wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzisiaj w nocy śniło mi się...
Autor Wiadomość
kociakocia 

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2009-03-29, 23:01   

Lavinia napisał/a:
ja tu juz siedze 6(!!!) godz.non stop i czytam rozne watki
atam kochana, to nic jeszcze ;-) , ja na począatku siedziałam po 12h, zaczęłam od schematu żywienia niemowląt (mój mąż myślał, że zwariowałam odrobinę), zajęło mi to ponad tydzień, a żeby mi się wszystko niepokiełbasiło, bo jak na 1rzut to tych informacji było na maxa dużo, wklejałam sobie co ważniejsze z wd do worda i nawet teraz jak coś potrzebuję to tam zerkam i już wiem :-D

Lily, dobrze prawi o tym internecie, mojego przyjaciela to niejako ratuje w gorszych chwilach

[ Dodano: 2009-03-29, 23:02 ]
no sorry za ten OT, ale bywa, bywa :-D
Doradca noszenia dzieci ClauWi®

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2009-03-30, 07:44   

Dzisiaj śnił mi się chór nagich kastratów. Cały koncert :shock:

Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2009-03-30, 09:12   

biechna napisał/a:

:mrgreen: wpraszam się do Ciebie na sny następnym razem :D

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2009-03-30, 09:17   

Dzisiaj śniły mi się jelita Mateusza - oczywiście przeciekające ;-) kupa przesączała się do wnetrzności, wyjeliśmy te jelita i oglądalismy, były w strasznym stanie, rozwalały się, miały dziury - że to niby wrzody. Ehh te jelitowe sny :roll:

bodi 
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy
Wysłany: 2009-03-30, 10:32   

karolina, co za hardkor :/

mossi 

Pomogła: 20 razy
Wysłany: 2009-03-30, 14:07   

biechna napisał/a:

fajny sen :lol:

Karolina, ale hardcore :shock:

ja dziś miałam mega durne sny, ale już ich nie pamiętam... Chyba od 4 rano do 10 mi się ciągnął jeden durny sen.

Amanii 

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2009-03-30, 20:42   

Z serii sny Alga:

"Śniło mi się że kupowaliśmy bułki w biedronce. Chcieliśmy dwanaście, ale ustalilismy ze to by było zbyt podejrzane więc kupiliśmy dwanaście i pół" :lol:

"Śniło mi się że dostałem pod choinkę chleb z pasztetem. Takie kromki na talerzu. I strasznie się zmuliłem że tylko chleb z pasztetem mi dali, ja chcialem jakiś fajny prezent" :lol: :lol:

Ja dziś miałam sen po angielsku.. Coś jakbym oglądała film. Było jakichś 2 naukowców w białych fartuchach i jedna blondyna, detektyw czy ktośtam. Pamiętam tylko że mówili po angielsku i że prowadzili jakieś śledztwo. I ci panowie podrywali tą panią bardzo chamskimi tekstami. Za dużo się Dextera naoglądałam chyba i tym podobnych :)

fasola 
sztuczne zęby robię

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-31, 21:09   

Ja dziś miałam sen kulinarny. Byłam na jakimś wyjeździe z dużą grupą ludzi i pod koniec dnia udaliśmy się na obiadokolację do restauracji, gdzie każdy miał zamówić pizzę :roll:
Byłam pierwszą osobą, której podano, patrzę, a tu szynka i dużo cebuli - cebuli nie lubię. Po chwili zawołałam kelnera i poprosiłam, żeby dał moje danie innej osobie, a sama poprosiłam o pizzę bez szynki, gdyż jestem wege, no i bez cebuli. Kelner chwilę podumał i odezwał się tak: "Wiem, co Pani zrobię: Calzone z podgrzybkami" :D Ale powiedział to w taki sposób, jakby to jedzonko należało do tych bardziej ekskluzywnych :P No i do tego fajnie zaakcentował te 'podgrzybki' :D Oczywiście wszyscy ludzie popatrzyli na mnie i na niego z niedowierzaniem, a ja poczułam się taka ważna i baaardzo głodna :) Hehe :D

Karolina 

Wysłany: 2009-04-01, 12:52   

Dziś snił mi się szalenie przystojny facet. Nikt znajomy, ot jakiś wyśniony koleś. Obie z siostrą miałyśmy na niego chrapkę, ale wybrał moją sister. Na początku było mi przykro ale po chwili przypomiałam sobie, że przecież mam M, a ona jest samotna.
I wiecie ona dzisiaj pisze sms, ze poznała fajnego chłopaka! Właśnie oglądałam jego zdjęcia na NK - wygląda tak samo jak w moim śnie!

kociakocia 

Wysłany: 2009-04-01, 13:03   

Karolina, no to pięknie, jestes czarownicą :mryellow: :shock:

quatrolibro 

Wysłany: 2009-04-02, 16:56   

biechna,

piękne...
tak przy okazji to uwielbiam sny z muzyką, czasami śni mi się sama muzyka, utwory które już znam a nawet całkiem premierowe, które dopiero rano usłyszę w radio.

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2009-04-02, 22:58   

Mnie się śniły koszmary na temat zdrady itp. przyjemnych rzeczy ;)

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2009-04-03, 11:14   

A macie ochotę pobawić się w interpretację, bo sen powinien być z tych sprawdzających się, bo na naowym miejscu ;) , no i spokoju mi nie daje. Śniło mi się że żyletki sobie z gardła wyciągałam,krew się lała, ale bólu nie było. Głupie no nie.

kociakocia 

Wysłany: 2009-04-03, 11:23   

a jaki kolor krwi był? majaja

biechna 

Wysłany: 2009-04-03, 12:21   

quatrolibro napisał/a:
biechna,
piękne...
tak przy okazji to uwielbiam sny z muzyką, czasami śni mi się sama muzyka, utwory które już znam a nawet całkiem premierowe, które dopiero rano usłyszę w radio.

Mi też się często śni muzyka, ale jakaś zupełnie mi nieznana, uwielbiam to! Bo "na żywo" trudniej mi już tak delektować się utworem, coś mi się spodoba, zaraz sobie skombinuję, poprzeżuwam, aż się... znudzę. Sennej muzyki nie ma jak skołować, nie można zapamiętać (nigdy mi się nie udało mimo usilnych starań), więc chłonąć trzeba w trakcie, zazwyczaj ze świadomością, że więcej już tego nie usłyszę.
majaja, ja sobie kiedyś wyciągałam ostrza siekiery, reszta identiko, nawet jakoś sobie to nieźle zinterpretowałam. Ale już nie pamiętam jak ;-)

majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2009-04-03, 12:55   

kociakocia napisał/a:
a jaki kolor krwi był? majaja
Krawawy :) . Ciemna czerwień. NAwet patrzyłam w jakieś senniki, ale krew i żyletki wzajemnie się wykluczają. Pewnie się po czasie domyślę o co chodzi.

kociakocia 

Wysłany: 2009-04-04, 19:48   

majaja, dlatego spytałam, że krew brunatna to zły sen, krwisto czerowna- radość, zabawa, wesele itp.

Martuś 

Wysłany: 2009-04-04, 21:53   

majaja, ja tu widzę cztery podstawowe symbole w Twoim śnie, czyli gardło, wyciąganie z niego ostrego przedmiotu, lejąca się przy tym krew oraz sam jej kolor, jeśli on był dla Ciebie czymś ważnym w tym śnie (kolory same w sobie są konkretnymi symbolami).
Ja to widzę tak, że sen dotyczy jakiejś ważnej, całkowicie szczerej rozmowy czy rozmów, które będą/chciałabyś, żeby oznaczały wyjaśnienie jakichś nieporozumień, odmowę itp. Chodzi chyba o bolesne tematy, o czym świadczy ta krew, a jeśli kolory miały dla Ciebie w tym śnie znaczenie, to generalnie czerwień symbolizuje pożądanie i inicjatywę, ale ciemna wiśnia może oznaczać jakieś 'zabrudzenie' tych emocji, tzn perwersję, zawiść itp.

biechna 

Wysłany: 2009-04-05, 08:44   

dzisiaj śniła mi się eenia :-D

kociakocia 

Wysłany: 2009-04-05, 09:06   

a mi dżo, ;-) że założyła jakiś post o wodzie utlenionej i tak pół nocy śledziłam co w tym poście nowego :roll: ( powracający sen jak stara zerwana taśma)

Karolina 

Wysłany: 2009-04-05, 12:12   

Dwa dni temu śniła mi się Biechna, odwiedziałam ją w jej domu. Był zupełnie inny, niż ten poznański, można by powiedzieć bardzo skromnie umeblowany i wyposażony ;-) Zostałąm począstowana herbatą z jednorazowej, plastikowej miseczki, bo naczyń nie było ;-) Ale ta cała bieda była ściśle zaplanowana - wynikała z podejścia filozoficznego :-P Potem wszystko przerodziło się w sen erotyczny ale za wiele nie pamiętam :mrgreen:

biechna 

Wysłany: 2009-04-05, 15:14   

Karolina napisał/a:
zupełnie inny, niż ten poznański, można by powiedzieć bardzo skromnie umeblowany i wyposażony ;-)
No mnie się wydaje, że ja w poznańskim domu mam skromnie, aż policzyłam - w sumie 11 mebli plus 2 fotele ;-)
Karolina napisał/a:
Ale ta cała bieda była ściśle zaplanowana - wynikała z podejścia filozoficznego :-P
O a to ciekawe bardzo, bo od 2 dni rozmyślam właśnie nad sporym ograniczeniem tego, co posiadam - dla większego luzu psychicznego. Wkradłaś mi się w mózg 8-)
Karolina napisał/a:
Potem wszystko przerodziło się w sen erotyczny ale za wiele nie pamiętam :mrgreen:
:oops: ;-)

quatrolibro 

Wysłany: 2009-04-10, 00:13   

sniło mi się ładnie i ciekawie, całkiem jak film, niestety troche pogubiłem od rana. Poskładałem coś takiego:

śniło mi się że ukradłem jakiś starożytny przedmiot niewiadomego pochodzenia (pozaziemskiego ?) - szaro-brązowy kwadrat z wgłębieniami na wierzchu i dziurami po bokach, przypominał coś organicznego tylko skamieniałego. Właściwie to coś znalazłem przeszukując zwalone budynki i ruiny (wyglądało to jak eksploracja jaskiń) (.....) Za przejecie tego przedmiotu aresztowało mnie gestapo. Trzymali mnie w umeblowanym pokoju, było całkiem miło, tylko wychodzić nie mogłem, pilnowała mnie strażniczka. Potem była impreza dla więźniów i strażników a ja z "moją" strażniczką miałem podczas tej imprezy uciec. Było tam sporo moich znajomych z różnych miejsc i etapów życia (....) ostatni obraz ze snu: jej udo i moje rece w kajdankach. Potem się niestety obudziłem.

agus 

Pomogła: 44 razy
Wysłany: 2009-04-10, 21:23   

A mnie się śniło - już jakiś czas temu- że wybieraliśmy się całą rodziną na urlop do Polski. Zatroskałam się bardzo, że beze mnie firma zrobi znacznie mniej soczewek, więc wykradłam mikroskop i inne rzeczy potrzebne mi do produkcji i postanowiłam nadrobić "normę" na urlopie. Problem powstał, gdy trzeba było wracać do pracy: nagle nabrałam przekonania, że tam na pewno już czeka na mnie policja - no bo kto uwierzy, że wykradłam to wszystko, by pomóc firmie a nie sprzedać sprzęt na boku??
Obudziłam się strasznie wymęczona... :-/ A wydawało mi się, że pracuję bezstresowo... (nie licząc ryzyka zwolnienia, oczywiście)

topcia

Wysłany: 2009-04-18, 02:51   

A mnie ostatnio śnią się sceny erotyczne: ja w roli głównej z jakąś dziewczyną. Bardzo przyjemne zresztą. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że jestem biseksualna ;-)

Odpowiedz do tematu