wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozytywne myśli dla Stasia biechny
Autor Wiadomość
ajanna 

Pomogła: 75 razy
Wysłany: 2009-06-02, 21:40   

Biechno ja właśnie na początku tak miałam :roll: . zdałam sobie sprawę, że boję się z Weroniką wychodzić z domu, nie mówiąc o odstąpieniu jej na krok na placu zabaw :shock: . wtedy zdałam sobie sprawę, że to nie przyniesie nic dobrego ani jej ani mi. no i odbyłam kilka zasadniczych rozmów na ten temat sama z sobą :->

Lienka 

Wysłany: 2009-06-02, 22:39   

biechna napisał/a:
ajanno może i mi się uda tak to przepracować, to by nawet fajne było, bo po wypadku zdominował mnie strach - a to już dobre nie jest.
ja kiedyś w dzieciństwie brałam udział w wypadku, a raczej 2, teraz mam dosyć silne lęki z tym związane, w ogóle z jazdą samochodem, szczegolnie jeśli ktoś mocniej przyciska pedał, kiedy widzę tira, albo są złe warunki pogodowe na ulicach, nieraz jest to tak silne uczucie jak fobia, przełamuję to, bo to w sumie jedyne wyjście, ale ile mnie to kosztuje :roll:
Najgorsze uczucie- gniew, największy wróg – kłamstwo, największy prezent- przebaczenie, najprzyjemniejsze uczucie-spokój wewnętrzny, najlepsza obrona- uśmiech, największa tragedia-porzucenie, największa tajemnica-śmierć, najlepsza rozrywka-praca, najłatwiejsze- pomyka, największa przeszkoda-strach, najlepsi nauczyciele- dzieci :)

nigellla 
nigellla

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-02, 23:20   

Lienka napisał/a:
biechna napisał/a:
ajanno może i mi się uda tak to przepracować, to by nawet fajne było, bo po wypadku zdominował mnie strach - a to już dobre nie jest.
ja kiedyś w dzieciństwie brałam udział w wypadku, a raczej 2, teraz mam dosyć silne lęki z tym związane, w ogóle z jazdą samochodem, szczegolnie jeśli ktoś mocniej przyciska pedał, kiedy widzę tira, albo są złe warunki pogodowe na ulicach, nieraz jest to tak silne uczucie jak fobia, przełamuję to, bo to w sumie jedyne wyjście, ale ile mnie to kosztuje :roll:

rozmumiem was w zupełności. ja na pisk opon reaguję panicznym lękiem choć jest lepiej bo już nie krzyczę na środku ulicy.
Biechna trzymam kciuki nad przepracowywaniem ...

ajanna 

Pomogła: 75 razy
Wysłany: 2009-06-04, 19:37   

a propos, w najnowszych "Charakterach" jest art. o tym, jak sobie radzić z traumą po wypadku - jeszcze nie czytałam, więc nie wiem czy dobry

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2009-06-04, 19:59   

ajanna, dzięki za info, znalazłam:
hxxp://www.charaktery.eu/charaktery/2009/06/2979/Zycie-po-wypadku-/1/
Przeczytam sobie jutro. Bo wbrew wcześniejszym deklaracjom okazuje się, że wcale nie mam się dobrze :-> Dzisiaj usłyszałam pisk opon za oknem - i się rozbeczałam :roll:
ajanna napisał/a:
no i odbyłam kilka zasadniczych rozmów na ten temat sama z sobą :->

Może też powinnam sobie pogadać ;-)

Odpowiedz do tematu