wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam
Autor Wiadomość
Moleslaw 

Wysłany: 2013-08-16, 15:40   Witam

Kiedyś logowałam się już na forum wegetariańskim z tym że nie pamiętam czy tutaj no i oczywiście nie pamiętam hasła i loginu.
W każdym razie chciałam zostać weganką przechodząc najpierw przez wegetarianizm. Teraz zmieniło się to o tyle że dzieci mam na diecie bezmlecznej co oznacza że wege sam wchodzi nam do jadłospisu. Co nie oznacza że nie ruszają mięsa, jesteśmy na etapie przemian a maż całkowicie mięsożerny zatem nawet nie mam serca mówić im że nie wolno im jeść. Choć robią to z różnym zapałem a czasem i bez. Walczymy z mlekami szukając najlepszego, mnie odpowiada owsiane a już owsianka na nim to ambrozja , sojowe też ale córka wyczuwa, na razie najmniej buntowała się na ryżowe w proszku ale je trzeba ciepłe sami pewnie wiecie. Ok
Rozpisałam się . W każdym razie ostatni art. w "Wegetariańskim świecie" o hodowli zwierząt i możliwości wykarmienia roślinami tysięcy ludzi zamiast hodowanych na mięso zwierząt spowodował że o ile wcześniej za mną mięso czasami chodziło w postaci wędlinynp. to teraz nawet nie patrzę na te stoiska w sklepach.

Odpowiedz do tematu