|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
zapalenie pęcherza u karmiącej piersią |
| Autor |
Wiadomość |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2009-04-30, 13:29
|
|
|
No ale chyba puszczyk próbuje wszystkiego, a bakterie nadal są? Poza tym jak przewidzieć to, czy infekcja nie przejdzie na nerki czy na coś innego (nie wiem, jakie są zagrożenia, nie znam się na nefrologii)??
Zresztą wyrażam tylko swoją opinię, żeby wnieść jakąś przeciwwagę dla dominującego tu punktu widzenia. Dla mnie fakt karmienia piersią byłby argumentem za tym, żeby jak najszybciej wziąć antybiotyk i zdusić infekcję w zarodku niż dopuścić do poważniejszych komplikacji, gdzie trzeba będzie brać np silniejsze leki których nie można brać przy karmieniu. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-04-30, 13:37
|
|
|
Martuś, moja infekcja pecherza rozkręciła się w ciągu kilku dni do ostrego zapalenia nerki, a antybiotyk bezpieczny się znalazł Dobrze, że wnosisz przeciwwagę |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
puszczyk

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2009-04-30, 14:42
|
|
|
| Lily napisał/a: | | Spokojnie, dostaniesz pewnie Augmentin, |
Trafiłaś. Mam receptę. Postanowiłam jeszcze go nie brać, kontynuować poprzednią kurację, w przyszłym tygodniu zrobię badanie i sprawdzę czy wyniki są lepsze.
| pomarańczka napisał/a: | | spróbuj jeszcze naparu z mącznicy lekarskiej |
Zapamiętam na przyszłość (oby nie było potrzeby). Na szczęście już nie boli.
| Martuś napisał/a: | | antybiotyki nie są po to, żeby zabijać, tylko po to, żeby leczyć |
Oraz zabijać bakterie i dobre i złe. U mnie z tą równowagą jest kiepsko, więc boję się ją zaburzyć jeszcze bardziej.
| Karolina napisał/a: | | Jeśli infekcja nie jest ostra i nie atakuje nerek |
Wiem jak mocno potrafi boleć pęcherz, teraz w skali 1-10, była może 6. Po prostu tym razem długo to trwało. Nie puchnę, nerki mnie nie bolą, ale obserwuję.
| Karolina napisał/a: | | a antybiotyk bezpieczny się znalazł |
Co brałaś?
Dziewczyny, dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2009-05-01, 09:29
|
|
|
Znalazłam taka informację: | Cytat: | | Nie wyleczone do końca zapalenie pęcherza może być przyczyną przewlekłego odmiedniczkowego zapalenia nerek. |
Dzisiaj znowu boli, oprócz tego czuję się słabo i mam wrażenie, że mam lekki obrzęk nóg, więc jednak wezmę ten antybiotyk.
Poradźcie w jaki sposób maksymalnie uchronić się przed złymi skutkami brania tego leku. Czy jest sens łykać probiotyk w trakcie kuracji? |
|
|
|
 |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2009-05-01, 09:46
|
|
|
Jest sens łykać, tzn ja wiem o Dicoflorze i Enterolu, je można brać w czasie kuracji i nie są od razu 'wybijane' przez antybiotyk. Możesz się też np 'profilaktycznie' smarować Clotrimazolem, i jeszcze przez jakiś czas po skończeniu kuracji antybiotykiem brać probiotyki, albo jakiś synbiotyk, widziałam ostatnio u mojej babci Biotyk, wyglądało to sensownie, jest jeszcze np. Colon C, kiedyś to brałam i tez fajnie wszystko wyregulował do tego stopnia, że od dwóch lat (mimo ciąży, karmienia i tych dwóch kuracji antybiotykami w międzyczasie) nie przyplątał się już żaden grzyb never again..
A najlepsze co możesz zrobić, to myśleć pozytywnie Wizualizować, że Augumentin to Twój przyjaciel, a nie wróg I pamiętaj, że flora bakteryjna ma naturalną zdolność do odbudowy, i przejściowe zaburzenia w niej to żaden problem w porównaniu z chorymi nerkami |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
a.nia
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 98 Skąd: szwajcaria
|
Wysłany: 2009-05-07, 20:42
|
|
|
dopiero teraz przeczytalam ten watek. Mialam kilkanascie lat problemy z zapaleniem pecherza, az przez przypadek znalazlam ayurvedyjski lek Cystone, firmy Himalaya Drugs. To jest dla mnie absolutny cud, w dodatku mozna brac w ciazy i karmiac, spektrum jego dzialania jest duze, wklejam pierwsza lepsza strone o nim:
hxxp://www.himalayahealthcare.com/products/cystone.htm |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2009-05-08, 06:52
|
|
|
| a.nia, ciekawe, dzięki. Jak obecna kuracja nie pomoże na stałe to będę szukać. Póki co jest super, nic już nie boli, jutro kończę antybiotyk. Urosept i żurawinę łykam nadal. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|