wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
14.12 Film Poród w harmonii z naturą - Z dzieckiem w kinie
Autor Wiadomość
ammounie 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-12-12, 14:00   14.12 Film Poród w harmonii z naturą - Z dzieckiem w kinie

Kino Muranów 14 grudnia 2008 godz. 11:30

Kreatywna Grupa Kobiet PRO- KREACJA www.prokreacja.eblog.pl pragnąc wzbogacić formułę cotygodniowych spotkań Z dzieckiem w kinie zaprasza na: kiermasz, prezentacje, zabawy rodzinne dla dużych i małych pod hasłem:

Świąteczne inspiracje : "Cudowne Narodzenie" Zaufaj ciału, dziecku i światu.

Zależy nam na pokazaniu możliwości wspierających kobietę i jej rodzinę w decyzji świadomych narodzin, a także zainspirować do pozytywnego doświadczania cudownego stanu bycia rodzicem.

W programie :

Warszawska premiera nowatorskiego obrazu "Poród w harmonii z naturą" w reżyserii dr ginekolog Preeti Agrawal prezesa wrocławskiej Fundacji "Kobieta i Natura" - zaangażowanej w propagowanie świadomego i nowoczesnego podejścia do narodzin. Reportaż ten po raz pierwszy został pokazany na międzynarodowej konferencji "Nowoczesne i świadome podejście do narodzin" we Wrocławiu, skierowanej do położnych i lekarzy. Wzbudził kontrowersje oraz poruszenie wśród grona medycznego, gdyż ukazał coraz bardziej powszechne zjawisko naturalnych oraz domowych narodzin w Polsce.

Prezentacje możliwości aktywnego przygotowanie do narodzin :

- Kobiece inspiracje pozytywne opowieści o narodzinach
- Hawajski taniec hula
- Noszenie dzieci w chustach
- Zdrowe odżywianie dla całej rodziny
- Masaż niemowląt
- "Original Play" rozwój pozytywnych wartości poprzez zabawę
- Naturalne sposoby dbania o ciało
- Poród bez stresu

Kiermasz świąteczny : ręcznie robione zabawki Kalimba, eko pieluszki oraz kosmetyki - Pieluszkarnia, książki dla dzieci Tarabuk, poradniki dla rodziców min. Urodzić razem i naturalnie Irena Chołuj, naturalne podpaski Naya, naturalne ubranka do chrztu Abrakadabra

Zabawy dla najmłodszych : wspólne robienie ozdób choinkowych, zabawa rodzinna inspirowana szwedzką tradycją Świętej Łucji, opowiadanie bajek, zabawa muzyczna

Pyszne jedzonko

Bilet: 10 zł ( dzieci wchodzą za darmo )

Kasia Barszczewska 790 730 494 katarzynabarszczewska@hotmail.com
Martyna Romanowska 602 684 668 gloria.envoy@gmail.com

Amanii 

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2008-12-12, 18:10   

hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie :D :D :D tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu :D

dżo 

Pomogła: 142 razy
Wysłany: 2008-12-14, 19:27   

Bardzo udana inicjatywa :-) , byłam i jestem zadowolona, nawet przemogłam swoja niechęć do filmów o porodach i obejrzałam (tylko raz musiałam odwracać głowę przy zbyt obrazowym pokazaniu cesarskiego cięcia).
Tylko spotkanie z Ireną Chołuj stanowczo za krótkie.
Mała Mi, Wretka, jak Wasze wrażenia?

Flippi 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2008-12-14, 23:14   

Amanii napisał/a:
hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie :D :D :D tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu :D

A ja kątem oka przeczytałam "Poród w filharmonii" 8-)

hxxp://www.suwaczek.pl/]

Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2008-12-14, 23:35   

Flippi napisał/a:
Amanii napisał/a:

dobre jesteście :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2008-12-14, 23:46   

Flippi napisał/a:
Amanii napisał/a:

może być jeszcze poród z harmonią hxxp://akorde2.republika.pl/foto/zdj9.jpg :D

Wretka 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2008-12-15, 11:08   

Ja jestem bardzo zadowolona, że byłam na tym kiermaszu. Dowiedziałam się trochę o wielorazowych pieluszkach, o chustach, przymierzyłam chustę. Po to właśnie tam poszłam.
Filmu nie oglądałam, a spotkanie z Ireną Chołuj takie sobie - chyba rzeczywiście za krótkie.
Pięćdziesiąt procent naszej zdolności uczenia się rozwija się w ciągu pierwszych czterech lat życia. W związku z tym rodzice są najważniejszymi nauczycielami dziecka. Mimo to żaden rząd nie wydaje nawet jednego procenta budżetu szkolnictwa na ich szkolenie. Gordon Dryen, Jeanette Vos "Rewolucja w uczeniu"

asia_weganka 

Wysłany: 2009-01-03, 13:11   

a czego Wam brakowało i co było zbędne na tym spotkaniu?

Tu komentarz do jednej ze współorganizatorek, do autorki książki "Odkrywam macierzyństwo" Pani Preti: hxxp://www.wegetarianizm.informacje48.info/o;ksiazce;odkrywam;macierzynstwo;reklamowanej;przez;wegetarianski;swiat;list;otwarty;do;preeti;agrawal;,watek,w3593.html
Ostatnio zmieniony przez asia_weganka 2009-01-03, 13:56, w całości zmieniany 1 raz  

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2009-01-03, 13:28   

asia_weganka, może by tak większy podpis, na całą stronę? bo na razie jest tylko na pół, słabo...

asia_weganka 

Wysłany: 2009-01-03, 17:02   

Temat pokrewny:
"Spotkania z Matkami - naturalistkami - _- o porodzie bez odcinania pępowiny, ...":
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=4501

(może chociaż do tego przyda się ten internet)

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2009-01-03, 20:03   

Jak chcesz być postrzegana jako normalna - zmień podpis.
Czemu nikt z tym nie zrobi porządku? Mam serdecznie dość tych tośko-trolów. A najlepiej dajcie mi możliwość moderowania to wezmę na siebie niemoralny postępek.

Odpowiedz do tematu