|
Protest przeciwko meczetowi w Warszawie |
| Czy jesteś za powstaniem meczetu w Warszawie? |
| Tak |
|
86% |
[ 25 ] |
| Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
| Nie mam zdania |
|
13% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 29 |
| Wszystkich Głosów: 29 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
majaja
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 3450 Skąd: warszawskie Bielany
|
Wysłany: 2010-05-07, 18:45
|
|
|
Ja bym jeszcze chciała zwrócić uwagę, że muzułamnie są częścią Europy od XV wieku, "obywatelami"* polskimi od XVII wieku, może najwyższa pora się przyzwyczaić?
*W cudzysłowiu ze względu na różncę historyczną w pojęciu obywatela |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2010-05-07, 18:57
|
|
|
| majaja, to nie takie proste niestety, bo normy obyczajowe polskich muzułmanów nijak się nie mają do wahabickich. |
|
 |
Mirka
|
Wysłany: 2010-05-07, 20:03
|
|
|
| Lily napisał/a: | | Tolerancja to bardzo złożony problem, |
Opluwanie wszelkich religii, w tym chrześcijan i wszystkiego, co jest dla nich ważne jest dowodem, że jest się postępowym i nowoczesnym. Kutz na przykład nazywa katoli -"katolickimi świniami".
To jest trendy, tak samo jak dowalanie Kaczyńskim.
Dlaczego ludzie nie maja manifestować i dowalać muzułmanom, a w szczególności, jak zaczynają się nam bardziej panoszyć?
Za karykatury Mahometa Europejczycy stawiają Europejczyków pod sąd. Za karykatury Chrystusa nie. Dlaczego?
Wszyscy muzułmanie powinni opuścic Polskę, a Polacy Wielką Brytanię.
Spełnijmy postulat wszystkich postępowych ludzi dobrej woli i otwórzmy wreszcie granice "twierdzy Europa", znieśmy wszelkie bariery w przepływie osób, zwłaszcza z Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki. Nie bądźmy egoistycznymi, zadufanymi w sobie, swojej kulturze Europejczykami, w imię wolności i wielokulturowości pozwólmy naszym ciemiężonym przez setki lat braciom z biedniejszej części naszego świata osiedlać się swobodnie na naszym kontynencie, znieśmy wszelkie ograniczenia na drodze do uzyskania obywatelstwa, uczyńmy ich pełnoprawnymi obywatelami naszej wspólnej Europy i pozwólmy im wreszcie zrobić z nami porządek.
A tak na serio. W Polsce obowiazuje bardzo jasne prawo. To prawo daje muzułmanom - i każdej innej religii możliwość wznoszenia światyń i miejsc kultu. |
|
|
|
 |
arahja

Pomogła: 26 razy Dołączyła: 23 Cze 2008 Posty: 1148 Skąd: brno
|
Wysłany: 2010-05-07, 20:35
|
|
|
| Mirka napisał/a: | Dlaczego ludzie nie maja manifestować i dowalać muzułmanom, a w szczególności, jak zaczynają się nam bardziej panoszyć?
|
Zwłaszcza, że w tym kraju większość dowalających należy do jednej, bardzo konkretnej, religii. |
_________________ hxxp://czeski-sen.blogspot.cz |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2010-05-07, 20:38
|
|
|
Mirka, a ja bym chciała, żeby przedstawiciele innej religii przestali się panoszyć i stanowić prawo w pewnym kraju na P. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
biechna

Pomogła: 65 razy Dołączyła: 09 Cze 2007 Posty: 4587
|
Wysłany: 2010-05-07, 20:40
|
|
|
Lily, no coś Ty, przecież w tym kraju na P. to
| Mirka napisał/a: | opluwanie wszelkich religii, w tym chrześcijan i wszystkiego, co jest dla nich ważne jest dowodem, że jest się postępowym i nowoczesnym. Kutz na przykład nazywa katoli -"katolickimi świniami".
To jest trendy |
|
|
|
|
 |
Mirka
|
Wysłany: 2010-05-07, 20:45
|
|
|
| arahja napisał/a: | | Zwłaszcza, że w tym kraju większość dowalających należy do jednej, bardzo konkretnej, religii |
za statystyki wynika, że zapewne masz rację.
| Lily napisał/a: | | a ja bym chciała, żeby przedstawiciele innej religii przestali się panoszyć i stanowić prawo w pewnym kraju na P. |
No to musisz chyba udać się do kraju, gdzie proporcje sa odwrotne.
Podejrzewam, że również w sejmie, gdzie prawo się stanow,i reprezentacja "przedstawicieli innej religii", jest podobna jak w całej Polsce. |
|
|
|
 |
ag

Pomogła: 45 razy Dołączyła: 04 Wrz 2008 Posty: 1127 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-09, 12:07
|
|
|
| bodi napisał/a: | | ale niestety w ogóle mnie to nie dziwi, biorąc pod uwagę liczne nieprzychylne muzułmanom wypowiedzi Lamy Olego. |
ja też przypuszczam, że to bezpośredni wpływ Lamy Olego bo jakoś mi takie stanowisko nie pasuje do głównego nurtu buddyzmu |
|
|
|
 |
|
|