|
ból w prawym boku |
| Autor |
Wiadomość |
Tobayashi

Pomogła: 34 razy Dołączyła: 03 Sie 2007 Posty: 1507
|
Wysłany: 2009-02-02, 15:39
|
|
|
| Aisha, wspólczuję Ci bardzo, ale to, co opisujesz brzmi poważnie i ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, a jeszcze wcześniej powiedziałabym nauczycielowi, co się dzieje i za nic nie zmuszałabym się do ćwiczeń. Jako przyszła nauczycielka jogi przecież wiesz, ze nie wolno ćwiczyć, gdy ciało daje nam tak krzyczące znaki, że coś jest nie tak. Tego nie można lekceważyć. |
|
|
|
 |
olgasza
królowa życia

Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2009-02-02, 16:15
|
|
|
Aisha, opis tego bolu jest bardzo bliski z tym, co przezywalam kilka lat temu. Tez strasznie klulo mnie w lewym boku, niemal przy kazdym ruchu, jak juz nie moglam wstac z bolu, to sasiadka zawiozla mnie do lekarza i okazalo sie, ze to zapalenia miesnia miedzyberowego. Na to w zasadzie nie ma lekarstwa, oprocz lekow dzialajacych ogolnie przeciwzapalnie - typu silny Ibuprofen. Rzeczywiscie po zazywaniu tegoz bol oslabl, a po tygodniu zniknal, zeby juz nie wrocic.
Wiec moze to to?
U mnie to bylo powiklanie po grypie, a u ciebie moze rekacja somatyczna na stres zwiazany z egzaminem? Nie wiem, tak sobie dywaguje...
W kazdym razie do lekarza koniecznie. |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2009-02-02, 16:56
|
|
|
porozmawiaj i idź do lekarza
z takich naturalnych metod dodatkowo możesz spróbować z arniką (jest dostępna jako nalewka i jako maść np. hxxp://www.doz.pl/leki/p5344-Arnica-Heel_S_masc ) |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-02-02, 17:01
|
|
|
| Może to zapalenie mięśni międzyżebrowych? To bardzo boli, warto iść do lekarza, bo to niekoniecznie to, ale może też pomóc plaster rozgrzewający z apteki bez recepty. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-02-02, 19:25
|
|
|
| Moja mama miała to zapalenie - chodziła an zastrzyki i pomogło. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-02-02, 20:56
|
|
|
Koniecznie idz do lekarza bo to nie są żarty,a swojemu nauczycielowi powinnaś powiedzieć od samego początku o tym bólu. Egzamin jest b. ważny, ale Twoje zdrowie jest Najważniejsze. Jak chcesz zdać ten egzamin z takim bólem ? Czasem boimy się przyznać do tego,że coś jest nie tak. Egzamin nie ucieknie! Wierzę, że wszystko będzie o.k. Tego Ci życzę z całego serca. Trzymaj się cieplutko... |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-02-02, 22:04
|
|
|
| Aisha napisał/a: | pojawiło się dziwnym trafem PO przeziębieniu, które oczywiście lekceważyłam.. | no, to będzie dobrze, za parę dni o tym zapomnisz |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Tobayashi

Pomogła: 34 razy Dołączyła: 03 Sie 2007 Posty: 1507
|
Wysłany: 2009-02-03, 09:11
|
|
|
Aisha, twardzielka z Ciebie Powodzenia!!! |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-02-09, 12:13
|
|
|
Aisha Jaki z Ciebie uparty człowiek, ba nawet rzec można fanatyczny... Można bardzo lubić ćwiczyć, można być konsekwentnym, ale swoje zdrowie trzeba szanować nade wszystko!!! Nie można tego lekceważyć! Jaki z Ciebie byłby nauczyciel? Nauczyciel jest też człowiekiem z krwi i kości, coś o tym wiem. Przemyśl to jeszcze i podejmij właściwą decyzję-taką mam do Ciebie prośbę, i nigdy nie myśl, że ból jest nam dany ot tak sobie , by go lekcewazyć i o nim zapomnieć...Serdecznie Cię pozdrawiam. jogiczne uściski... |
|
|
|
 |
kasienka

Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-02-09, 21:46
|
|
|
Szczerze, to nie chciałabym mieć nauczyciela, który stosuje podwójne standardy...Jedne dla siebie, inne dla uczniów...
Może ten ból pojawił się po coś...żeby coś Ci pokazać i czegoś nauczyć...
Tak czy inaczej, życzę, żeby przeszło. |
|
|
|
 |
|
|