wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
poranne zaropiałe oko
Autor Wiadomość
maryczary 
kocham życie

Pomogła: 22 razy
  Wysłany: 2009-04-17, 11:04   poranne zaropiałe oko

dobra, nie znalazłam takiego tematu wcześniej (ale zdarza mi się dużo przeoczyć więc nie gwarantuję unikalności tematu :-> )

Ada dzisiaj wstała z zaropiałym prawym okiem, prawie całe zalepione (takie śpiochy po spaniu w mega ilości) ale umyłyśmy i git, do tej pory nie daje sygnałów, żeby ją piekło czy bolało. Nic a nic.
Dodam jeszcze że wczoraj miała 38,4 oC a dzisiaj już tylko 37,4 oC, bez żadnych innych objawów. Gorączka prawdopodobnie od ząbków które pewnie nadejdą- zawsze gorączkuje wysoko, nawet powyżej 39 jak jej wychodzą ząbki. Teraz czekamy na piątki :)

Czego to objaw? Co jej organizm stara się powiedzieć?

[ Dodano: 2009-04-17, 13:52 ]
Ada właśnie wstała z dziennej drzemki i oczko znów zaropiałe ale duuużo mniej.

Czy możemy pójść z tym jutro na basen?

ag 

Pomogła: 45 razy
Wysłany: 2009-04-17, 22:25   

U nas problem z ropiejącym oczkiem pojawił się kiedy Łukasz był malutki jeszcze. Udało się to zaleczyć kroplami do oczu ale byłam u okulisty, robiliśmy posiew etc. Przemywałam solą fizjologiczną i masowałam też te kanaliki. I niedawno problem wrócił, było to kiedy Łukasz zachorował - obturacyjne zapalenie oskrzeli, jednocześnie zaczęło mu ropieć oko ale to tak że nie nadążałam przemywać, całe miał zalepione. Gorączkował wtedy. Byliśmy u pediatry, który zalecił tylko przemywanie solą fizjologiczną. Następnego dnia już była poprawa. Myślę więc, że to mogło mieć związek z ogólnym osłabieniem organizmu przez chorobę i gorączką.

maryczary 
kocham życie

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2009-04-17, 22:41   

dzięki ag już myślałam, że nikt nie zauważył mojego posta zapytaniowego :-D oprócz oczka nic innego się nie dzieje - nie miała gorączki przez cały dzień, no nic zobaczymy rano.

[ Dodano: 2009-04-18, 17:46 ]
Myślę, że to ząb, bo palce cały czas w buzi i smoczka gryzie tylnymi zębami, ale cały dzień dzisiaj te oczka ropieją, czy to może być od bólu zęba?

Martwi mnie to oko :cry: Czy powinnam iść do lekarza? Oczywiście jest łikend więc szpital tylko przyjmuje, takie akcje zawsze w łikend :-/

[ Dodano: 2009-04-19, 17:13 ]
nikt nie pisze oprócz mnie (i ag), ale mimo to skończę mój monolog ;-) , może komuś się przyda.

Wczoraj wieczorem byliśmy u dyżurnego pediatry w szpitalu (sobota wieczór), był opryskliwy, nieuprzejmy i niepomocny od samego początku! brrrrrr, zaglądnął jej tylko do gardła - było ok!
Nie przytaczam całej rozmowy bo nie ma sensu - nie wiedząc co z nia przepisał krople do oczu i maść do oczu z antybiotykiem, których nie wykupiłam. Plus taki, że dowiedziałam się, że do laryngologa trzeba by pójść (oba oczka już ropiały po południu :cry: )

Dzisiaj rano byliśmy w szpitalu u laryngologa - przemiła pani, po badaniu gardła i uszu stwierdziła zapalenie uszu. Zdziwiłam się bo kataru nie ma, a ona na to że może ma wewnętrzny. Zaproponowała antybiotyk, poprosiłam o cos lżejszego, bez problemów się zgodziła :mryellow: , ma kropelki do oczu (objawy, tzn ropienie, już ustąpiły) i krople do uszu. Widać od razu poprawę, nie wije się z bólu (tak jak to miało miejsce w sobotnie popołudnie i wieczór). Jest normalna, w sensie jej zachowanie.

Może to wszystko być od zębów.

Mam nadzieję, że najgorsze mamy za sobą, za niedługo pójdę do laryngologa na kontrolę.

Odpowiedz do tematu