|
Witam sie dopiero teraz ;) |
| Autor |
Wiadomość |
Veronique

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2015-03-18, 10:20 Witam sie dopiero teraz ;)
|
|
|
Witam sie, bo mimo, ze juz kilka postów napisałam - nigdy sie nie przedstawiłam, nieładnie zrobiłam!
Jestem wegetarianka od 16 lat, mieszkamy na Wegrzech z mężem - nie wegetarianinem (ale sympatyzuje, mięsa w domu praktycznie nie ma, je to co gotuje, czasem sie żywi nim w pracy albo w restauracjach). Jestesmy tu od około roku i planujemy tu byc jeszcze pewnie rok? Potem - niewiadomo u nas to normalne, jestesmy nomadzką rodziną trochę. Mamy śliczna i kochana córeczkę Danikę, ktora urodziła sie w Budapeszcie i ma juz 11 miesięcy. Dani jest rownież wegetarianka. Na Wegrzech (podobnie zreszta jak we Francji gdzie mieszkaliśmy 5 lat) to dziwne ze nie jemy mięsa. Duzo bym mogła o tym pisac w wątku - "wege - nie wege dialogi".
Duzo podrozujemy. Marzy nam sie zamieszkanie na jakiejs wyspie z dala od cywilizacji, najlepiej gdzieś w Azji. Ja mogłabym spakować sie i lecieć juz dzis ale maz ma wazne zobowiązania "tutaj" wiec marząc czekam na taka możliwość
Oprócz tego nurkujemy, interesuje nas wszystko co naturalne, zdrowe i relaksujące
Forum jest bardzo ciekawe i porusza wiele interesujących mnie tematów:) |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
 |
LavandUla
LavandUla

Dołączyła: 20 Wrz 2012 Posty: 40 Skąd: Lawendowo-podkrakowsko :)
|
Wysłany: 2015-03-18, 14:44
|
|
|
Wow - witaj! Imponujące powitanie
Węgry - podobno piękny kraj i trudny język Ciekawe, że bycie wege jest tam aż tak rzadkie! |
_________________ hxxp://lilypie.com]
Avatar: “Artwork Katie m. Berggren ~hxxp://www.kmberggren.com” |
|
|
|
 |
seminko
samosiejka
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 18 Lip 2010 Posty: 2027 Skąd: znad rzeki
|
Wysłany: 2015-03-18, 15:16
|
|
|
Veronique, ahoj |
_________________ "wiara w to,że okoliczności działają na naszą korzyść, ostatecznie sprawia, że tak jest." Chris Prentiss |
|
|
|
 |
strzyga

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 19 Wrz 2012 Posty: 845 Skąd: Kato
|
Wysłany: 2015-03-18, 21:20
|
|
|
Heloł, Veronique. Pamiętam, jak narobiłaś "zamieszania" bodajże w pędrakach 2014 - podobało mi się to, szkoda że nagle przestałaś pisać. Zapraszamy ponownie |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
Veronique

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2015-03-19, 11:31
|
|
|
LavandUla
LavandUla, kraj piękny ale cieszę sie ze nie zostaniemy tu na zawsze. Węgierskiego sie nie uczę ( skoro to epizod na 2 lata). Za bardzo tu konserwatywnie w skrócie mówiąc.
seminko
Juno potkivano
strzyga
To fakt wsadzilam kij w mrowisko, to moja specjalność |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
 |
|