wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
najlepsze prezenty
Autor Wiadomość
olgasza 
królowa życia

Pomogła: 124 razy
Wysłany: 2008-12-25, 12:39   najlepsze prezenty

Pochwalcie sie, prosze, jakie najlepsze prezenty dostaliscie, niekoniecznie na swieta, niekoniecznie w tym roku, tylko tak ogolnie...Moze ten watek stanie sie inspiracja, dla kogos, kto nie wie, co ofiarowac.

U mnie - jednym z najfajniejszych prezentow ever byl hamak, ktory dostalam od przyjaciolki na urodziny. Po prostu bomba!

Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2008-12-26, 00:40   

no nie wszyscy na raz, nie nadążam czytać tego wątku ;-) ;-) :D :D

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

olgasza 
królowa życia

Wysłany: 2008-12-26, 08:32   

o capri, dzieki dozgonne, ze sie wpisalas! nawet nie wiesz, jak mi ulzylo:-)
Juz mialam prosic modów o wykasowanie i tak mi glupio, ze taki marny wątek założyłam :oops:
:mrgreen:

Berserk fan

Pomogła: 90 razy
Wysłany: 2008-12-26, 08:47   

olgasza, fajny wątek!
ja ostatnio dostałam zestaw różnych przypraw prosto z Indii, przywiezionych przez ojca darowicielki-mega wypas

olgasza 
królowa życia

Wysłany: 2008-12-26, 08:49   

ań napisał/a:
olgasza, fajny wątek!

och, juz mnie nie pocieszaj...

ań napisał/a:
dostałam zestaw różnych przypraw prosto z Indii, przywiezionych przez ojca darowicielki-mega wypas

w takim razie wpraszam sie na masala-party ;-)

Malati 

Pomogła: 71 razy
Wysłany: 2008-12-26, 10:58   

W tm roku,najlepszym prezentem jaki dostałam jest duzy kubek. Jestem smakoszem herbaty i moge teraz wypijac jej wieksze ilość za jednym razem :-D

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2008-12-26, 11:02   

olgasza napisał/a:
o capri, dzieki dozgonne, ze sie wpisalas! nawet nie wiesz, jak mi ulzylo:-)
Juz mialam prosic modów o wykasowanie i tak mi glupio, ze taki marny wątek założyłam :oops:
:mrgreen:

przestań, wątek fajny, bo myśleć dużo trzeba ;-)

ja lubię książki dostawać, te z kategorii - kupię sobie, ale kiedyś później ;-) Bardzo się ucieszyłam, kiedy kilka lat temu dostałam "Balladę o dziwnym zespole". Ucieszyłoby mnie wiele albumowych wydawnictw dotyczących moich ulubionych zespołów, podobnie dvd z moimi kultowymi filmami (chociaż, kilka lat temu, mąż mój wydał kilka ciężkich stów na potęzny kufer z całą dyskografia i wideografią the doors - wszystko - każda płyta, plus wszystkie materiały wideo - i jakoś się nigdy nie wczułam ;-) )

Wczoraj całkowicie rozwalił mnie Wojtek - Kacper narzekał, ze dostał książkę, a Wojtek mu mówi: "to nieładnie tak mówić, bo Mikołaj bardzo się starał, zeby Ci zrobić przyjemność, i teraz jest mu przykro!"

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

bodi 
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy
Wysłany: 2008-12-26, 11:59   

oj chyba narzekanie idzie nam lepiej niż cieszenie się z prezentów :->

mnie kiedys niezmiernie ucieszył mój W,. kiedy przechodziłam etap fascynacji Tuwą, sprowadził specjalnie mapę tego kraju, no i kilka lat później udało się nam tam pojechac :D

a w tym roku, juz pisałam ucieszyły mnie prezenty do twórczości plastycznej :) - kredki, pastele i maszyna do szycia.

Berserk fan

Pomogła: 90 razy
Wysłany: 2008-12-26, 12:12   

ja lubię prezenty od Jaca-zawsze trafione :> kiedyś np książka Osho którą chciałam, ale nie wiem skąd On wiedział o tym, albo kiedyś był po coś tam we Wrocku i przywiózł mi stamtąd bukiet ślicznych polnych kwiatów od babci sprzedającej w rynku :)

agus 

Pomogła: 44 razy
Wysłany: 2008-12-26, 13:40   

Moja Ada uważa Nintendo DS za bardzo udany prezent godny polecenia :) nie tylko dla dzieci w jej wieku (rodzice też jej czasem podbierają, żeby poćwiczyć umysł czy oko ;) )

agus 

Pomogła: 44 razy
Wysłany: 2008-12-26, 14:17   

euridice napisał/a:
Dla mnie najlepszym prezentem zawsze będzie książka, książka i jeszcze raz książka
Dla mnie też :) Choć są książki lepsze i gorsze, niektóre po jednokrotnym przeczytaniu (albo i bez) wędrują od razu do biblioteki lub na makulaturę...

Co do Nintendo, są w Polsce, właśnie znalazłam na allegro, ale ceny chyba wyższe niż w UK... Jest to jednak fajna rozrywka np. w podróży, zwłaszcza jak się dobierze gry rozwijające myślenie.

Jagula 
matka-nomadka

Pomogła: 64 razy
Wysłany: 2008-12-26, 16:11   

Ja liczę na to ,że najlepszy prezent jeszcze przede mną :-P

hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří.

YolaW 

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2008-12-26, 23:03   

Ja też nie pamiętam o jakimś mega trafionym prezencie. Mój T. Najczęściej nic mi nie kupuje, albo sama mu mówię co chcę i idę sobie kupić. A marzy mi się od niego jakiś prezent...

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2008-12-27, 06:56   

Ja dostaję tak dużo idealnych prezentów, że sama nie wiem, które wpisać, serio :-D
Z samych tegoroczno-świątecznych mogłabym wpisać książki, maszynę do szycia, piękne drewniane koty, perfumy z wyłącznie naturalnych składników, mosiężne dzwonki i jeszcze jakieś pierdoły, trafione również idealnie.
A kuzynka zachwyciła nas prezentem, otóż dostaliśmy grę Monopol, wydanie - Edynburg! Z naszym Zamkiem, mostami z Queensferry itd, extra sprawa :-) Gramy w oczekiwaniu na poród :mrgreen:

kamma 
Magellan

Pomogła: 147 razy
Wysłany: 2008-12-27, 12:22   

biechna napisał/a:
mosiężne dzwonki

mam bzika na punkcie metalowych dzwonków!!! byle nie ceramicznych ;) Więc dla mnie dzwonki to zawsze świetny prezent, choć już połowa domu obwieszona.
Poza tym zawsze książki, ale tu lepiej zrobić wywiad, bo można sromotnie chybić. W tym roku dostałam pod choinkę same trafione prezenty: kosmetyki vegan oraz rzeczy zamówione: żyrandol i blender. Wiedząc cośkolwiek o sytuacji życiowej człowieka można dobrać coś trafnego; my na przykład wciąż urządzamy się w naszym domu i wszelkie gadżety do domu są niezwykle przydatne. Ale znowu: lepiej dyskretnie przepytać, bo urządzanie domu to bardzo intymna czynność, każdy ma swój gust.

hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś"

bodi 
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy
Wysłany: 2008-12-27, 12:23   

biechna napisał/a:
maszynę do szycia

ty też ?? :mryellow:
możemy się wymieniać wykrojami ;)

ewatara 
ewatara

Pomogła: 28 razy
Wysłany: 2008-12-27, 22:40   

Zabrzmi może głupio i nie po wegetariańku, ale ja najbardzije w życiu cieszyłam się jak rodzice kupili mi w końcu po 13 latach błagań psa, ale najpierw powiedzieli o tym, potem poszliśmy wybrac psa. A było to po tym jak całe lata chodziłam po sąsiadach wyprowadzac ich psy bo nie miałam swojego, aż jeden mnie tak pogryzł jak miłam 7 lat, że muisiałam byc szyta na twarzy :roll: (szczegół, że i tak później chodziłam i wyprowadzałam go znowu :mryellow: )
Z innych prezentów to raczej takie, które sama sobie wybieram.
Ja zrobiłam w tym roku mojemu K. kalendarz ścienny własnej roboty, a w każdym miesiącu na gównej karcie zdjęcie jego z Jasmi , może 1,2 razy ja z małą + jakieś złote mysli, aforyzmy itd, powiedził, że to najlepszy prezent jaki w życiu dostał :-D

kamma 
Magellan

Pomogła: 147 razy
Wysłany: 2008-12-27, 22:52   

O, ja zrobiłam kiedyś kalendarz dla moich rodziców. Na każdy miesiąc była fotka jednego z wnucząt w klimacie dostosowanym do pory roku, a do tego wpisałam wszystkie ważne rodzinne daty - urodziny, imieniny, rocznice ślubu - zarówno bliższej, jak i dalszej rodziny. Trochę musiałam pokopać :) Do tej pory korzystają z niego jak ze ściągawki :)

hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś"

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2008-12-27, 23:31   

w podobny deseń: mój teść dostał od nas na gwiazdkę koszulkę ze zdjęciem Olki i napisem DUMNY DZIADEK, paradował w niej wszędzie, gdy tylko temp była wyższa od zera ;-) a jak teściowa mu ją złośliwie ;-) wyprała w zbyt gorącej wodzie, to przyszedł na nią naskarżyć ;-) Kubki ze zdjęciami dzieci też dawalismy, kalendarze mieliśmy w planie, ale jakoś nigdy sie nie zmaterializowało.

ewatara 
ewatara

Pomogła: 28 razy
Wysłany: 2008-12-27, 23:50   

u nas takie kalendarze z "pustymi" kartkami były w Billi, pakowane po 2, więc jeszcze jeden chyba zrobie dla nas, a potem będę mogła go dać "do pudełka na pamiątki" z dzieciństwa dla Jasmi :mryellow:

Alispo 

Pomogła: 127 razy
Wysłany: 2008-12-28, 23:10   

ewatara napisał/a:
Zabrzmi może głupio i nie po wegetariańku, ale ja najbardzije w życiu cieszyłam się jak rodzice kupili mi w końcu po 13 latach błagań psa, ale najpierw powiedzieli o tym, potem poszliśmy wybrac psa.

wiem o co chodzi :mryellow: tez po latach rykow"wy pewnie nigdy..."U mnie to nie bylo w sumie w kategoriach prezentu niby,ale rodzice wykorzystali troche okazje komunii ;-) i dostalam takie zdjecie psa tej rasy i z tylu bylo imie mojego psiaka i imiona rodzicow i data urodzenia-urodzil sie wlasnie tego dnia rano,szacun za szybka akcje hodowczyni i moich rodzicow z tym"aktem urodzenia",jeszcze nie metryka wlasciwą :lol: a za 3 m-ce sie ta kulka pojawila u nas i zyla szczesliwie lat 15.
Takie troche OT,bo nigdy tego jako prezent nie postrzegalam.

sylv 
niedowiarek

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2008-12-28, 23:21   

Alispo napisał/a:

wiem o co chodzi :mryellow:

ja też :D tylko to w zasadzie był prezent dla całej rodziny :)

w tym roku mój D. dostał super prezent: kubek do herbaty, który jest czarny, ale jak się wleje wrzątek, to pojawia się na nim- tak fajnie wyłania z ciemności ;) - satelitrne zdjęcia całego globu i napis "świat należy do Ciebie" - prawie się spłakał chłopak ;)

a w tym roku super prezentem-niepodzianką dla mnie był śliczny naszyjnik i kolczyki z wnętrza muszli (takich spiral) od naszej pen-friend ze sri lanki :) ma taką wartośc, bo był dany z odruchu serca i przebył taką długą drogę...

moje aukcje
hxxp://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19996001

Alispo 

Pomogła: 127 razy
Wysłany: 2008-12-28, 23:34   

skojarzylo mi sie z tym: hxxp://www.toys4boys.pl/Kubek-ocieplenia-globalnego-item393.html]hxxp://www.toys4boys.pl/Kubek-ocieplenia-globalnego-item393.html
tez fajny;)

Soul 

Pomogła: 27 razy
Wysłany: 2008-12-29, 08:36   

Najlepszym prezentem tego roku jest chusta od ukochanego :mryellow: :mryellow: :mryellow: głównie lniana + bawełna, widać w niej charakter mojego niepokornego męża, bo jest w surowym klimacie, czarno-biała, taka pancursko arabska :mryellow:

od przyjaciela dostałam pod choinkę masaż dźwiękiem misami tybetańskimi :-) 1,5 h tylko dla mnie, normalnie odjazd..

A tak w ogóle, najlepszym prezentem zeszłego roku, był prezent od mojego M., 3,5 h masaż poporodowy, zrobiony przez kochaną i cudowną kobietę. Tego nigdy w życiu nie zapomnę, to jest coś nie do opisania... Przedtem oczyszczająca, lekka przekąska, herbatka, świece, do masażu czysty olej kokosowy i olejki, muzyka.. Aż się rozmarzyłam.. :-> Jak któraś bedzie miała ochotę i będzie w okolicach Warszawy, to z chęcią dam namiary, tania kobietka nie jest - ale dla mnie warta każdych pieniędzy..

Bodi, Biechna, oj zazdroszczę maszyny do szycia!!!! :-)

kocham_tramwaje 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: 2008-12-29, 11:47   

faktycznie
euridice napisał/a:
ładnie śpiewa :)

:-D

Odpowiedz do tematu