|
Podnoszenie główki |
| Autor |
Wiadomość |
elenka
Pomogła: 34 razy Dołączyła: 02 Lip 2007 Posty: 2710 Skąd: TiDżi
|
Wysłany: 2008-04-22, 13:49 Podnoszenie główki
|
|
|
Mam takie małe zmartwienie, chociaż w sumie nie wiem czy powinnam się martwić czy spokojnie czekać jeszcze
Krzysio leżąc na brzuszku nie podnosi głowy do góry, wypina tylko tyłek i podnosi stopy a głowy ani trochę. Pediatra mówi, że jeszcze ma czas, ale mi jakoś nie daje to spokoju.
A jak to było w przypadku Waszych maluchów? Będę wdzięczna jak podzielicie się ze mną swoim doświadczeniem.
Dopiszę jeszcze, że jak nosimy się w chuście to wtedy całkiem ładnie trzyma głowę i jak robimy takie ćwiczenie za rączki do pozycji siedzącej to też raczej stara się ją trzymać |
|
 |
groszek
groszek
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Lut 2008 Posty: 150 Skąd: daleko i blisko
|
Wysłany: 2008-04-22, 14:21
|
|
|
| Henio podnosił główkę dość szybko - za to kiedy był podciągany do góry za rączki, kiedy leżał na brzuszku - to głowa mu wisiała do tyłu - w ogóle nie pracował...Aż to nagle, na początku 4 m-ca - głowa sztywno trzymana. W książce, którą się posiłkuję jest napisne, że dziecko powinno podnieść głowę o 45 st. po ukończeniu 3 m-ca. Więc Krzysio ma jeszcze czas:) |
|
|
|
 |
magcha
A to Futro właśnie

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 06 Mar 2008 Posty: 1007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-04-22, 15:05
|
|
|
Mieszko zaczął podnosić głowę kiedy był w wieku Krzysia, było to oczywiście chybotliwe i bardzo krótkotrwałe. A zmiany były praktycznie z dnia na dzień . Myślę, że możesz spokojnie jeszcze czekać, każde dziecko jest inne. Ale jednak trochę trzyma - kiedy go podnosisz, coś tam próbuje robić, myślę, że jest ok. |
_________________ hxxp://www.baby-gaga.com/]
hxxp://www.suwaczek.pl/]
To jest nasze, przez nas zrobione i to nie jest nasze ostatnie słowo. |
|
|
|
 |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-22, 15:06
|
|
|
Ulka zaczęła podnosić niemal natychmiast... ale ona to w ogóle siłaczka. wczoraj bartek znalazł fotkę jak po raz pierwszy gabi stała przy łóżku, miała wtedy ponad 9 miesięcy. ulka takie numery robiła już po skończeniu 6... zatem co dziecko to inaczej |
|
|
|
 |
zina

Pomogła: 93 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6308
|
Wysłany: 2008-04-22, 20:50
|
|
|
U nas podobnie, Klara nie trzyma imponujaco glowki lezac na brzuszku ale kiedy jest na rekach radzi sobie calkiem fajnie. Mam wrazenie ze w jej przypadku to problem ulozenia nozek, tzn ich wlasciwego podkurczenia. Poki co cwiczymy i sie niczym nie martwimy |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-04-23, 09:28
|
|
|
| U nas Tymek zaraz po urodzeniu unosił na kilka sekund, zapomniałam o tym dopiero jak zobaczyłam nagranie to się zdziwiłam. Mia już nie była/nie jest taka silna, wszystko zalezy od konstrukcji dzieciątka. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
|
|