Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-23, 12:51 Stare telefony
|
|
|
Czasem żywot telefonu się kończy..co z nimi robicie?
Jak dotąd jeden przekazałam komus dalej,bo jeszcze sie jako tako nadawal,ale mam jeszcze 2 graty,w ktorych cos szwankuje,ale generalnie nie sa do konca na straty..no i nie wiem..Allegro?wszystko ok,tylko ja nie wiem co z nimi nie tak i nie umiem tego opisac,czy ktos kupi kota w worku?Czy to czegos warte w ogole?wystawic za 1 zł z kolei chyba szkoda.Jest teraz troche inicjatyw dotyczacych recyklingu telefonow,np.
hxxp://www.starytelefon.pl/]hxxp://www.starytelefon.pl/
O tyle fajne wyjscie ze działające oddawane są dalej do użytku,a niedziałające recyklingowane,kalkuluje jak to sie ma do Allegro,i jest roznie w zaleznosci od modelu.
Macie jakies doswiadczenia z wymianą telefonów? |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-10-26, 20:51
|
|
|
Podłączę to pod ten temat.Update"zielonego" rankingu elektroniki:hxxp://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/electronics/]hxxp://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/electronics/
telefony a ekologia:
hxxp://srodowisko.ekologia.pl/technologie/Ekologia-i-telefon-komorkowy-sprawdz-czy-twoja-komorka-jest-ekologiczna,13093.html]hxxp://srodowisko.ekologia.pl/technologie/Ekologia-i-telefon-komorkowy-sprawdz-czy-twoja-komorka-jest-ekologiczna,13093.html |
_________________ facebook.com/dtogon |
|