach( szpitale, przychodnie) Ja płaciłam,bo chyba nie są to badania w pakiecie podstawowym lekarzy? |
|
|
|
 |
puszczyk

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2008-01-06, 14:11
|
|
|
| dort napisał/a: | | jeżeli chodzi o badania przed ciązą to ja z wlaśnego smutnego doświadczenia dodała bym jeszcze badanie na candide, gdybym wtedy to zrobila na pewno teraz mialby lzej moj synek |
Tak to jest bardzo ważne. Oszczędźcie swoim przyszłym dzieciom walki z alergią. |
|
|
|
 |
|
|