kociakocia

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 05 Sty 2009 Posty: 4300 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2009-02-21, 13:42 Warsztaty dla młodych Mam z dziecmi do 1 roku
|
|
|
Młoda Mama - spotkania dla Mam z maluchami do 1 roku życia
Powszechnie sądzi się, że przez urodzenie dziecka niemal automatycznie matki nabierają kompetencji rodzicielskich, że okres wczesnego macierzyństwa to niekończące się pasmo szczęścia. Młodym mamom nie wypada narzekać, skarżyć się, złościć. Nowa rola matki to oprócz wielu radości także trudności, stres, zmagania się z wieloma problemami, zmęczenie. Młode mamy często zostają same z wieloma trudnościami. Nie zawsze mają oparcie.
Dlatego zespół Pomocy Rodzicom zaoferował młodym mamom warsztaty- spotkania z innymi młodymi mami, prowadzone przez psychologów. To także okazja by przełamać codzienną rutynę obowiązków i opieki nad dzieckiem.
Na warsztatach mamy otrzymają wsparcie, będą miały możliwość podzielenia się codziennymi problemami. Organizatorzy chcieliby, aby po zajęciach młode mamy miały większe zaufanie do swoich kompetencji macierzyńskich, były bardziej pewne siebie, nabyły wiedzę dotyczącą rozwoju dziecka, nauczyły się jak lepiej dogadywać się z dzieckiem.
Zajęcia „Młoda Mama” kierowane są do kobiet – młodych mam, przebywających na urlopach macierzyńskich i wychowawczych. Mamy mogą przychodzić z niemowlętami do 1 roku życia. Zajęcia odbywają się w sali wyposażonej w sprzęty do pielęgnacji niemowląt.
Planowanych jest 7 spotkań po 3 godziny,
Najbliższe terminy:
pierwsza grupa rusza 23 luty, spotkania w poniedziałki, w godz.13.00-16.00,
druga grupa: 26 luty (czwartki), godz.13.00-16.00
Zajęcia są bezpłatne dla mam z Żoliborza
Adres: Ul. Popiełuszki 16/lok.8 (bliżej Marymont), Warszawa
Zapisy przez stronę www.pomocrodzicom.pl
lub telefon: 0 609 858 868- Monika Ciechomska
Źródło: www.miastodzieci.pl
Niedawno urodziłaś dziecko. Twój świat stanął na głowie. Rytm dnia (i nocy) uległ całkowitej zmianie. Twoje ciało jest na 24-godzinnym dyżurze. Choć pewnie jesteś zadowoloną mamą, to czasami chciałabyś uciec z krzykiem. Zastanawiasz się, czy to, co mi się przydarza jest normalne? Czy to tak ma być?
Jeżeli chcesz czerpać siłę ze spotkań z mamami o podobnych doświadczeniach - zapraszamy. Mamy nadzieję, że te spotkania pomogą Wam odnaleźć siebie po rewolucji spowodowanej narodzinami malucha, a także oswoić i zaakceptować nową rolę. Będziemy rozmawiać o tym, co dla Was żywe i ważne, co porusza i zastanawia.
Grupy odbywają się cyklicznie i są zamknięte. Nowa grupa ruszy 12 marca 2009. Zainteresowane prosimy o kontakt na adres stopociech@stopociech.pl.
Źródło: www.stopociech.pl |
_________________ MEI TAI, POUCH, CHUSTY KÓŁKOWE, NOSIDEŁKO ERGONOMICZNE wkrótce, zapraszam
hxxp://www.facebook.com/pages/Madame-Googoo-baby-carriers/145687608816099 MADAME GOOGOO baby carriers
hxxps://picasaweb.google.com/madamegoogoo
Doradca noszenia dzieci ClauWi® |
|