kofta |
Autor |
Wiadomość |
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2014-05-25, 17:25
|
|
|
Ja robię z mąką pszenną i bardzo mi smakuje. Może była niedosmażona?
Mąki z cieiciorki do całości bym nie ryzykowała, może trochę... Ona ma jednak dość wyraźny smak. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
edysqa
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 02 Sie 2009 Posty: 1093 Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
|
Wysłany: 2014-05-25, 19:35
|
|
|
Kofi, sprobowalam najpierw bardzo usmażyć i juz bylo je czuc spalenizną pozniej troche mniej i to samo. Moze po prostu za duzo tej mąki było. W kotletach nie czuc smaku kapusty tylko mąki |
_________________ Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2014-05-25, 21:36
|
|
|
Mogło być za dużo mąki - też kiedyś dałam za dużo i były gorsze, za to jak jest mniej, to mocno się kleją, trudniej się robi. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-05-25, 22:04
|
|
|
ja daję orkiszową, zawsze piekę, smaczne |
|
|
|
|
majaja
wybuchowa wredota
Pomogła: 52 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 3450 Skąd: warszawskie Bielany
|
Wysłany: 2014-05-26, 20:15
|
|
|
Robiłam i z pszennej i żytniej żurkowej i gryczanej. Najsmaczniejsze jak dla mnie są z gryczanej. Według mnie prawie na pewno dałaś za dużo mąki, ja daję tyle by się lepiło, może kubek na małą główkę kapusty, dospuje stopniowo by nie przesadzić. Jeśłi dało się szczyptę soli i porządnie gniecie to kapusta puszcza sok i to się musi trzymać. Kapusty ma być więcej niż mąki. Olej u leję tyle by dało się w tym wszystkie kofty obtoczyć, ale żeby nie pływało, w zasadzie jak obtoczę to w naczyniu nie ma oleju już. |
|
|
|
|
Ka.ja
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 24 Paź 2008 Posty: 746 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-08-05, 20:38 KOFTA Z KALAFIORA
|
|
|
Bardzo polecam koftę kalafiorową - przepis hxxp://medytujemy.pl/kofta-w-programie/]stąd
Składniki:
pół kalafiora startego na tarce o grubych oczkach
mała marchewka starta na tarce o małych oczkach
mała pietruszka starta na tarce o małych oczkach
mały, poszatkowany pęczek koperku
czubata łyżeczka soli kamiennej lub morskiej (ja dałam różową himalajską)
łyżeczka pieprzu ziołowego
pół szklanki mąki z ciecierzycy lub mąki grochowej
olej (najlepiej ryżowy do smażenia)
Starte warzywa mieszamy ze wszystkimi składnikami z wyjątkiem mąki z ciecierzycy. Dokładnie ugniatamy, aby puściły sok. Dodajemy mąkę z ciecierzycy. Z ciasta formujemy małe kulki, a następnie delikatnie spłaszczamy. Smażymy na patelni (tłuszczu wlewamy tyle, aby kotleciki zanurzone były do połowy).
Nie bardzo chciało mi się to kleić, więc dałam jeszcze do masy chlust oleju ryżowego i trochę bułki tartej. Po usmażeniu odsączyłam na ręcznikach papierowych.
Podałam do tego ryż brązowy, sos pomidorowy (oliwa,cebula,pomidory z puszki, sól, pieprz ziołowy, ostra papryka) i duuuuużo natki pietruszki. Pychota - jedliśmy przez 3 dni pod rząd (wykorzystałam cały duży kalafior)[/u] |
_________________ hxxp://www.suwaczek.pl/]
Ciuszki chłopięce 110-140,zabawki, książki dla dzieci i dorosłych - hxxps://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/hZRW/ |
|
|
|
|
|