wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztaty Żywieniowe
Autor Wiadomość
mono-no-aware 
Ewa

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-12-07, 20:58   Warsztaty Żywieniowe

"Przeznaczenie: osoby dorosłe w każdym wieku, kobiety w ciąży, rodzice dzieci - wszystkie osoby chcące zadbać o swoje zdrowie, dobre samopoczucie, zgrabną sylwetkę i świetną kondycję umysłową.

Temat: "Warsztaty Żywieniowe - ABC - Część 1- wprowadzająca".

TERMIN 17 grudnia 2011r. - SOBOTA 14.00 - 19.00

koszt 80 zł / osoby liczba miejsc ograniczona, proszę o zapisy mailem lub w recepcji

* czy myślisz, że zdrowo się odżywiasz
* czy surowe jedzenie typu surówki jest zdrowe w naszej strefie klimatycznej
* czy pora roku ma wpływ na to co powinniśmy jeść
* czy płatki śniadaniowe z mlekiem lub kanapka z dżemem, serem żółtym lub wędliną to dobry posiłek
* czy nabiał jest zdrowy dla nas i dla naszych dzieci i czy mleko modyfikowane jest dobre dla naszych dzieci
* czy owoce cytrusowe są dobre dla nas lub dla naszych dzieci
* czy suplementy diety są mi niezbędne
* czy myślisz, że kupując preparaty mulitiwitaminowe lub wspomagające odchudzanie dbasz o zdrowie
* dlaczego nie możesz regularnie, codziennie przynajmniej rano swobodnie skorzystać z toalety ( czytaj Kupa ) i czy to jest toksyczne i szkodliwe
* dlaczego często przeziębiasz się lub chorujesz, czujesz się zmęczona(y), brakuje Ci energii, skoro wydaje Ci się, że zdrowo się odżywiasz
* czy katar musi trwać tak długo i pojawiać się tyle razy w roku
* czy margaryna jest dobrym tłuszczem, na czym smażyć, czym smarować, jakie tłuszcze są niezbędne, a jakich należy unikać
* dlaczego miewasz stany skrajnego wyczerpania organizmu lub nie możesz się skupić na danej czynności
* czy zawsze na gorączkę konieczne są leki przeciwgorączkowe
* czy na katar i przeziębienie konieczne są leki lub antybiotyki
* dlaczego często zdarzają się nagłe napadowe chęci na słodycze
* czy jeśli w organizmie brakuje np. żelaza, to czy koniecznie trzeba przyjmować żelazo w tabletkach? i ew. dlaczego poprawa jest tylko krótkoterminowa
* czy jeśli boli wątroba, głowa, kręgosłup to powinnam stosować suplementy diety, leki przeciwbólowe czy też może chodzi o.....
* czy często przed miesiączką bolą piersi i czy to jest normalne, a może.....
* czy zespół napięcia przedmiesiączkowego jest normalną reakcją organizmu
* czy miesiączka może być nieregularna,
* czy mój żołądek to śmietniczek, a może zasługuje na uwagę i szacunek z mojej strony
* czy wiesz na co zwrócić uwagę ustalając kryterium doboru produktów żywieniowych
* czy chcąc mieć zdrowe włosy, piękną cerę, mocne kości i ładne paznokcie musisz pić mleko lub jeść nabiał
*czy jesteśmy skazani na osteoporozę, a może istnieje skuteczna profilaktyka, która nie nakazuje picia szkodliwego w tym przypadku nabiału.....
* czy mam wpływ na to czy mój organizm będzie cierpiał na miażdżycę

Zapraszam do skorzystania z mojej ciągle zgłębianej wiedzy, Magda Żurawska

P.S. Warsztaty nie mają nic wspólnego ze sprzedażą jakichkolwiek suplementów diety. Oparte są tylko i wyłącznie o propagowanie żywności nieprzetworzonej, naturalnej. Każdy uczestnik otrzyma skrypt warsztatowy.

Od lat pasjonuję się zdrowym stylem żywienia, uczestniczyłam w wielu kursach, szkołach zdrowego stylu życia, obecnie uczę się w Krakowskim Instytucie Chińskiej Profilaktyki Zdrowia Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej."

www.fitnessstyl.pl
fitnessstyl@poczta.fm

Odpowiedz do tematu