|
Znieczulenie gazem E n t o n o x - czy ktoś takie miał? |
| Autor |
Wiadomość |
an
spec od łudzenia się
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 1316
|
Wysłany: 2012-03-12, 00:48 Znieczulenie gazem E n t o n o x - czy ktoś takie miał?
|
|
|
Niedługo będę miała zabieg podczas którego mam mieć podawany ten preparat znieczulający (o ile ktoś czegoś nie zapomni )
Trochę się jednak obawiam skutków ubocznych o których czytałam hxxp://www.swiat-zdrowia.pl/leki/entonox-9337]tu (zwłaszcza środki ostrożności brzmią niefajnie), dlatego chętnie się dowiem, czy ktoś z was kiedyś miał z tym do czynienia? I jeśli tak, to jakie są wasze doświadczenia? |
|
|
|
 |
an
spec od łudzenia się
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 1316
|
Wysłany: 2012-03-21, 02:38
|
|
|
Jeszcze raz zapytuję, bo może ktoś kto ma jakieś doświadczenia zauważy
Właściwie to najbardziej w tej chwili mnie martwi to, czy ten gaz pomoże |
|
|
|
 |
agulam
|
Wysłany: 2012-05-11, 21:00 Ja mialam
|
|
|
Pewnie juz jestes po, ale napisze moze sie komus przyda - ja mialam ten gaz Do porodu, odczucia - wg mnie nie zmniejsza bolu w takim sensie jak np leki przeciwbolowe, ale powoduje ze odplywasz, relaksujesz sie, tracisz kontakt z otoczeniem i bol niejako przestaje cie martwic, bylam jak pijana po tym - wszystkie pytania poloznej wywolywaly ataki smiechu. Zabrali mi gas jak prawie spadlam z lozka ze smiechu.
Na pewno co innego przy zabiegu, co innego akcja porodowa, gdzie szaleja hormony, wysilek, stres. Przy zabiegu podejrzewam, ze mozna by po tym przysnac nawet.
Przepraszam za brak polskich liter ale stukam z komorki. |
|
|
|
 |
|
|