wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
oczyszczanie wątroby lekami homeo. a bilurbina
Autor Wiadomość
topcia

Wysłany: 2009-04-30, 21:38   oczyszczanie wątroby lekami homeo. a bilurbina

A więc tak: od 25 lutego biorę leki Hepeel i Salix/Rhus. TEn pierwszy jest lekiem wątrobowym. Zrobiłam badanie moczu ogólnie i mam podwyższoną bilurbinę. Nie mam jak zadzwonić do mojego lekarza, bo wiadomo, wolne dni. MOże ktoś z Was się orientuje, czy podwyższona bilurbina jest naturalnym procesem przy oczyszczaniu wątroby i czy to ma się jakoś do składu mojego mleka?
Będę wdzięczna za konsultacje :-)

puszczyk 

Pomogła: 102 razy
Wysłany: 2009-05-01, 07:58   

topcia, z tego co wiem podczas karmienia piersią nie należy oczyszczać organizmu, bo to z czego się oczyszczasz trafia do mleka(o ile te leki maja takie działanie i taki masz cel). Ja stosowałam jedynie dietę przeciwgrzybiczną, a dr Ziębowski mówił, że kurację izopatyczną mogę przeprowadzić dopiero po zakończeniu karmienia.

topcia

Wysłany: 2009-05-03, 21:40   

puszczyk napisał/a:
tego co wiem podczas karmienia piersią nie należy oczyszczać organizmu, bo to z czego się oczyszczasz trafia do mleka(

wiem. Moja lekarka mówiła, że tych toksyn jest tak mało, że nie warto odkładać leczenia, bo to proces odwleczony w czasie (5 m-cy przynajmniej). Ale zasiałaś mimo to nutkę wątpliwości i już sama nie wiem..... Na razie odstawiłam Hepeel. Jutro będę do niej dzwonić.
Dzięki za natchnienie do ponownego rozpatrzenia sprawy :-)

maga 
mama Zioma

Pomogła: 79 razy
Wysłany: 2012-05-07, 10:12   

Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć nowych.

Jesteśmy w trakcie odrobaczania Vermoxem. Po pierwszej serii (2xdziennie po 1 tabletce) lekarka zaleciła nam oczyszczanie wątroby preparatem homeopatycznym Hepatodrainol. Od 3 dni łykamy te kropelki. Niby wszystko ok, ale ja się czuję fatalnie. Przez 2 dni bolała mnie głowa, miałam mdłości, zawroty, dziś jestem bardzo osłabiona. Czy to może być skutek uboczny tych kropli? A może tak się dzieje podczas oczyszczania?

Malinetshka 
Paulina

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2012-05-07, 13:12   

maga, ja co prawda nigdy się nie odrobaczałam :> ale z pewnością może to być skutek zabicia robali, gdyż wydzielają toksyny.. W ogóle uwalnianie jakichkolwiek toksyn z komórek do krwiobiegu to właśnie takie nieprzyjemności jak bóle głowy, mdłości itp. Podczas okresu np. też jest swoiste oczyszczanie, dlatego wiele z nas cierpi w ten sposób. Tyle mi wiadomo. Może ktoś się wypowie z własnego doświadczenia.

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2012-05-07, 13:20   

Ja też co prawda nie robiłam tego, ale myślę, że taki lek nie ma skutków ubocznych sam w sobie (wiem, że jesteś sceptyczna wobec homeo w ogóle), natomiast ból głowy i inne nieprzyjemności (nawet biegunka czy wymioty) przy oczyszczaniu organizmu są rzeczywiście standardem. Niepokoić by mogło, gdyby się to przeciągało na tydzień czy dwa.

maga 
mama Zioma

Pomogła: 79 razy
Wysłany: 2012-05-07, 19:38   

Dzięki dziewczyny. Przypuszczałam, że tak może być. Nieźle musiałam być zawalona tymi świństwami :-/ W dalszym ciągu czuję się paskudnie, tak jakby grypowo. Jestem tak słaba, że nie mam siły stać na nogach (a muszę). Eh... Mam nadzieję, że to faktycznie to a nie jakieś choróbsko mnie trawi.

Odpowiedz do tematu