|
'pajączki' na twarzy |
| Autor |
Wiadomość |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2008-06-27, 13:07 'pajączki' na twarzy
|
|
|
Jaś ma na buzi, kilka takich 'pajączków', jakby pękniętych naczynek. Wydaje mi się, że to raz jest widoczne bardziej, a raz mniej. Czy to może być coś niepokojącego, np coś z krzepliwością krwi? W książeczce zdrowia ma też wpisane w oględzinach po urodzeniu 'wybroczyny na twarzy'.. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2008-06-27, 17:02
|
|
|
| Martuś, oczywiście przez internet trudno coś powiedziec, ale napiszę Ci jak jest/było u nas. U Jagody zauważyłam dokładnie to o czym piszesz u Jaśka - zmartwiłam sie, bo sama mam po mamie skłonnośc do pękających naczynek, ale lekarka pocieszyła mnie, że J ma po prostu delkatną, cienką skórę, a do tego jasną karnację, i przez to widoczne są po prostu podskórne naczynia krwionośne. Z czasem, gdy s kóra zrobi się grubsza, to samo zniknie. Uczuliła nas tylko, by koniecznie pamiętac o kremach z filtrem. |
|
 |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2008-06-27, 17:14
|
|
|
| Dzięki Bodi, faktycznie, Jaś ma cienką, delikatną i jasną skórę jak ja, Tomek też ma jasną karnację. Ja też się zmartwiłam bo moja mama ma skłonność do pękających naczynek i mi też czasami pękają. Ale faktycznie wygląda to trochę bardziej jak taka podskórna siateczka naczynek. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2008-06-27, 18:24
|
|
|
| Martuś zwróć uwagę na to, co Bodi napisała ale dodatkowo np: czy nie było intensywnego płaczu, napięcia jak przy silnej kolce albo czegoś nowego w jedzeniu (czasem nietolerancja/alergia lubi się tak objawiać) - oczywiście przez net diagnozy nie można postawić ale zwróć na takie rzeczy uwagę i przyglądaj się bacznie pajączkom. |
| Ostatnio zmieniony przez Agnieszka 2008-06-27, 20:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Salamandra*75
Salamandra*75
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 11 Lis 2007 Posty: 1294
|
Wysłany: 2008-06-27, 20:01
|
|
|
| dobrze że o tym piszecie bo mój Janek ma to samo na policzku,chyba własnie delikatna skóra i jasna karnacja po tacie, a nie wspomnie o moich rodzinnych skłonnosciach do penietych naczyniek. |
_________________ hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-06-27, 21:04
|
|
|
| Tyek ma od urodzenia kilka takich miejsc na buzi. Niestety nie zeszło, ciekawe co się z tym pózniej stanie. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
majaja
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 3450 Skąd: warszawskie Bielany
|
Wysłany: 2008-06-28, 13:43
|
|
|
| Karolina napisał/a: | | Niestety nie zeszło, | Mironowi też nie zeszło, choć raczej żadne z nas nie ma szczególnie jasnej karnacji. Teraz jak się opalił w górach to prawie nie widać, ale zimą, szczególnie po powrocie z dworu są wyraźnie widoczne. Myślałam, że to efekt ciężkiego porodu i długiego przeciskania się i wcześniej czy później zejdzie, ale też troszkę się niepokoję. |
|
|
|
 |
Nimrodel
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 353 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2008-06-29, 05:54
|
|
|
Nadiuszek też ma siateczkę na policzku, ale to podobno przejrzystość skóry uwidacznia naczynka. Za to na czole i powiece ma jakby wybroczyny drobne, ale tworzące sporą plamę. Położna powiedziała, ze to "naczyniak płaski" i do roku poinno zniknąć.
Bodi, krem z filtrem nie chroni przed powstawaniem "pajączków", bo naczynka pękają od wysokiej lub niskiej temperatury |
_________________ hxxp://zdrowazywnosc.abc24.pl/
hxxp://www.maluchy.pl]
 |
|
|
|
 |
Marcela
|
Wysłany: 2008-06-29, 10:51
|
|
|
| Nimrodel napisał/a: | | Położna powiedziała, ze to "naczyniak płaski" i do roku poinno zniknąć |
Zniknie na pewno, większość znika nawet wcześniej . Moje dziecko też miało taki naczyniak. |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-06-29, 20:57
|
|
|
| Tymek ma oliwkwą karnację, jak na razie jeszcze nic mu nie zeszło, ani z czoła ani z nosa ani z polika. Przestałam na to zwracać uwagę. Mijka ma za to na główce takie mocno rózowe, śr.5mm, czy te naczyniaki mogą być grożne? Nawet nie myślałam o tym... |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Manu

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 10 Mar 2008 Posty: 1128 Skąd: Austria
|
Wysłany: 2008-07-02, 11:35
|
|
|
Pola tez ma, na uszku, na policzku i miedzy brwiami - pytalam o to pediatre "klasyka", lekarza "alternativ" i osteopate - cianka skora i tyle, nie przejmowac sie. A karnacje Pola ma raczej ciemna i Polcia nie przeciskala sie przez nic . |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] ....hxxp://www.tickerclub.com/]
Nagradzanie jest postmodernistyczną wersją kary.
<object width="88" height="31"><param name="movie" value="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf"><embed src="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf" width="88" height="31"></embed></object>
 |
|
|
|
 |
|
|