|
ciemieniucha |
| Autor |
Wiadomość |
kasienka

Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2012-03-13, 16:24
|
|
|
| priya, Emilowi nic nie wyszło a on ma b. wrażliwą. |
|
|
|
 |
Poli

Pomogła: 17 razy Dołączyła: 07 Mar 2011 Posty: 1315 Skąd: Dania
|
Wysłany: 2012-03-13, 22:03
|
|
|
Ja z syna ciemieniucha walczylam pare lat , olejki ,duperelki a to nic , w koncu wybralam sie do dermatologa, przepisal olejek robiony w aptece , wiem ze mial w skaldzie jakis silny skladnik zluszczajcy , po 2 tyg kuracji wszystko zeszlo i nigdy nie wrocilo
U Lili takze jednego dnia zauwazylam ciemieniuche, kupilam specjalny krem, na poczatku jakby schodzilo, ale znowu wracalo, w konu ktoregos dnia wkurzylam sie zaczelam pocierac palcami glowke Lili , ciemieniucha zaczela odpadac i wszystko zeszlo jeszcze pozniej powtorzylam i ciemieniucha zniknela raz na zawsze Powinnam to samo zastosowac u syna i byłby spokoj duzo wczesniej |
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2012-03-13, 22:05
|
|
|
| Sodę się stosuje przy łuszczycy czy pogryzieniach np. przez osy, nie jest podrażniająca raczej. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
squamish
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 10 Kwi 2010 Posty: 2159 Skąd: Calisia city
|
Wysłany: 2012-03-13, 22:31
|
|
|
Stara zżółkła skorupa sama schodzi tylko trzeba jej odrobine pomóc.Ja ścięłam młodemu włosy ,przed myciem smarowałam olejkiem z babydreama.Nic nie wyczesywałam ,przy myciu głowy samo schodziło.Teraz profilaktycznie co jakiś czas natłuszczam głowe przed myciem.On ma bardzo wrażliwą ,suchą skóre |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] hxxp://www.suwaczki.com/]
Do sprzedania/oddania hxxps://picasaweb.google.com/lh/myphotos |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2012-03-14, 06:43
|
|
|
Emil nie miał starej żółtej skrupy, tylko jasną odnawiającą się. Zdrapywanie nie przynosiło efektów, tym bardziej że go bolało, więc nie chciałam go męczyć dodatkowo |
|
|
|
 |
priya
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 12 Lis 2008 Posty: 5315 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-03-14, 09:10
|
|
|
| kasienka napisał/a: | | Emil nie miał starej żółtej skrupy, tylko jasną odnawiającą się. Zdrapywanie nie przynosiło efektów, tym bardziej że go bolało, więc nie chciałam go męczyć dodatkowo | U ans identycznie. Jesli kiedyś powróci - spróbuję z sodą. U mikosia trochę trudniej, bo długie włosy ma, ale też spróbuję.
| Poli napisał/a: | | jeszcze pozniej powtorzylam i ciemieniucha zniknela raz na zawsze | tego niestety nie można nigdy być pewnym. |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
 |
Dominika
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 973 Skąd: UK
|
Wysłany: 2012-03-14, 10:41
|
|
|
Ja tez mialam dzis o tym poszukac porady, bo Ronka ma troche wciaz, a Felixowi odnowila sie.
Sprobuje z soda jak kasienka.
Jak u nas zapytalam lekarza o to, powiedzial, zeby nic z tym nie robic... bez sensu. |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2012-03-14, 10:45
|
|
|
Dominika, ja też w sumie nic wielkiego z tym nie robiłam, ale teraz u nas wciąż sprawdzanie główek, bo w przedszkolu były wszy i jakoś zaczęło mnie drażnić, że mu się coś z głowy wykrusza dziś patrzyłam, troszeczkę jeszcze ma, za kilka dni spróbuję znów z sodą. |
|
|
|
 |
Dominika
|
Wysłany: 2012-03-14, 10:51
|
|
|
Wlasnie dlatego chce Ronji glowke oczyscic, zeby ktos tego nie zobaczyl w szkole.
Ale bedzie trudno bo ona ma przegeste te swoje wlosy... Dziekuje za rade! |
|
|
|
 |
squamish
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:29
|
|
|
U nas to były pozostałosci nie wyleczone i nie wyczesane ,bo gdy był malutki nie było z tymi operacjami żadnych problemów ,ale teraz młody juz sobie nie pozwoli grzebać przy głowie .Przez tą skorupe włosy mu nie rosły ,dlatego trzeba było zrobić z tym świństwem generalny porządek.Jak wróci to ustrojstwo to też wypróbujemy sposób z sodą,ale póki co profilaktyka
[ Dodano: 2012-03-14, 12:47 ]
Moja kuzynka stosowała coś takiego u swojego synka niemowlaka ,podobno bardzo skuteczne hxxp://aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=6236&n=squamax-emulsja-na-luszczyca-lupiez-lojotokowe-zapalenie-skory-200ml.html
Mnie zapach odstreczył i skład -moja mama stosuje to też na łuszczyce. |
| Ostatnio zmieniony przez squamish 2012-03-14, 12:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dominika
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:47
|
|
|
| squamish napisał/a: | | Przez tą skorupe włosy mu nie rosły |
Mojej urosly mimo ciemieniuchy i to jeszcze jak! No chyba, ze ma lagodniejsza postac lub bardziej uparte wlosy
[ Dodano: 2012-03-14, 12:50 ]
Ale tez mam z tym problem, by uzyskac "pozwolenie" na dzialanie na glowie
Dzis sama zrobi sobie miksture z sody (jak czarownica), to moze pozwoli na dalsze eksperymenty. |
|
|
|
 |
squamish
|
Wysłany: 2012-03-14, 12:54
|
|
|
| Dominika napisał/a: | Mojej urosly mimo ciemieniuchy i to jeszcze jak! No chyba, ze ma lagodniejsza postac lub bardziej uparte wlosy | Moze włosy Twojej córy miały większą siłe przebicia Moze najpierw jej urosły a potem zrobiła sie ciemieniucha;) ja walcze z ciemieniuchą u TYmka od chyba trzeciego miesiaca jego zycia . TYmkowi pierwsze włosy ,zresztą gęste wyszły natomiast ,te śweże nie bardzo chciały rosnąć,mocno przerzedzone.I ta wstrętna skorupa ble |
|
|
|
 |
Dominika
|
Wysłany: 2012-03-15, 11:10
|
|
|
Melduje dzis juz po akcji z pasta sodowa.
Ronka trwierdzila, ze to jak mily masaz (a zwykle nie pozwala mi nic z wlosami zrobic) Ale ma tak przegeste wlosy, ze trudno bylo dotrzec wszedzie. Ale duzo zeszlo, latwo i szybko. Felixowi tez troche razem wmasowalysmy.
Za pare dni powtorka. |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2012-03-15, 13:18
|
|
|
U nas "odrosła" ale zdecydowanie mniej, więc też powtórzę za kilka di i jupię porządną szczotkę z włosia chyba, bo grzebień nie bardzo |
|
|
|
 |
|
|