|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
WARSZTATY DLA RODZICÓW W WARSZAWIE |
| Autor |
Wiadomość |
cynamon
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 14 Kwi 2010 Posty: 237 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-17, 20:46 WARSZTATY DLA RODZICÓW W WARSZAWIE
|
|
|
Chciałam polecić warsztaty, które organizują dziewczyny, u których skończyłam "jak mówić, żeby dzieci słuchały, jak słuchać żeby dzieci mówiły" i "Rodzeństwo bez rywalizacji" i mogę je z czystym sumieniem polecić. Teraz zaczynają się warsztaty Trening Skutecznego Rodzica na podstawie T.Gordona. Nie wiem, czy znacie jego książkę - ja uwielbiam i sama wybieram się na warsztaty
Pozwalam sobie wkleić kawałek opisu warsztatu:
Jako rodzic wykonujesz najbardziej odpowiedzialne zajęcie na świecie, jakim jest wychowanie dziecka. Nie zawsze jest ono łatwe. Masz wątpliwości, co do swojego zachowania wobec dziecka, trudność w radzeniu sobie z nieposłuszeństwem dziecka, jego złością, marudnością lub niechęcią do otworzenia się przed Tobą? Trening Skutecznego Rodzica (T.S.R.) uczy, jak skutecznie radzić sobie z takimi zachowaniami dzieci w taki sposób, aby zarówno rodzice jak i dzieci czuli satysfakcję.
T.S.R. jest jedynym programem dla rodziców w Polsce licencjonowanym przez Gordon Training International, instytucję edukacyjną oferującą szkolenia, które mają na celu poprawienie efektywność i jakość relacji międzyludzkich. Trening Skutecznego Rodzica istnieje po to, żeby poprawiać relacje pomiędzy dziećmi i rodzicami tak, aby stały się bliższe, cieplejsze i satysfakcjonujące dla obu stron. Trening przeznaczony jest więc dla każdego rodzica, któremu bliska jest taka idea.
Trening Skutecznego Rodzica skupia się na czterech głównych celach
1) pomaganiu dziecku w rozwiązywaniu jego problemów
2) reakcji rodzica na nieakceptowanych zachowaniach dziecka
3) rozwiązywaniu konfliktu potrzeb między rodzicem a dzieckiem
4) rozwiązywaniu konfliktu wartości między rodzicem a dzieckiem.
Terminy warsztatów: 24.05., 31.05., 7.06., 11.06., 21.06. w godz. 18:00-21.00 w centrum Warszawy.
więcej informacji na temat warsztatów:
hxxp://ascendo.pl/dlarodziny22.html
namiary na organizatorów:
hxxp://ascendo.pl/kontakt.html
serdecznie polecam! |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://tolabombola.wordpress.com]BLOG TOLI - zapraszam po dostęp na priva
hxxp://wrzesniowe.wordpress.com/]CIĄŻOWY BLOG KALINY |
|
|
|
 |
Katioczka

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 15 Kwi 2010 Posty: 1494 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-17, 23:30
|
|
|
fajne tematy warsztatów, ale ceny |
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=420918#420918]made by Katioczka |
|
|
|
 |
Kasia B.

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 849 Skąd: Warszawka
|
Wysłany: 2010-05-18, 00:11
|
|
|
Nooo ceny powalają, ale może warto zainwestować?
Kurcze i godziny zabójcze jak dla mnie
Cynamon powiedz coś więcej na temat tych warsztatów, w których uczestniczyłaś. |
|
|
|
 |
cynamon
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 14 Kwi 2010 Posty: 237 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-18, 09:40
|
|
|
No ceny niestety.... Na początku też mnie powaliły, ale sprawdziłam, że nasi znajomi w Krakowie płacili tyle samo - chyba po prostu tyle kosztują te warsztaty Z tym, że uczciwie mogę powiedzieć, że są to naprawdę dobrze wydane pieniądze. Nawet mój mąż, który uważał, że to jakieś bzdury uważa, że takie warsztaty powinny być obowiązkowe dla każdego rodzica.
Te warsztaty są na podstawie książek - zawsze można zerknąć do nich albo do opisu warsztatu na ich stronie
A, co do cen: dla klientów którzy już byli na warsztacie mają zniżki |
hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://tolabombola.wordpress.com]BLOG TOLI - zapraszam po dostęp na priva
hxxp://wrzesniowe.wordpress.com/]CIĄŻOWY BLOG KALINY |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|