wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielki Piknik Mother & Baby
Autor Wiadomość
Robertto 

Wysłany: 2008-06-05, 15:31   Wielki Piknik Mother & Baby

W dniach 16-17 czerwca w godzinach 10:00 - 17:00 w Warszawie na terenie wyścigów konnych odbędzie się Wielki Piknik Mother & Baby

Jest to impreza przeznaczona dla kobiet w ciąży, dzieci od 0 – 9 lat oraz ich mam.

W ramach tego wydarzenia zorganizowane będą darmowe konsultacje medyczne m.in.: pediatryczne, ortopedyczne, dentystyczne, diabetyczce, okulistyczne, alergologiczne, psychologiczne. Planowane są prelekcje tematyczne dotyczące m.in.: opieki nad dziećmi niepełnosprawnymi, z ADHD, jak przygotować przyszłą mamę na 9 miesięcy ciąży, karminie naturalne czy sztuczne mity i fakty, cukrzyca u dzieci, „zdrowe serce”, alergia u dzieci, odżywianie najmłodszych a także wiele innych tematów nurtujących młodych rodziców, również natury prawnej.

Piknikowi towarzyszyć będą liczne atrakcje m. in.: „ćwicz z nami”, czyli lekcja ćwiczeń dla kobiet w ciąży, taniec brzucha dla kobiet w ciąży, a także pokazy pierwszej pomocy, którą mogą wykonać sami rodzice, czy też opiekunki w przedszkolu. Zorganizowany będzie również pokaz mody dziecięcej a także wyścigi raczkujących, maluszków.

W ramach Pikniku odbędzie się też część targowa dzięki temu rodzice będą mogli zapoznać się i zakupić różne produkty przeznaczone dla dzieci lub mam.

Na wszystkich będą czekały liczne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami.

Na Pikniku będą takie miejsca jak: „Miejsce dla Mamy karmiącej piersią”, Miejsce dla Mamy Karmiącej Butelką”, „Plac zabaw dla dzieci”, „Pokoik kreatywności”, „Dom przyjazny dziecku”, „Pokoik Modelowy dla dziecka” i wiele innych..

Szczególy pikniku: www.motherandbaby.pl

Kasia B. 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-06-05, 15:47   

w dniach 14-15 czerwca :mryellow:

Dorota 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-06-05, 18:04   

Super!
To ja już się piszę na piknik :-D

rogatek.bambi 

Wysłany: 2008-06-08, 09:51   

ja byłam rok temu- fajnie bo na powietrzu,sama brałam w nim udział jako modelka mody ciazowej;)oraz prezenterka cwiczen dla ciezarnych, w tym roku tez sie wybieramy, moze jakies znaki rozpoznawcze dla WD?:)

Dorota 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-06-11, 10:10   

Rogatek to może się spotkamy :-D
jeśli oczywiście pogoda dopiszę ;-)

Odpowiedz do tematu