|
oczyszczanie wątroby lekami homeo. a bilurbina |
| Autor |
Wiadomość |
topcia
|
Wysłany: 2009-04-30, 21:38 oczyszczanie wątroby lekami homeo. a bilurbina
|
|
|
A więc tak: od 25 lutego biorę leki Hepeel i Salix/Rhus. TEn pierwszy jest lekiem wątrobowym. Zrobiłam badanie moczu ogólnie i mam podwyższoną bilurbinę. Nie mam jak zadzwonić do mojego lekarza, bo wiadomo, wolne dni. MOże ktoś z Was się orientuje, czy podwyższona bilurbina jest naturalnym procesem przy oczyszczaniu wątroby i czy to ma się jakoś do składu mojego mleka?
Będę wdzięczna za konsultacje |
|
|
|
 |
puszczyk

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2009-05-01, 07:58
|
|
|
| topcia, z tego co wiem podczas karmienia piersią nie należy oczyszczać organizmu, bo to z czego się oczyszczasz trafia do mleka(o ile te leki maja takie działanie i taki masz cel). Ja stosowałam jedynie dietę przeciwgrzybiczną, a dr Ziębowski mówił, że kurację izopatyczną mogę przeprowadzić dopiero po zakończeniu karmienia. |
|
|
|
 |
topcia
|
Wysłany: 2009-05-03, 21:40
|
|
|
| puszczyk napisał/a: | | tego co wiem podczas karmienia piersią nie należy oczyszczać organizmu, bo to z czego się oczyszczasz trafia do mleka( |
wiem. Moja lekarka mówiła, że tych toksyn jest tak mało, że nie warto odkładać leczenia, bo to proces odwleczony w czasie (5 m-cy przynajmniej). Ale zasiałaś mimo to nutkę wątpliwości i już sama nie wiem..... Na razie odstawiłam Hepeel. Jutro będę do niej dzwonić.
Dzięki za natchnienie do ponownego rozpatrzenia sprawy |
|
|
|
 |
maga
mama Zioma
Pomogła: 79 razy Dołączyła: 03 Cze 2008 Posty: 4625 Skąd: sielsko izersko
|
Wysłany: 2012-05-07, 10:12
|
|
|
Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć nowych.
Jesteśmy w trakcie odrobaczania Vermoxem. Po pierwszej serii (2xdziennie po 1 tabletce) lekarka zaleciła nam oczyszczanie wątroby preparatem homeopatycznym Hepatodrainol. Od 3 dni łykamy te kropelki. Niby wszystko ok, ale ja się czuję fatalnie. Przez 2 dni bolała mnie głowa, miałam mdłości, zawroty, dziś jestem bardzo osłabiona. Czy to może być skutek uboczny tych kropli? A może tak się dzieje podczas oczyszczania? |
|
 |
Malinetshka
Paulina

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2012-05-07, 13:12
|
|
|
maga, ja co prawda nigdy się nie odrobaczałam ale z pewnością może to być skutek zabicia robali, gdyż wydzielają toksyny.. W ogóle uwalnianie jakichkolwiek toksyn z komórek do krwiobiegu to właśnie takie nieprzyjemności jak bóle głowy, mdłości itp. Podczas okresu np. też jest swoiste oczyszczanie, dlatego wiele z nas cierpi w ten sposób. Tyle mi wiadomo. Może ktoś się wypowie z własnego doświadczenia. |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2012-05-07, 13:20
|
|
|
| Ja też co prawda nie robiłam tego, ale myślę, że taki lek nie ma skutków ubocznych sam w sobie (wiem, że jesteś sceptyczna wobec homeo w ogóle), natomiast ból głowy i inne nieprzyjemności (nawet biegunka czy wymioty) przy oczyszczaniu organizmu są rzeczywiście standardem. Niepokoić by mogło, gdyby się to przeciągało na tydzień czy dwa. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
maga
mama Zioma
Pomogła: 79 razy Dołączyła: 03 Cze 2008 Posty: 4625 Skąd: sielsko izersko
|
Wysłany: 2012-05-07, 19:38
|
|
|
Dzięki dziewczyny. Przypuszczałam, że tak może być. Nieźle musiałam być zawalona tymi świństwami W dalszym ciągu czuję się paskudnie, tak jakby grypowo. Jestem tak słaba, że nie mam siły stać na nogach (a muszę). Eh... Mam nadzieję, że to faktycznie to a nie jakieś choróbsko mnie trawi. |
|
 |
|
|