|
choroba lokomocyjna |
| Autor |
Wiadomość |
Momo

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Lip 2007 Posty: 425
|
Wysłany: 2013-05-11, 11:12 choroba lokomocyjna
|
|
|
Znacie jakiś skuteczny środek, niewykluczający świadomości, na tę przypadłość?
Okazuje się, że Młody nieszczęśliwie na to cierpi, szczególnie kiedy zaczyna się jazda po górach, i nic mu nie pomaga. Tzn. próbowaliśmy już imbiru (sypanego, w tabletkach, do herbaty), zaklejania pępka, jakiegoś środka z apteki (nie pamiętam jakiego). I nic. Chciałabym znaleźć coś co nie zamula jak Aviomarin, bo jedziemy na wycieczkę
czyli 1,5h drogi, a potem 6-8h zabawy, czyli fajnie jakby był naładowany. Gdzieś czytałam, że jest homeopatia, ale jaka i czy działa? Ktoś słyszał, próbował? Co polecicie? |
|
|
|
 |
Mnemozyne
|
Wysłany: 2013-05-11, 11:19
|
|
|
Jest jakiś taki środek powszechnie sprzedawany homeopatyczny locomotiv? czy jakoś reklamowany kiedyś nawet w telewizji, on nie usypia, kiedyś go używałam.
Jest też mniej popularny środek homeopatyczny, a tej chwili nie pamiętam nazwy, spróbuję to znaleźć, on jest dobry na nudności wynikające z różnych rzeczy, ale raczej dostępny głównie w aptekach z asortymentem homeopatycznym, też skuteczny. |
|
|
|
 |
groszek
groszek
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Lut 2008 Posty: 150 Skąd: daleko i blisko
|
Wysłany: 2013-05-11, 18:27
|
|
|
Na nudności i wymioty - Vomex A
A na chorobę lokomocyjną - Cocculus
Pomaga też częste popijanie wody niegazowanej małymi łykami |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2013-05-11, 18:56
|
|
|
Motomarin z imbirem, ale na mnie to nie działa, Aviomarin zazwyczaj też nie.
Można spróbować hxxp://www.doz.pl/apteka/p9529-Heel-Vertigoheel_tabletki_na_zawroty_glowy_50_szt |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2013-05-11, 20:23
|
|
|
Ja wyprobowalam chyba wszystko co dostepne I w polsce i w UK, homeo,opaski uciskowe, imbir... Niestety skutecznie dziala tylko stary dobry awiomarin
. Dostepny rowniez w formie gumy do zucia |
|
 |
an
spec od łudzenia się
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 1316
|
Wysłany: 2013-05-11, 21:49
|
|
|
Na mnie imbir pod postacią motomarin zadziałał, kupiłam w trakcie podróży, akurat aviomarinu nie było.
Imbir ma działanie przeciwwymiotne, ale być może, że dawka zależy od osoby, od przyczyny itd |
|
|
|
 |
Dżastina

|
Wysłany: 2013-05-11, 23:53
|
|
|
| cocculline albo jakos tak, homeopatyczny, mojej córce podawałam, naprawdę kiepsko znosiła podróże, nawet te małe, po tym specyfiku jakby lepiej, zdarzyło jej się nawet 4 godz bez żadnego dyskomfortu, także polecam:) |
_________________ hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
koko

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 6187
|
Wysłany: 2013-05-12, 20:29
|
|
|
| Momo, jeśli jadąc możesz patrzeć na przesuwający się obraz za oknem, a nie możesz np. czytać, pisać smsów - Tabacum. Jeśli przeciwnie - możesz skupić się na np. książce, a chce się rzygać przy patrzeniu na przesuwający się obraz - Cocculine. |
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
 |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2013-05-12, 21:46
|
|
|
Koko, oświeciłaś mnie właśnie, czemu w dzieciństwie po Cocculinie rzygałam dalej niż widziałam |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Momo

|
Wysłany: 2013-05-12, 22:06
|
|
|
| Martuś napisał/a: | Koko, oświeciłaś mnie właśnie, czemu w dzieciństwie po Cocculinie rzygałam dalej niż widziałam |
Dzięki dziewczyny.
Koko, niestety tutaj chodzi o Ivcia (bo ja z problemu wyroslam, jak zaczęłam się wozić na stopa) i jakoś ciężko u niego utrafić, na co zareaguje. W 100% rzyga jak kot kiedy zaczynamy kluczyć po górach (góra, dół, prawo, lewo...), ale i na płaskim zdarza mu się narzekać na dyskomfort. Czyli wychodzi że z homeopatią nie utrafię, bo on i przez okno patrzy i coś tam sobie na foteliku działa, i nie zauważyłam zależności w mdłościach. No nic, jakoś damy radę i nazbieram woreczków przed wycieczką |
|
|
|
 |
koko

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 6187
|
Wysłany: 2013-05-17, 11:33
|
|
|
| Momo, możesz zastosować akupresurę - można kupić w aptece koreczki uciskowe, które przykleja się 2 szerokości palca poniżej nadgarstka. Na mnie działało, gdy byłam dzieckiem, a rzygałam na samo hasło "samochód". I było wybawieniem od tego potwornego Aviomarinu. Do tego wąchanie natki pietruszki w trakcie jazdy. |
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
 |
Momo

|
Wysłany: 2013-05-17, 21:12
|
|
|
O widzisz, właśnie się przyglądam opaskom uciskowym na nadgarstek, bo mi dzisiaj pani w aptece powiedziała że kiedyś mieli i były skuteczne. Czyli coś w tym jest jak jeszcze ty potwierdzasz. Chyba sie skuszę i połączę mu z imbirem. I oczywiście woreczkami, tak na wszelki wypadek |
_________________ hxxp://www.baby-gaga.com/]
hxxp://www.baby-gaga.com/]
hxxp://www.babygaga.com/] |
|
|
|
 |
|
|