|
Poszukuję sprawdzonego chirurga - przepuklina |
| Autor |
Wiadomość |
koniczynka_k

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 276 Skąd: Orneta
|
Wysłany: 2009-10-17, 09:25 Poszukuję sprawdzonego chirurga - przepuklina
|
|
|
Znacie może dobrego i sprawdzonego lekarza, zajmującego się przepuklinami? Mój mąż ma podejrzenie przepukliny ale chcą go od razy pokroić a nie są pewni diagnozy.
Chciałabym go wysłać na konsultacje |
_________________ hxxp://wegedzieciak.pl]
hxxp://www.suwaczek.pl/] hxxp://www.suwaczek.pl/] |
|
|
|
 |
szo

Pomogła: 38 razy Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 2532 Skąd: PL
|
Wysłany: 2009-10-17, 09:50
|
|
|
| koniczynka_k, a gdzie mieszkasz ? |
|
|
|
 |
koniczynka_k

|
Wysłany: 2009-10-17, 14:06
|
|
|
Niedaleko Olsztyna (warm - mazurskie) ale to nie musi być bardzo blisko. szukałam w necie - warszawa, świętokrzyskie - bo tam mamy gdzie przenocować. ale jakoś informacjom netowym nie wierzę wolałabym kogoś sprawdzonego. |
|
|
|
 |
szo

|
Wysłany: 2009-10-17, 14:24
|
|
|
| koniczynka_k napisał/a: | | ale jakoś informacjom netowym nie wierzę | ja szukałam ortopedy informacje z netu pokrywały się z tymi od znajomych.
| koniczynka_k napisał/a: | | szukałam w necie - warszawa, świętokrzyskie | mylisz , że w Olsztynie tak dużym mieście niema sensownego chirurga. Przepuklina to tylko zabieg chirurgiczny, wiem co mówię ponieważ przeszłam 2 i mój syn również 2.
| koniczynka_k napisał/a: | | a nie są pewni diagnozy. | a tego to już nie rozumiem ? a co stoi na przeszkodzie ? |
|
|
|
 |
koniczynka_k

|
Wysłany: 2009-10-17, 14:38
|
|
|
| szo napisał/a: | | a tego to już nie rozumiem ? a co stoi na przeszkodzie ? |
umiejscowienie nie jest typowe i nie zachowuje się jak przepuklina (nie da się "wepchnąć" i nie powiększa się przy kasłaniu)
byliśmy u kilku lekarzy z tym i dwóch z nich zasugerowało, że być może to przepuklina (bez informacji co z tym dalej robić) a chirurg tez nie był pewien a od razu dał skierowanie na izbę przyjęć.
| szo napisał/a: | | mylisz , że w Olsztynie tak dużym mieście niema sensownego chirurga |
nie, po prostu szukałam nie konkretnego miejsca tylko lekarza, który się w tym specjalizuje właśnie ze względu, że nie ma typowych objawów. |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-10-17, 14:46
|
|
|
| koniczynka_k, a USG było? |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
rosa
born to be wild

Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2009-10-17, 18:00
|
|
|
mój mąż miał dwa zabiegi na pachwinowe
co rozumiesz przez nietypowe umiejscowienie? |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
 |
koniczynka_k

|
Wysłany: 2009-10-17, 18:04
|
|
|
będzie we wtorek, wcześniejsze było jakiś rok temu i nic nie wykazało właściwie były dwa, jedno usg przezbrzuszne, tam było wszystko w normie, i usg okolic pęcherza i tam znaleźli "przestrzeń płynową" i nie byli w stanie powiedzieć co to. |
|
|
|
 |
szo

|
Wysłany: 2009-10-17, 19:29
|
|
|
| koniczynka_k napisał/a: | | wcześniejsze było jakiś rok temu i nic nie wykazało | oj to zaczyna być dziwne, że to tyle trwa.
| koniczynka_k napisał/a: | | usg okolic pęcherza i tam znaleźli "przestrzeń płynową" | i w tej sytuacji nie zareagowali ?
| koniczynka_k napisał/a: | | (bez informacji co z tym dalej robić) | tu chyba sami powinniście zapytać jeżeli czuliście się zaniepokojeni |
|
|
|
 |
koniczynka_k

|
Wysłany: 2009-10-17, 21:18
|
|
|
tyle to trwa bo nie jest a właściwie nie było uciążliwe - ot guzek, tyle, że teraz zaczął boleć
lekarz od usg powiedział, że można to wyciąć, nie był tylko w stanie określić się co to jest, to była jego jedyna rada
i właśnie dlatego szukam sprawdzonego i dobrego specjalisty, który przejmie się i postara się postawić diagnozę a nie tylko snuć przypuszczenia
także proszę o nazwiska |
|
|
|
 |
|
|