|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
Produkty zbożowe |
| Autor |
Wiadomość |
Lenka
weganka
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 352 Skąd: Bieszczady ;)
|
Wysłany: 2009-03-05, 19:35 Produkty zbożowe
|
|
|
Mam kilka pytan odnosnie produktow zbozowych, nie wiedzialam gdzie umiescic ten temat
1. Czy ktos jadł moze kiedys platki zbozowe Filigranki Active( firmy Granex)? Dawniej je jadałam, potem na diecie na candide przestałam (jest w nich cukier). Co myslicie o tych platkach? Podam sklad :zyto (30%), mieszanka owocowa (20% - rodzynki, ananas), płatki owsiane (8%) pszenica (15%),kasza jeczmienna(8%) otreby pszenne, cukier, slonecznik, maka z amarantusa, sól. Dodam, ze zboza sa zmielone i są w formie granulek, a owoce suszone są dodatkowo.
2. Znacie przepisy na buleczki wielozbozowe, bez drozdzy i bialej maki? Najlepiej tez bez cukru. Jakie dawac proporcje mąk, wody, etc?
3. Swego czasu kupowałam pyszny (i dosc drogi) chlebek ze sliwką. Byl on zaufanej firmy, swiezy, bez drozdzy, metoda fermentacji wielofazowej cookolwiek to znaczy. Do tego sliwka kalifornijska i miod. Teraz jednak jest tam miod sztuczny i jakos mnie odrzuca. Co mozecie napsiac o takiem, sztycznym miodzie? Jadacie taki? A moze macie przepi na taki chlebek?
Będę bardzo wdzieczna za odpowiedz
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2009-03-05, 23:16
|
|
|
Przesunęłam temat do rozmów ogólnych (mój pierwszy moderatorski ruch ) |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Lenka
weganka
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 352 Skąd: Bieszczady ;)
|
Wysłany: 2009-03-06, 15:51
|
|
|
A i tak nikt nie odpisał
Czekam dalej.... |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2009-03-06, 18:49
|
|
|
Pewnie dlatego, że w innych działach są tematy o candida i różne przepisy.
Sorki Twój temat jest mało precyzyjny i powiem, że przypadkowo zerknęłam. Jednak jak zerknęłam to:
-nie wiem czy leczysz się sama i tylko dietą, czy prowadzi Cię lekarz - a jeśli tak pewnie też dostałaś zalecenia dietowe.
- przy leczeniu ważna jest eliminacja cukru, drożdży, nabiału, przetworzonej żywności, słodkich owoców a często i glutenu - w wymienianych produktach np płatki masz cukier
-bułek nie piekłam ale popełniałam chleby na zakwasie (zakwasy bezglutenowe, przepisy na zakwasy, chleby i różne inne wypieki w dziale kuchnia)
-miodu naturalnego a tym bardziej sztucznego nie jada się przy candida.
może poczytaj:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=226&start=0 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|