wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Świecowanie uszu
Autor Wiadomość
kofi 

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2010-09-14, 07:18   

Lily napisał/a:
hxxp://www.pylenia.pl/?i=103&t=content&a=r&rid=4 - teraz te grzyby są właśnie w natarciu...

Noooo, to już wszystko rozumiem. Cholera, tak nie lubię tych leków na alergię, ale chyba to jednak to, paracetamolem nijak nie mogę się wyleczyć. 8-)

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2010-09-15, 08:47   

Też nie lubię tych leków.
Wosk może uczulać ale bardziej byłoby to chyba kontaktowe. U nas po świeczkach zawsze poprawa, sprawdzają się. Jako alergik w tym jad pszczoły miód, świeczki (wosk) u mnie i dziecia ok.

gosia_w 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2010-09-17, 10:30   

To już zupełnie nic nie rozumiem... Po 5 świecowaniach (co drugi dzień), stwierdziłam, że kończę, bo poprawy nie widać. Noc po wieczorze, podczas którego byłoby szóste świecowanie była bardzo ciężka - córcia nie mogła oddychać przez nos, sapała, chrapała, itd. Następnego dnia wielki katar. Wieczorem stwierdziłam, że znów zrobię świecowanie - noc spokojna, rano spłynęło sporo gęstego kataru, ale wydaje się, że nos odetkany. Co robić - świecować co drugi wieczór do wiosny? ;-)

Nova 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 2010-09-17, 12:41   

gosia_w napisał/a:
To już zupełnie nic nie rozumiem...

Świecowanie pomaga pozbyć się śluzu, udrażnia kanały zatok ale niestety nie usuwa przyczyny kataru, śluz tworzy się nadal... Plus jest taki, że jeśli nie zalega w kanałach mniejsza jest szansa na stan zapalny czy infekcję bakteryjną no i pomaga w miarę oddychać przy katarze. Ja bym świecowała dalej ale też próbowała "osuszyć" organizm np.jaglanką i zadbać o jelita (probiotyk, czosnek z miodem i cytryną itp).
Moja córka nie daje sobie zrobić świecowania (co zapalałam to ona w ryk, że chce zdmuchnąć :mryellow: i dałam sobie spokój) ale za to regularnie wypłukuję jej zatoki solą fizjologiczną i jak jednego dnia nie wypłukałam był taki efekt jak u Ciebie- nocą ją przytkało a potem mega katar.

gosia_w 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2010-09-17, 12:48   

Dzięki Nova, to będę kontynuować. Jaglanka jest codziennie, kiszone ogórki też. Córcia nie je nabiału ani cukru (no nie w 100%, kompot w przedszkolu ma z cukrem, czasami zje tam jakieś ciastko). Skąd ten śluz?

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2010-09-17, 13:02   

gosia_w, może to po prostu jakaś bakteria?

Nova 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 2010-09-17, 13:06   

gosia_w napisał/a:
Skąd ten śluz?

no wlaśnie...
my "leczymy się" u chińczyka i on twierdzi, że to złe funkcjonowanie potrójnego ogrzewacza czyli wyziębienie i dysfunkcja jelit. Jelita są dosyć wrażliwe i długo wracają do normy. Moja córka nabiał je w zasadzie tylko w przedszkolu, ja wcale a i tak jesteśmy w stanie wyprodukować hektolitry śluzu... Mi pomagały lewatywy, małej robiłam raz i też poprawa była natychmiastowa, ale nie chcę jej zbyt często tak oczyszczać bo nie jest to dla niej komfortowe. Porównując zeszły sezon to teraz i tak katar małej jest ledwo zauważalny :mryellow:

vis 
Wolność i Życie

Wysłany: 2012-09-22, 10:46   Świecowanie uszu wegańskie

czy ktoś wie może czy w Polsce można kupić wegańskie świece do uszu takie jak te lub inne?

hxxp://www.niftywhiffs.co.uk/acatalog/Azteca_Ear_Candles.html

Odpowiedz do tematu