|
bigos "palce lizać" |
| Autor |
Wiadomość |
Ewa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-16, 22:43 bigos "palce lizać"
|
|
|
Podsmażyć cebulkę, na to poszatkowane pół główki białej kapusty, listki laurowe, ziele angielskie, sól, mielony kminek, pieprz ziołowy, curry, sos sojowy - poddusić. Dodać kilogram krótko obgotowanej kapusty kiszonej, posiekane śliwki suszone (kilkanaście sztuk), pokrojone w drobną kosteczkę tofu wędzone i dusić do miękkości. Dodać przecier pomidorowy (pół słoiczka), doprawić jeszcze jak jest potrzeba i można palce lizać |
|
|
|
 |
margot
|
Wysłany: 2008-02-17, 11:02
|
|
|
Ewa dziękuję ,bo to jest najlepszy bigos jaki do tej pory zrobiłam |
|
|
|
 |
Ewa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-17, 11:08
|
|
|
| margot napisał/a: | | to jest najlepszy bigos jaki do tej pory zrobiłam |
Ha ha, to ja teraz zdradzę, że ja w takiej wersji robiłam po raz pierwszy . Po prostu akurat sąsiedzi jadąc na swoje zakupy kupili mi przy okazji tofu wędzone, więc trzeba było jakoś fajnie wykorzystać .Do tej pory u nas królował bigos z czerwoną fasolą i grzybami lub pieczarkami. |
|
|
|
 |
margot
|
Wysłany: 2008-02-17, 12:15
|
|
|
Ewa musi być kiedyś ten pierwszy raz
Ewa ja to muszę napisać ,ja lubię od Ciebie ściągać przepisy i twoje propozycje menu obiadowe
Są świetne |
|
|
|
 |
Ewa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-17, 20:43
|
|
|
| margot napisał/a: | | Ewa ja to muszę napisać ,ja lubię od Ciebie ściągać przepisy i twoje propozycje menu obiadowe |
Rany, bardzo dziękuję . A ja do tej pory, czytając forum, miałam tyle zastrzeżeń do swojej kuchni |
|
|
|
 |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-17, 20:45
|
|
|
| Cytat: | | miałam tyle zastrzeżeń do swojej kuchni |
wiesz, samokrytycyzm to częste zjawisko |
|
|
|
 |
malina
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 2819 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2008-02-17, 21:24
|
|
|
| margot napisał/a: | Ewa ja to muszę napisać ,ja lubię od Ciebie ściągać przepisy i twoje propozycje menu obiadowe |
I ja!!!Bigos robimy jutro |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 6526
|
Wysłany: 2009-12-22, 19:54
|
|
|
| zrobiłam dzisiaj, połowy już nie ma... nie dodałam wędzonego tofu, bo nie miałam, za to dodałam osobno ugotowane grzybki suszone oraz pokrojone w małe kawałki obgotowane płaty sojowe. Na święta chyba zrobię raz jeszcze, bo pewnie jutro po bigosie nie będzie śladu. |
_________________ this is the strangest life I've ever had...
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
 |
Aries

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 108
|
Wysłany: 2012-01-04, 21:39
|
|
|
zrobiłam dodałam jeszcze jałowca, kolendry, rozmarynu... zabrakło mi tofu, grzybów też już akurat nie miałam, ale wyszedł suuuper |
_________________ Jak ktoś chce - zawsze znajdzie sposób, jak ktoś nie chce - zawsze znajdzie wymówkę.
Jeśli uważasz, że coś potrafisz lub nie potrafisz - w obu przypadkach masz rację.
 |
|
|
|
 |
|
|