|
Salmonella na pomidorach |
| Autor |
Wiadomość |
Cytrynka

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 962 Skąd: Olympia, USA
|
Wysłany: 2008-06-08, 16:15 Salmonella na pomidorach
|
|
|
| Tak tak, to nie żart. W USA sporo ludzi zachorowało po spożyciu surowych pomidorów, m.in. w stanie Waszyngton - tu, gdzie mieszkam. Dwa lata temu szpinak był skażony bakterią coli (czy jak się to nazywa) i z tego co wiem, były ofiary śmiertelne. Strach coś do ust wziąć. |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-06-08, 16:22
|
|
|
| CIekawe czym je podlewają/zraszają...? |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Cytrynka

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 962 Skąd: Olympia, USA
|
Wysłany: 2008-06-08, 19:03
|
|
|
| Jeśli chodzi o skażony szpinak, to niedaleko pól ze szpinakiem było pastwisko owiec. Po deszczu ich kał i mocz spłynął na pola ze szpinakiem i je skaził. Dodam, że tu w każdym sklepie można kupić paczkowane sałaty z dopiskiem "ready to eat", które ponoć są trzykrotnie płukane. Jak widać niewystarczająco. |
|
|
|
 |
|
|