wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
butelka, łyżeczka, kubek
Autor Wiadomość
magcha 
A to Futro właśnie

Pomogła: 14 razy
Wysłany: 2008-07-11, 14:08   

malina napisał/a:
Manu napisał/a:
Myslicie, ze mozna probowac lyzeczka albo kubeczkiem?

Pewnie,że mozna!
hxxp://allegro.pl/item390713930_galiano_kubeczek_do_karmienia_medela.html ,albo można od razu łyżeczką próbować.Zuzia bardzo długo nie umiala pic z niekapków,z butelki nigdy nie piła.

U nas ten kubeczek sie sprawdził, kiedy na nowo przyzwyczajałam Mieszka do piersi (najpierw trochę z kubeczka a potem pił z piersi), moja mama karmiła go też tym kubeczkiem i łyzeczką kiedy musiałam wyjść (miał 4,5 mca).

Manu 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-07-12, 12:31   

mam kubeczek niekapek, widzialam tez te ze slomka ale ich nie mozna wygotowywac (do 80 stopni sa ) wiec teraz odpadaja.
ten nasz kubeczek nie jest z dziurkami tylko ma podluzne naciecie, nie trzeba ssac a leci -powiedziala pani w sklepie.
<object width="88" height="31"><param name="movie" value="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf"><embed src="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf" width="88" height="31"></embed></object>

elenka 

Pomogła: 34 razy
Wysłany: 2008-07-12, 14:36   

Manu napisał/a:
mam kubeczek niekapek, widzialam tez te ze slomka ale ich nie mozna wygotowywac (do 80 stopni sa ) wiec teraz odpadaja.
ten nasz kubeczek nie jest z dziurkami tylko ma podluzne naciecie, nie trzeba ssac a leci -powiedziala pani w sklepie.

Ja się też zastanawiam nad tym kubeczkiem, dla mnie mógłby być, bo ja butelek nie wygotowywuję :oops:

Manu 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2008-07-12, 14:46   

elenka napisał/a:
Manu napisał/a:

Ja się też zastanawiam nad tym kubeczkiem, dla mnie mógłby być, bo ja butelek nie wygotowywuję :oops:

nie trzeba? myslalam, ze trzeba.
<object width="88" height="31"><param name="movie" value="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf"><embed src="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf" width="88" height="31"></embed></object>

ajanna 

Pomogła: 75 razy
Wysłany: 2008-07-12, 18:21   

wg mnie butelki i inne naczynka, smoczki itp. trzeba wygotowywać tylko malutkim dzieciom. my przestaliśmy jak chłopcy mieli jakoś 3 - 4 msc-e. potem tylko przelewałam je okazjonalnie gorącą wodą. a teraz od kilku ładnych miesięcy myjemy je tylko w zmywarce w 65 st. przestaliśmy je traktować wrzątkiem, kiedy chłopcy zaczęli pełzać po podłodze - od tej pory i tak mają styczność z przedmiotami brudniejszymi niż umyte butelki :lol:

Martuś 

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2008-07-12, 19:45   

Dziękuję za odpowiedzi :)
kłapouchy, super, jak tylko będę w stanie dłużej usiedzieć przy kompie to napiszę pw :)

topcia

Wysłany: 2009-05-21, 01:50   

Dziewuszki, czy znacie jakieś kubeczki podobne do niekapka, co by miały większe otworki w ustniku? Często u nas migdały czy pestki zatykają dziurki (mimo, że są zblendowane) i jest problem na spacerze... :-/

pidzama 

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2009-05-21, 05:18   

topcia, Lovi Canpola ma taką kubki treningowe - są dwa rodzaje ustników - miękki i twardy; otwór jest duży ale to nie są typowe niekapki
hxxp://allegro.pl/item632559812_kubek_treningowy_lovi_nauka_picia_dla_dziecka.html#top

topcia

Wysłany: 2009-05-23, 02:30   

pidzama, dzięki bardzo :-)

maga 
mama Zioma

Pomogła: 79 razy
Wysłany: 2009-05-23, 05:55   

topcia, a może hxxp://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=16&id=29]Doidy cup? My kupiliśmy Ziomkowi i zaczyna się już uczyć. W trzy dni załapał o co chodzi :-D Dajemy mu codziennie po łyżeczce przegotowanej wody

topcia

Wysłany: 2009-05-23, 21:18   

maga napisał/a:
topcia, a może Doidy cup?

używamy w domu czasem, Na spacery nie bardzo się nadaje ;-)

Martuś 

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2009-05-23, 21:41   

Topcia, a czemu nie zabrać na spacer miski z pokrywką czy zakręcanego słoika i łyżeczki? A w kubku czy jakimś innym sprzęcie do picia (ja uważam za najlepszy bidonik TT) po prostu picie? Do tego obrane jabłko/kawałki warzyw w pojemniczku, wafle ryżowe/chleb i można iść na spacer na wiele godzin.

Odpowiedz do tematu