Akcja "Luty z kaszą na śniadanie"! |
Autor |
Wiadomość |
diancia
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 01 Lut 2011 Posty: 2447 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-02-09, 14:19
|
|
|
o, ale fajnie, że pamiętacie u nas kasza na śniadanie nieustannie od lat Najczęściej owsianka - tu mistrzem jest Mężu: gotuje dla wszystkich gar owsianki na wodzie z moczonymi rodzynkami i bananem dzień wcześniej, a raniutko sobie odgrzewa, potem jem ja i dziecię. Najczęstsze dodatki - dżem truskawkowy bez cukru + płatki migdałowe i odrobina syropu klonowego lub miodu spadziowego. Daje pałera |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
|
edysqa
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 02 Sie 2009 Posty: 1093 Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
|
Wysłany: 2016-02-26, 09:23
|
|
|
Super, że znów się dzieje ostatnio kopiując posty z bloga trafiłam na te z lutego o kaszy
Dzisiaj u mnie będzie wg mnie najbardziej śniadaniowa jaglanka |
_________________ Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com |
|
|
|
|
arahja
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 23 Cze 2008 Posty: 1148 Skąd: brno
|
Wysłany: 2016-02-26, 17:44
|
|
|
Ja twardo, chociaż nie zawsze na śniadanie. Jadę z jęczmienną, pozostałe już wykończyłam. W środę przeprowadzka, więc miałam marzenie wyjeść wszystko do końca, już wiem, że się nie uda. Ale i tak nie najgorzej... |
_________________ hxxp://czeski-sen.blogspot.cz |
|
|
|
|
Salamandra*75
Salamandra*75
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 11 Lis 2007 Posty: 1294
|
Wysłany: 2016-02-28, 20:46
|
|
|
A Z CZYM JĘCZMIENNA NA ŚNIADANIE U WAS? |
_________________ hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
|
Veronique
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2016-03-23, 18:57
|
|
|
Pewnie juz o tym było pisane, wybaczcie, ostatnio ktos mi doradził bym inaczej niz do tej pory gotowała kasze jaglaną. Abym przelała ja najpierw wrzątkiem a potem wrzucila do wrzatku. Musze przyznać ze smakuje super gotowana w taki sposób. Nie
Ma tego charakterystycznego gorzkiego posmaku. Czy ja czegoś nie zabijam (jakis składników cennych) parząc ja najpierw i wyrzucając potem do wrzatku? |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
|
strzyga
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 19 Wrz 2012 Posty: 845 Skąd: Kato
|
Wysłany: 2016-03-23, 20:38
|
|
|
Ja jaglankę najpierw podprażam (w tym samym garnku, w którym potem gotuję) i nigdy nie jest gorzka. Podprażoną zalewam normalnie zimną wodą (kuchenkę ustawiam na najwyższą moc i bardzo szybko się zagotowuje). A co do utraty wartości odżywczych to chyba nie ma znaczenia skoro i tak się ją potem gotuje? Co ma stracić to straci (tzn. ewentualnie może jakieś witaminy bo mikroelementy nie są raczej wrażliwe na temp.) |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
|
|