|
najlepsze prezenty |
| Autor |
Wiadomość |
olgasza
królowa życia

Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2008-12-25, 12:39 najlepsze prezenty
|
|
|
Pochwalcie sie, prosze, jakie najlepsze prezenty dostaliscie, niekoniecznie na swieta, niekoniecznie w tym roku, tylko tak ogolnie...Moze ten watek stanie sie inspiracja, dla kogos, kto nie wie, co ofiarowac.
U mnie - jednym z najfajniejszych prezentow ever byl hamak, ktory dostalam od przyjaciolki na urodziny. Po prostu bomba! |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 6526
|
Wysłany: 2008-12-26, 00:40
|
|
|
no nie wszyscy na raz, nie nadążam czytać tego wątku |
_________________ this is the strangest life I've ever had...
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
 |
olgasza
królowa życia

|
Wysłany: 2008-12-26, 08:32
|
|
|
o capri, dzieki dozgonne, ze sie wpisalas! nawet nie wiesz, jak mi ulzylo:-)
Juz mialam prosic modów o wykasowanie i tak mi glupio, ze taki marny wątek założyłam
|
|
|
|
 |
ań
Berserk fan

Pomogła: 90 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6991
|
Wysłany: 2008-12-26, 08:47
|
|
|
olgasza, fajny wątek!
ja ostatnio dostałam zestaw różnych przypraw prosto z Indii, przywiezionych przez ojca darowicielki-mega wypas |
_________________ Jag 2004; Lefo 2008; Dobr 2012 |
|
|
|
 |
olgasza
królowa życia

|
Wysłany: 2008-12-26, 08:49
|
|
|
| ań napisał/a: | | olgasza, fajny wątek! |
och, juz mnie nie pocieszaj...
| ań napisał/a: | | dostałam zestaw różnych przypraw prosto z Indii, przywiezionych przez ojca darowicielki-mega wypas |
w takim razie wpraszam sie na masala-party |
|
|
|
 |
Malati
Pomogła: 71 razy Dołączyła: 10 Cze 2007 Posty: 3924
|
Wysłany: 2008-12-26, 10:58
|
|
|
W tm roku,najlepszym prezentem jaki dostałam jest duzy kubek. Jestem smakoszem herbaty i moge teraz wypijac jej wieksze ilość za jednym razem |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
|
Wysłany: 2008-12-26, 11:02
|
|
|
| olgasza napisał/a: | o capri, dzieki dozgonne, ze sie wpisalas! nawet nie wiesz, jak mi ulzylo:-)
Juz mialam prosic modów o wykasowanie i tak mi glupio, ze taki marny wątek założyłam
|
przestań, wątek fajny, bo myśleć dużo trzeba
ja lubię książki dostawać, te z kategorii - kupię sobie, ale kiedyś później Bardzo się ucieszyłam, kiedy kilka lat temu dostałam "Balladę o dziwnym zespole". Ucieszyłoby mnie wiele albumowych wydawnictw dotyczących moich ulubionych zespołów, podobnie dvd z moimi kultowymi filmami (chociaż, kilka lat temu, mąż mój wydał kilka ciężkich stów na potęzny kufer z całą dyskografia i wideografią the doors - wszystko - każda płyta, plus wszystkie materiały wideo - i jakoś się nigdy nie wczułam )
Wczoraj całkowicie rozwalił mnie Wojtek - Kacper narzekał, ze dostał książkę, a Wojtek mu mówi: "to nieładnie tak mówić, bo Mikołaj bardzo się starał, zeby Ci zrobić przyjemność, i teraz jest mu przykro!" |
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2008-12-26, 11:59
|
|
|
oj chyba narzekanie idzie nam lepiej niż cieszenie się z prezentów
mnie kiedys niezmiernie ucieszył mój W,. kiedy przechodziłam etap fascynacji Tuwą, sprowadził specjalnie mapę tego kraju, no i kilka lat później udało się nam tam pojechac
a w tym roku, juz pisałam ucieszyły mnie prezenty do twórczości plastycznej - kredki, pastele i maszyna do szycia. |
|
 |
ań
Berserk fan

Pomogła: 90 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6991
|
Wysłany: 2008-12-26, 12:12
|
|
|
ja lubię prezenty od Jaca-zawsze trafione kiedyś np książka Osho którą chciałam, ale nie wiem skąd On wiedział o tym, albo kiedyś był po coś tam we Wrocku i przywiózł mi stamtąd bukiet ślicznych polnych kwiatów od babci sprzedającej w rynku |
_________________ Jag 2004; Lefo 2008; Dobr 2012 |
|
|
|
 |
agus

Pomogła: 44 razy Dołączyła: 11 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Biała Podl./So'ton
|
Wysłany: 2008-12-26, 13:40
|
|
|
Moja Ada uważa Nintendo DS za bardzo udany prezent godny polecenia nie tylko dla dzieci w jej wieku (rodzice też jej czasem podbierają, żeby poćwiczyć umysł czy oko ) |
|
|
|
 |
agus

Pomogła: 44 razy Dołączyła: 11 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Biała Podl./So'ton
|
Wysłany: 2008-12-26, 14:17
|
|
|
| euridice napisał/a: | | Dla mnie najlepszym prezentem zawsze będzie książka, książka i jeszcze raz książka | Dla mnie też Choć są książki lepsze i gorsze, niektóre po jednokrotnym przeczytaniu (albo i bez) wędrują od razu do biblioteki lub na makulaturę...
Co do Nintendo, są w Polsce, właśnie znalazłam na allegro, ale ceny chyba wyższe niż w UK... Jest to jednak fajna rozrywka np. w podróży, zwłaszcza jak się dobierze gry rozwijające myślenie. |
|
|
|
 |
Jagula
matka-nomadka

Pomogła: 64 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 3207
|
Wysłany: 2008-12-26, 16:11
|
|
|
Ja liczę na to ,że najlepszy prezent jeszcze przede mną |
_________________ hxxp://www.alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří. |
|
|
|
 |
YolaW

Pomogła: 39 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5462 Skąd: Południe :)
|
Wysłany: 2008-12-26, 23:03
|
|
|
| Ja też nie pamiętam o jakimś mega trafionym prezencie. Mój T. Najczęściej nic mi nie kupuje, albo sama mu mówię co chcę i idę sobie kupić. A marzy mi się od niego jakiś prezent... |
_________________ hxxp://www.slub-wesele.pl]
hxxp://slub-wesele.pl/]
hxxps://achtedzieciaki.pl/artykul/17] |
|
|
|
 |
biechna

Pomogła: 65 razy Dołączyła: 09 Cze 2007 Posty: 4587
|
Wysłany: 2008-12-27, 06:56
|
|
|
Ja dostaję tak dużo idealnych prezentów, że sama nie wiem, które wpisać, serio
Z samych tegoroczno-świątecznych mogłabym wpisać książki, maszynę do szycia, piękne drewniane koty, perfumy z wyłącznie naturalnych składników, mosiężne dzwonki i jeszcze jakieś pierdoły, trafione również idealnie.
A kuzynka zachwyciła nas prezentem, otóż dostaliśmy grę Monopol, wydanie - Edynburg! Z naszym Zamkiem, mostami z Queensferry itd, extra sprawa Gramy w oczekiwaniu na poród |
|
|
|
 |
kamma
Magellan

Pomogła: 147 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 7442 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2008-12-27, 12:22
|
|
|
| biechna napisał/a: | | mosiężne dzwonki |
mam bzika na punkcie metalowych dzwonków!!! byle nie ceramicznych Więc dla mnie dzwonki to zawsze świetny prezent, choć już połowa domu obwieszona.
Poza tym zawsze książki, ale tu lepiej zrobić wywiad, bo można sromotnie chybić. W tym roku dostałam pod choinkę same trafione prezenty: kosmetyki vegan oraz rzeczy zamówione: żyrandol i blender. Wiedząc cośkolwiek o sytuacji życiowej człowieka można dobrać coś trafnego; my na przykład wciąż urządzamy się w naszym domu i wszelkie gadżety do domu są niezwykle przydatne. Ale znowu: lepiej dyskretnie przepytać, bo urządzanie domu to bardzo intymna czynność, każdy ma swój gust. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś" |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2008-12-27, 12:23
|
|
|
| biechna napisał/a: | | maszynę do szycia |
ty też ??
możemy się wymieniać wykrojami |
|
 |
ewatara
ewatara

Pomogła: 28 razy Dołączyła: 22 Sie 2007 Posty: 1155
|
Wysłany: 2008-12-27, 22:40
|
|
|
Zabrzmi może głupio i nie po wegetariańku, ale ja najbardzije w życiu cieszyłam się jak rodzice kupili mi w końcu po 13 latach błagań psa, ale najpierw powiedzieli o tym, potem poszliśmy wybrac psa. A było to po tym jak całe lata chodziłam po sąsiadach wyprowadzac ich psy bo nie miałam swojego, aż jeden mnie tak pogryzł jak miłam 7 lat, że muisiałam byc szyta na twarzy (szczegół, że i tak później chodziłam i wyprowadzałam go znowu )
Z innych prezentów to raczej takie, które sama sobie wybieram.
Ja zrobiłam w tym roku mojemu K. kalendarz ścienny własnej roboty, a w każdym miesiącu na gównej karcie zdjęcie jego z Jasmi , może 1,2 razy ja z małą + jakieś złote mysli, aforyzmy itd, powiedził, że to najlepszy prezent jaki w życiu dostał |
|
|
|
 |
kamma
Magellan

Pomogła: 147 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 7442 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2008-12-27, 22:52
|
|
|
O, ja zrobiłam kiedyś kalendarz dla moich rodziców. Na każdy miesiąc była fotka jednego z wnucząt w klimacie dostosowanym do pory roku, a do tego wpisałam wszystkie ważne rodzinne daty - urodziny, imieniny, rocznice ślubu - zarówno bliższej, jak i dalszej rodziny. Trochę musiałam pokopać Do tej pory korzystają z niego jak ze ściągawki |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś" |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
|
Wysłany: 2008-12-27, 23:31
|
|
|
w podobny deseń: mój teść dostał od nas na gwiazdkę koszulkę ze zdjęciem Olki i napisem DUMNY DZIADEK, paradował w niej wszędzie, gdy tylko temp była wyższa od zera a jak teściowa mu ją złośliwie wyprała w zbyt gorącej wodzie, to przyszedł na nią naskarżyć Kubki ze zdjęciami dzieci też dawalismy, kalendarze mieliśmy w planie, ale jakoś nigdy sie nie zmaterializowało. |
|
|
|
 |
ewatara
ewatara

Pomogła: 28 razy Dołączyła: 22 Sie 2007 Posty: 1155
|
Wysłany: 2008-12-27, 23:50
|
|
|
u nas takie kalendarze z "pustymi" kartkami były w Billi, pakowane po 2, więc jeszcze jeden chyba zrobie dla nas, a potem będę mogła go dać "do pudełka na pamiątki" z dzieciństwa dla Jasmi |
|
|
|
 |
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:10
|
|
|
| ewatara napisał/a: | | Zabrzmi może głupio i nie po wegetariańku, ale ja najbardzije w życiu cieszyłam się jak rodzice kupili mi w końcu po 13 latach błagań psa, ale najpierw powiedzieli o tym, potem poszliśmy wybrac psa. |
wiem o co chodzi tez po latach rykow"wy pewnie nigdy..."U mnie to nie bylo w sumie w kategoriach prezentu niby,ale rodzice wykorzystali troche okazje komunii i dostalam takie zdjecie psa tej rasy i z tylu bylo imie mojego psiaka i imiona rodzicow i data urodzenia-urodzil sie wlasnie tego dnia rano,szacun za szybka akcje hodowczyni i moich rodzicow z tym"aktem urodzenia",jeszcze nie metryka wlasciwą a za 3 m-ce sie ta kulka pojawila u nas i zyla szczesliwie lat 15.
Takie troche OT,bo nigdy tego jako prezent nie postrzegalam. |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
 |
sylv
niedowiarek

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3138 Skąd: Sz-n
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:21
|
|
|
| Alispo napisał/a: |
wiem o co chodzi |
ja też tylko to w zasadzie był prezent dla całej rodziny
w tym roku mój D. dostał super prezent: kubek do herbaty, który jest czarny, ale jak się wleje wrzątek, to pojawia się na nim- tak fajnie wyłania z ciemności - satelitrne zdjęcia całego globu i napis "świat należy do Ciebie" - prawie się spłakał chłopak
a w tym roku super prezentem-niepodzianką dla mnie był śliczny naszyjnik i kolczyki z wnętrza muszli (takich spiral) od naszej pen-friend ze sri lanki ma taką wartośc, bo był dany z odruchu serca i przebył taką długą drogę... |
_________________ hxxp://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]
moje aukcje
hxxp://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19996001 |
|
|
|
 |
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:34
|
|
|
skojarzylo mi sie z tym: hxxp://www.toys4boys.pl/Kubek-ocieplenia-globalnego-item393.html]hxxp://www.toys4boys.pl/Kubek-ocieplenia-globalnego-item393.html
tez fajny;) |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
 |
Soul

Pomogła: 27 razy Dołączyła: 06 Sty 2008 Posty: 554 Skąd: .:ToruńMagicCity:.
|
Wysłany: 2008-12-29, 08:36
|
|
|
Najlepszym prezentem tego roku jest chusta od ukochanego głównie lniana + bawełna, widać w niej charakter mojego niepokornego męża, bo jest w surowym klimacie, czarno-biała, taka pancursko arabska
od przyjaciela dostałam pod choinkę masaż dźwiękiem misami tybetańskimi 1,5 h tylko dla mnie, normalnie odjazd..
A tak w ogóle, najlepszym prezentem zeszłego roku, był prezent od mojego M., 3,5 h masaż poporodowy, zrobiony przez kochaną i cudowną kobietę. Tego nigdy w życiu nie zapomnę, to jest coś nie do opisania... Przedtem oczyszczająca, lekka przekąska, herbatka, świece, do masażu czysty olej kokosowy i olejki, muzyka.. Aż się rozmarzyłam.. Jak któraś bedzie miała ochotę i będzie w okolicach Warszawy, to z chęcią dam namiary, tania kobietka nie jest - ale dla mnie warta każdych pieniędzy..
Bodi, Biechna, oj zazdroszczę maszyny do szycia!!!! |
|
 |
kocham_tramwaje
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 07 Wrz 2008 Posty: 997
|
Wysłany: 2008-12-29, 11:47
|
|
|
faktycznie | euridice napisał/a: | ładnie śpiewa |
|
_________________ hxxps://www.facebook.com/pages/Poduszkarka/1391382977755418?ref=hl
hxxps://www.facebook.com/pages/Flash-Decor/114932025350210?bookmark_t=page |
|
|
|
 |
|
|